O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › zachranna sluzba
- Toto téma obsahuje 800 odpovedí, 53 hlasov, a bola naposledny upravená pred 18 rokmi, 11 mesiacmi od
imported_Rudolf Zajac.
-
AutorPríspevky
-
5 marca, 2006 o 11:59 am #2968
imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkNo je s tym problem. Nevedia ich zatial dokumentovat.
5 marca, 2006 o 6:42 pm #2969p800
Účastníkp.minister myslíte si ,že po voľbách zrušia aj reformu záchranných služieb?
5 marca, 2006 o 9:15 pm #2970Duso
Účastník@p800 wrote:
p.minister myslíte si ,že po voľbách zrušia aj reformu záchranných služieb?
Dobre by bolo zrusit aj tie hrozne nove auta. Stara dobra 1203. Zrusil by som aj mobily. Viac ako polovicka operacnych stredisk 155 ma chvala bohu este analogove telefoniky od Husaka. Tie nam vystacia. A fajna TESLA tiez. Naco reformy ?!?!
5 marca, 2006 o 10:44 pm #2971sobotan
ÚčastníkAko to bude s upravením záchrankovej reformy ukáže čas.Cena zdravia sa tiež definuje ako: suma peňazí, ktoré by indivídium zaplatilo za zníženie rizika smrti.
Ak sa bude vo financovaní ZZS prihliadať na efektivitu jednotlivých staníc , určite jedným z kritérií budúcej reformy ZZS bude triezve zhodnotenie počtu a rozmiestnenie staníc v závislosti od vyspelosti regiónov.6 marca, 2006 o 10:35 am #2972Duso
Účastník@soboťan wrote:
Ako to bude s upravením záchrankovej reformy ukáže čas.Cena zdravia sa tiež definuje ako: suma peňazí, ktoré by indivídium zaplatilo za zníženie rizika smrti.
Ak sa bude vo financovaní ZZS prihliadať na efektivitu jednotlivých staníc , určite jedným z kritérií budúcej reformy ZZS bude triezve zhodnotenie počtu a rozmiestnenie staníc v závislosti od vyspelosti regiónov.Nesuhlasim ! Ja som v jednom kuse na cestach. Som z „vyspeleho“ regionu. Porazit ma moze v „nevyspelom“. Pritom si platim zdravotne poistenie podla platu a nie podla mojej polohy na mape SR. Naposledy
ma skoro porazilo pri obci Nova Sedlica. Podla mojich predstav dokaze silny poskytovatel „potiahnut“ aj menej lukrativne regiony.
P.S. Treba odporucat miestnym obyvatelom, aby prilakali turistov a obzvlast lyziarov do svojho regionu. Urazovka sa hned zide.6 marca, 2006 o 6:44 pm #2973imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkAd sobotan: torchu to smrdi regionalnou diskriminaciou, nie? Solidarita je vari bez takych nezmyslov, ako pestovala v minulosti Vseobecna, ze davala zdroje do regionov, podla tpoho ako vyberala, inak povedane ze kde bola vyssia nezamestnanost / a teda logicky aj chorobnost/ tam davala MENEJ.
6 marca, 2006 o 7:26 pm #2974p800
Účastník@soboťan wrote:
Ako to bude s upravením záchrankovej reformy ukáže čas.Cena zdravia sa tiež definuje ako: suma peňazí, ktoré by indivídium zaplatilo za zníženie rizika smrti.
Ak sa bude vo financovaní ZZS prihliadať na efektivitu jednotlivých staníc , určite jedným z kritérií budúcej reformy ZZS bude triezve zhodnotenie počtu a rozmiestnenie staníc v závislosti od vyspelosti regiónov.počet a rozmiestnenie stanic v momentálnej reforme je predimenzovaný a nadhodnotený.Predpokladám že v budúcnosti sa to dosť radikálne zredukuje Je zrejmé,že bolo to robené od stola
8 marca, 2006 o 2:05 pm #2975p800
ÚčastníkTak som zasa zvedavý či ten prúser v Žiline čo spomínal úrad pre dohľad … odnesie len operátor alebo aj nejaký „s titulom“
8 marca, 2006 o 5:20 pm #2976OPTIMUS
Účastník@Rudolf Zajac wrote:
Pripavenych na pondelok je uz asi dalsich 10 subjektov, musia vsak dolozit prac.zmluvu so zopdovednym zastupcom.
V podmienkach 2. kola VK o pracovných zmluvách nebola žiadna zmienka.
@p800 wrote:počet a rozmiestnenie stanic v momentálnej reforme je predimenzovaný a nadhodnotený.Predpokladám že v budúcnosti sa to dosť radikálne zredukuje Je zrejmé,že bolo to robené od stola
Stará dobrá názorová klasika. To, že doteraz v BA pol milióna obyvateľov zabezpečovali 3 posádky RLP, považuje niekto za normálne. Naopak priblíženie sa štandardom krajín EU /kde už chvíľu aj mi patríme/ považujeme za „predimenzované a nadhodnotené“. Nezostáva nič iné, len popriať niektorým mudrlantom dobré ráno.
8 marca, 2006 o 8:03 pm #2977imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkAle ved ide o zakon / teda co sa tykla zodp. zastupcu/ – chodte do zakona o poskytovateloch. Treba doplnit a ide sa dalej.
8 marca, 2006 o 8:11 pm #2978joj
ÚčastníkV BA posádky RLP myslím boli a aj sú: 1x Rovniankova, 1xHraničná, 1x Rovinka, 1x Koliba, 1x Vajnory(teraz Devínska) , 1x Pezinok (teraz Senec) a 1xMalacky. To mi nijak nedáva počet 3 RLP. A ešte je tu ATE 1x. :^o Skoro som zabudol na 1x Staré Mesto.
Apropo čo je s tými výsledkami, už to nenaťahujte. [-o<
8 marca, 2006 o 8:37 pm #2979Duso
Účastník@p800 wrote:
počet a rozmiestnenie stanic v momentálnej reforme je predimenzovaný a nadhodnotený.Predpokladám že v budúcnosti sa to dosť radikálne zredukuje Je zrejmé,že bolo to robené od stola
Navrhnite ktoré nerealizovať. Domáci sa určite poďakujú.
8 marca, 2006 o 8:48 pm #2980imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkKurnik, vsetci tu mate nick mena. Denne podpsiujem cca 20 bodov.
8 marca, 2006 o 9:05 pm #2981PelikanR
ÚčastníkTo, že podpisujete denne niekoťko licencií, je fajn… avšak kedy sa dozvedia všetci…teda aj neúspešní výsledok?… veď výsledkom výberovej komisie ste viazaný,tzn. , že jej výsledok nezmeníte…výsledky viete.
Zaujímalo by ma… aké bude postavenie hl. odborníka v budúcnosti? Budú sa určovať aj krajskí nanovo? Nedávno som sa pýtal na krajské dispečingy, v akom štádiu je príprava činnosti KOS ako jediných prijímateľov výzvy? [/quote]8 marca, 2006 o 9:46 pm #2982imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkNaozaj po prvom kole, ked komisia dobrovolne zverejnila vysledky to skoncilo trestnymi oznameniami. Takze otazky treba smerovat na nich. Ja ich nebudem uz k nicomu takemuto “ transparentnemu“ nutit, pretoze….
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.