O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › zachranna sluzba
- Toto téma obsahuje 800 odpovedí, 53 hlasov, a bola naposledny upravená pred 19 rokmi, 9 mesiacmi od
imported_Rudolf Zajac.
-
AutorPríspevky
-
2 mája, 2006 o 6:09 pm #3043
p800
Účastníkdruhé kolo ma nesklamalo.Je to rovnaká kopa hnoja ako prvé.Ked pôjde pán minister po voľbách do tej ameriky,mal by ísť loďou – najlepšie Titanikom.
2 mája, 2006 o 10:03 pm #3044imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkZiadna Amerika a teda ani Tinaic. Asi by som mal odist na tej kope hnoja nie?
4 mája, 2006 o 4:17 pm #3045OPTIMUS
Účastník@p800 wrote:
druhé kolo ma nesklamalo.Je to rovnaká kopa hnoja ako prvé.Ked pôjde pán minister po voľbách do tej ameriky,mal by ísť loďou – najlepšie Titanikom.
Argumenty p800, argumenty… Víťazi 1.kola milo prekvapili najmä čo sa týka investícii do technického vybavenia, pokrivkáva to skôr v oblasti personálnej.
Osobne ma najviac iritujú medializované predpovede kompetentných, že po štyroch rokoch zostanú štyria-piati veľkí poskytovatelia a ostatní zaniknú. Nemožno sa čudovať, že namiesto orientácie na kvalitu či už materiálno – technickú alebo personálnu, ktorá vychádza z dlhodobej perspektívy, budú po takýchto vyjadreniach niektorí pristupovať k ZZS z úplne iného pohľadu.6 mája, 2006 o 6:14 pm #3046p800
Účastník@OPTIMUS wrote:
Argumenty p800, argumenty… Víťazi 1.kola milo prekvapili najmä čo sa týka investícii do technického vybavenia, pokrivkáva to skôr v oblasti personálnej.
Osobne ma najviac iritujú medializované predpovede kompetentných, že po štyroch rokoch zostanú štyria-piati veľkí poskytovatelia a ostatní zaniknú. Nemožno sa čudovať, že namiesto orientácie na kvalitu či už materiálno – technickú alebo personálnu, ktorá vychádza z dlhodobej perspektívy, budú po takýchto vyjadreniach niektorí pristupovať k ZZS z úplne iného pohľadu.ako ktorý,prvotné investície nie su nosným pilierom tejto veci.Personál to je ďalší slabý článok.Ministrom spomínané tridsaťtisicové platy v živote nebudu.Ak sa zamestnanci zachovajú ako strajkujúci lekári v BA prevadzkovateľ nebude schopný zabezpečiť službu.Potyčný si zavrie kliniku a hotovo ale stanicu ZZS nemôže odstaviť,to by si ho urad pre dohlad vychutnal.
Pozbieral sestry z oddelení a v rámci práce nosia aj nosídka.Som za rovnoprávnosť ale toto je nebezpečne.
Po štyroch rokoch sa to tu zmení určite.Poistovne dlho nebudú tolerovať vysoké Stand by pladby.
V Madarsku aj v Cechach to bolo súkromné a vrátilo sa to pod kontrolu štátu ,lebo to nešlo tak ako malo.7 mája, 2006 o 6:51 am #3047imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkK P8OO: stale uz nie len Optimusovi chybaju argumenty o hnoji v druhom kole.
Vseobecne
Samozrejme, ze slabym miestom su uhrady ktore by mohli poistovne zmenit. Tie by to mohli spoatvit iba v dvoch pripadoch:a/vlada, resp. ministerstvo zmeni cenovy vymer,
b/dereguluje ceny RZP/RLP na ceny dohodou
b1/ 4 roky nic nezmeni, teda nebude reagovat na inflaciu a ceny ropyPodla mojho nazoru aj keby sedeli vo vlade Sevc s Hoptom a Luptakom ani jedno nespravia.
Co myslite preco?8 mája, 2006 o 10:15 am #3048p800
Účastník@Rudolf Zajac wrote:
K P8OO: stale uz nie len Optimusovi chybaju argumenty o hnoji v druhom kole.
Vseobecne
Samozrejme, ze slabym miestom su uhrady ktore by mohli poistovne zmenit. Tie by to mohli spoatvit iba v dvoch pripadoch:a/vlada, resp. ministerstvo zmeni cenovy vymer,
b/dereguluje ceny RZP/RLP na ceny dohodou
b1/ 4 roky nic nezmeni, teda nebude reagovat na inflaciu a ceny ropyPodla mojho nazoru aj keby sedeli vo vlade Sevc s Hoptom a Luptakom ani jedno nespravia.
Co myslite preco?Ale pán minister,je úplne jedno,kto bude vo vláde existuje tzv.lobbing ale to určite viete.Ak poisťovne neuspejú lobbingom,pozdržia pladby ( čo robia často a radi) a menším firmám to môže „zlomiť väz“.Ak by Penta chcela môže týmto spôsobom znefunkčniť konkurenciu a prebrať jej stanice.Bolo by to ťažké ,ale nie nemožné. K zmene cenových výmerov a regulácii cien RZP/RLP len toľko, dá sa to spraviť za deň,len treba chcieť ,niečo ako zmiernenie podmienok v prvom výber.kole.
Štyri roky sa nič nezmení,len toľko že zomrie pár ľudí,čo by prežili keby reforma ZZS bola určená naozaj na skvalitnenie záchrany.
Apropó vzdelávanie záchranárov.Podmienka štúdia je práca v ZZS.Nebolo by rozumnejšie povoliť a pustiť aj trebars NZP keď už je nedostatok záchranárov? Veď skutočnú výuku dostanú až v praxi.8 mája, 2006 o 6:42 pm #3049imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkNaozak vsetci zachranari hovoria od veci? Asi nie.
P800 k veci. Lobing, tak, onak, tamtak, nie su argumenty. Dajte argumenty, reagujte vecne. K veci prosim.12 mája, 2006 o 6:27 pm #3050p800
Naozak vsetci zachranari hovoria od veci? Asi nie.
P800 k veci. Lobing, tak, onak, tamtak, nie su argumenty. Dajte argumenty, reagujte vecne. K veci prosim.neviem ako záchranári,je tomu už pár rokov čo nerobím tuto prácu.Padlo veľa argumentov v tejto diskusii ani na jeden ste nereagovali adekvátne.Samé výhovorky.Z toho mi vyplýva len jedno ,že od veci ste tu len vy pán minister.
12 mája, 2006 o 7:24 pm #3051imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkToto kludne akceptujem. neakceptujem, ked niekto diskutuje schovany za cislo.
Pokiojne sa predstavte, povedzte svoje prave meno, co robite, co Vas trapi. Inak Vase tzv. kopance iba devalvuju nieco co sa vlastne ani neda, nema to totiz ani meno ale iba pismeno a cislo s dvoma nulami. Dost priznacne [-X12 mája, 2006 o 11:01 pm #3052Mata Harri
a cislo s dvoma nulami. Dost priznacne [-X
Myslíte, že sú dvaja, alebo ide o bio eko rezervoár? #-o
13 mája, 2006 o 4:42 pm #3053imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkKed to chcete vediet naozaj, tak je to bezmenny srac, ktory iba furt pinda. Takych je plne Slovensko
13 mája, 2006 o 8:56 pm #3054Pelikan
Ked to chcete vediet naozaj, tak je to bezmenny srac, ktory iba furt pinda. Takych je plne Slovensko
Že máte čas na také odpovede p.minister?! Skôr by som očakával zmysluplné odpovede a komentáre z Vašej strany ako tie detinské invektívy. Nie je fuk aká značka Vám píše? Nie každý pozná napr. Matta Hari a pod…. Mám otázku … nečakám však odpoveď typu sráč, kde ste boli…, a pod. Ad Veriteľ…. Myslíte si, že primárny cieľ splnil? Neboli to ďalšie zbytočne vynaložené peniaze v zdravotníctve? Splnil základný princíp ďalšieho nezadlžovania sa v zdravotníctve? Zmenil Veriteľ ekonomické princípy fungovania nemocníc?
14 mája, 2006 o 11:23 am #3055OPTIMUS
Účastník@p800 wrote:
prvotné investície nie su nosným pilierom tejto veci..
P800 mi skôr pripadá ako hovorca Slobodného fóra. Roky počúvame o nutnosti viaczdrojového financovania. A zrazu, keď sa konečne niečo podobné zrealizuje, Martináková prehlási “ že víťazi boli lepší len v tom, že mali peniaze“. Bodaj by sme v našom zdravotníctve počuli podobné vyhlásenia ešte veľakrát..
@p800 wrote:
Ministrom spomínané tridsaťtisicové platy v živote nebudu…
Nuž poznám firmu, kde majú lekári 60 a záchranári 25 tis. mesačne bez služieb.
@p800 wrote:
V Madarsku aj v Cechach to bolo súkromné a vrátilo sa to pod kontrolu štátu ,lebo to nešlo tak ako malo.
V spomínaných krajinách prešli existujúce záchranky do súkromných rúk, zväčša spriaznencov nemocničných manažmentov. Nulové finančné zázemie, mizivé manažérske skúsenosti naozaj spôsobili, že systém nefungoval dobre. U nás sme sa niečomu podobnému vyhli, aj keď VuC-ky a nemocnice boli veľmi nešťastné, keď zistili, že nemajú možnosť ovplyvniť VK. Myslíte si, že víťazi, ktorí investujú vlastné nemalé prostriedky, budú podobne manažovať vlastné stanice??
14 mája, 2006 o 11:26 am #3056imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkVeritel mal iba jednu funkciu, zabezpecit transparentne a nekorupcne oddlzovanie, to spravil na 100 percent. Ine nespravil a ani nemohol. Ekonomicke principy zmenil system zmien, ktory vznikol z legislativy, nie Veritel.
Mimochodom, nic nemam protio tomu ak ma niekto posiela na hnoj, to nie je problem, ibaze takyto srac sa musi predstavit vlastnym menom? Myslite, ze v slove srac je okrem toho, ze sa niekto hambi za svoje meno aj nieco ine – pejoprativne? Ja nie. Ibaze srac je pre mna krycie meno pre P 800. Aky je v tom rozdiel?14 mája, 2006 o 7:02 pm #3057p800
Toto kludne akceptujem. neakceptujem, ked niekto diskutuje schovany za cislo.
Pokiojne sa predstavte, povedzte svoje prave meno, co robite, co Vas trapi. Inak Vase tzv. kopance iba devalvuju nieco co sa vlastne ani neda, nema to totiz ani meno ale iba pismeno a cislo s dvoma nulami. Dost priznacne [-Xnečakal som,že Vás to takto napumpuje.Keď to chcete vedieť volám sa Peter Osmanský,pracoval som ako personal manager v Ambulance and Paramedic in Boston v štáte Main USA.Momentalne som na dôchodku.
To že ste od veci nie je urážka ,ale dojem ,ktory ste vo mne vyvolali.Nepredpokladám že ste slúžili na záchranke,lebo absolútne nemate predstavu a každodenných problemoch a fungovania staníc ZZS.Trápia ma vaše chyby.Mne to pripadá,že každý bude naháňať zisk a na pravé poslanie ZZS sa zabudne. -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.