zachranna sluzba

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 211 až 225 (z celkového počtu 801 )
  • Autor
    resident
    Účastník

Tak presne takto to bolo

OPTIMUS
    Účastník

@palo_sk wrote:

Aj ked tvrdia pravy opak, najvacsimi zastrasovatelmi zamestnancov su prave nemocnice. Niektori „manazeri“ v poslednej dobe poskytovali zamestnancom moznost okamziteho ukoncenia pracovneho pomeru, ak nepodpisu, resp. podpisu niekomu inemu.

A tak pomohli záujemcom z regiónov vzdialených desiatky kilometrov, ktorí v honbe za čo najväčším počtom staníc ZZS, žiadajú o ZZS trebárs vo Veľkom Krtíši, ale ich zamestnanci, ktorých zmluvne deklarujú, majú bydlisko napr. v Bratislave. Ako chcú využiť takúto pracovnú silu je dosť diskutabilné.

joj
    Účastník

](*,)

andy
    Účastník

Pozdravujem vsetkych,
    najma tych ktori na tomto fore kritizuju situaciu v Bratislave, ale aj inde, poukazuju na nesvary, tunelovania a zakulisne tahy, fiktivne stanice, sluzby rozpisane len na papieri, protizakonnost zmiernovania podmienok tendrov a podobne.
    Silne reci anonymne, moze mat kazdy. Je vsak smutne, ze ked sa ma za svoje slova niekto postavit nenajde sa nikto.
    Tymto pozdravujem vsetkych „bratislavskych statnych zachranarov“ ktori obtazuju media svojimi anonymnymi listami, na ktorych zverejneni sa potom novinari narobia ako kone, venuju tomu mnozstvo casu a napokon to aj tak vyjde navnivoc, pretoze sa nenajde ani jeden statocny, ktory by to otvorene povedal a nehanbil by sa za svoj verejne vyloveny nazor…

p. s. aj ja by som dnes radsej bola doma s rodinou, ako sa uz druhy den trapila s materialom, ktory prave z vyssie uvedenych dovodov nemoze ist do novin a mozem si s nim akurat…. ved viete co

d1977
    Účastník

@andy wrote:

Pozdravujem vsetkych,
    najma tych ktori na tomto fore kritizuju situaciu v Bratislave, ale aj inde, poukazuju na nesvary, tunelovania a zakulisne tahy, fiktivne stanice, sluzby rozpisane len na papieri, protizakonnost zmiernovania podmienok tendrov a podobne.
    Silne reci anonymne, moze mat kazdy. Je vsak smutne, ze ked sa ma za svoje slova niekto postavit nenajde sa nikto.
    Tymto pozdravujem vsetkych „bratislavskych statnych zachranarov“ ktori obtazuju media svojimi anonymnymi listami, na ktorych zverejneni sa potom novinari narobia ako kone, venuju tomu mnozstvo casu a napokon to aj tak vyjde navnivoc, pretoze sa nenajde ani jeden statocny, ktory by to otvorene povedal a nehanbil by sa za svoj verejne vyloveny nazor…

p. s. aj ja by som dnes radsej bola doma s rodinou, ako sa uz druhy den trapila s materialom, ktory prave z vyssie uvedenych dovodov nemoze ist do novin a mozem si s nim akurat…. ved viete co

andy ani sa im necudujem ked nevedia ake paky maju pan balazi z IRS na ministerstve, podporovani riaditelom ZDZS panom kaligom. PAn balazi a pan kalig verejne vystupuju spolu, co ste si asi vsimli. V dnesnej dobe ked sa nevie ako pre tieto dovody dopadne vyberove konanie a ako dlho sa bude tahat. Mnohi maju rodiny a pozicky takze asi si nechcu zverejnit svoje mena (myslim keby ste hladali tak sa urcite niekto najdete), keby IRS vyhrala vyberove konanie (sice nemaju ludi s kvalifikaciou ta je v LSE ale v nasej republike je vsetko mozne)
    Situacia v bratislave je naozaj zla, staci sa spytat ako dopadol na kontrole urad pre dohlad zdravotnej starostlivosti, dal ministrovi svoje stanovisko, nemalo by byt tajne. Odporucil ministrovi aby vyriesil situaciu.
    Riesenie je take ze LSE ponuklo IRS moznost zamestnat na dohodu odo 31.08.05 svojich zamestnancov, IRS odmietla.
    Takze situacia je taka aka je, ze v posadkach robia nadalej nekvalifikovani ludia neviem ako by sa vam pacilo keby vas alebo vasich pribuznych prisiel zachranovat napr.
    Lekar-prepusteny z FN Mickievicova-pre porusenie pracovnej discipliny, neskor prepusteny aj ZDZS pre porusenie pracovnej discipliny,
    sestra z dialyzi po materske, vodic ktory predtym vozil v nejakej fimne stroje, (a to este nehovorim o dojazdovych casoch posadok irs-od pondelka su napojeny na dispecing ZDZS takze nie je problem to skontrolovat)
    lekarka po skole, ktora je mesiac alebo dva v praxi, ostatnych sa vypytuje co ma robit a podobne,
    posadka bez lekara, vodic+zubna laborantka
    to by vam nebolo ani do placu
    je to zaujimave ze ludia bez vzdelania robia a nikomu to nevadi, nas v zdzs skusaju a preveru stale.
    s pozdravom zachranar z ZDZS bratislava
    forum o zachranke ale to asi mate
    http://www.emergency-ba.sk/ns/knihy/o_praci_po_praci.html

Anton Hanusin
    Účastník

Milý d1977,

keď hovoríš o nekvalite v IRS, hovoríš i o nás, šiestich lekároch, z toho traja atest z UM a traja II.atest z OAIM, i o 6 záchranároch, z toho 3 diplomovaných.?

resident
    Účastník

Minister Zajac v dnešnom teletexte o pokute pre IRS: „Jeden zo zamestnancov IRS sa snaží pretiahnuť ďalších a založiť si vlastnú ZS“
    Pán minister. Videl som Vás viackrát v TV a máte dve ruky. Jednou ste vyhlásili podmienky výberového konania. Druhou bijete jedného z uchádzačov za to, že sa im snaží vyhovieť.
    Pokiaľ viem nikto so zamestnancov nebol znásilnený ani pretiahnutý. Čakal som, že poviete, že im ponúkol lepšie podmienky v snahe získať konkurenčnú výhodu. Skutočne sme plakali predčasne, keď sme sa báli o osud ZS a čistotu výberového konania?

d1977
    Účastník

@Anton Hanušín wrote:

Milý d1977,

keď hovoríš o nekvalite v IRS, hovoríš i o nás, šiestich lekároch, z toho traja atest z UM a traja II.atest z OAIM, i o 6 záchranároch, z toho 3 diplomovaných.?

ospravedlnujem sa tym 6 lekarom, a 6 zachranarom ale co zvysok podla poctou asi 70 ludi? nie je to nekvalita, dost velky nepomer keby to bolo keby to bolo opacne nepoviem ani slovo.

joj
    Účastník

:-({|=

Poviem C. IRS pochybila v oblasti dispecingu, dostane mastnu pokutu a ak este raz, proide o existujucu licenciu.
    IRS sa dostala pod tlak, pretoze je „odchadzaju“ zamestnanci. To je OK a do toho nemam co kafrat, az na to, ze tam je velmi vyzna podozrenie z vydierania
    C. Moj dozor bol v zachranej sluzbe Bratislava. Okrem toho doslo asi 10 podani, zial anonymnych, asi ako to otvorene dsikutuju tuto temu tu u mna ANONYMOVIA. Nic z nich / teda hlavne podanie boli o natlaku/ sa nepreukazalo, zakon poruseny nebol co vsak neznamena automaticky, ze vsetko je OK. Moralku hlavne v ZS zda sa zacina znacne pokrivkavat. A tak trosku jedovata poznamka. Tusim ked Vam vsetkym v ZS bolo horsie, bolo to lepsie.
    [-X

joj
    Účastník

xyz

Ale fajn, to ma netrapi. Uvdime ake „ksichty“ budu na prihlaskach o licvencie. IRS nie je moja oblubena firma, Balazi nie je mojim poradcom uz druhy mesiac, ale elementarna spravedlnost musi byt.

joj
    Účastník

xyz

Benjamin
    Účastník

Pan minister vcera(piatok 8.7.05) v spravach na stv, sa redaktorka vyjadrila, ze o situacii v zachranej sluzbe v Bratislave rozhodnete na buduci tyzden. Mam to pochopit tak ze uz budete rozhodovat o udeleni licencii alebo mate nejake ine riesenia? =D>

OPTIMUS
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

C. Moj dozor bol v zachranej sluzbe Bratislava. Okrem toho doslo asi 10 podani, zial anonymnych, asi ako to otvorene dsikutuju tuto temu tu u mna ANONYMOVIA. Nic z nich / teda hlavne podanie boli o natlaku/ sa nepreukazalo, zakon poruseny nebol co vsak neznamena automaticky, ze vsetko je OK. Moralku hlavne v ZS zda sa zacina znacne pokrivkavat. A tak trosku jedovata poznamka. Tusim ked Vam vsetkym v ZS bolo horsie, bolo to lepsie.
    [-X

To čo sa deje v BA je predovšetkým o ľuďoch a ich charakteroch. Ľudia, ktorí na jednej strane deklarujú altriuizmus a lásku k tejto práci pred 1,5 rokom dobrovoľne odchádzajú zo štátnej do súkromnej ZZS a rok všetkých presviedčali aké to bolo správne rozhodnutie, aký to bol kvalitatívny skok vpred a pod. Teraz nás tí istí ľudia presviedčajú aké to tam bolo hrozné, aká tam vládla neodbornosť. /paradoxne na ich čele stojí bývalý zodpovedný odborný garant/. A presviedčajú nás aké to bude v novej firme super, aký to bude kvalitatívny krok vpred…koľkokrát ešte??
    V prvom rade by si mali uvedomiť, že nie sú pupkom sveta, že 5 z 91 staníc ZZS vrhá zlé svetlo aj na tých, pre ktorých altruizmus a láska k tejto práci nie sú len prázdne heslá. /viď posledná ministrova veta./

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 211 až 225 (z celkového počtu 801 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate