O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › zachranna sluzba
- Toto téma obsahuje 800 odpovedí, 53 hlasov, a bola naposledny upravená pred 19 rokmi, 9 mesiacmi od
imported_Rudolf Zajac.
-
AutorPríspevky
-
28 októbra, 2005 o 4:49 pm #2788
imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkVazeny rezident, ani ja Vam. Iba s rozdielom, ze sa nevolam pseudonymom ale mojim menom je R.Zajac.
29 októbra, 2005 o 8:42 pm #2789Anton Hanusin
ÚčastníkMilí všetci diskutujúci – klídek, ešte nič nie je na papieri, takže treba vyčkať na definitívne závery. Úspešní môžu byť úspešní od jedného po maximálny počet bodov, do ktorých sa hlásili, takže i nemocnice, ktoré sú vo vašej nemilosti (chápem) môžu skončiť s jednou ambulanciou a i tú nemusia dostať ak v správnom konaní nedokážu splniť náležitosti. Pevne verím, že výberová komisia brala do úvahy pridanú hodnotu – t.j. kvalitu projektov poskytovania ZZS. To že niektoré nemocnice neuspeli môže vyplývať i z podmienky VK dokladovať plnenie si odvodových povinností. Nemocnice boli čiastočne zvýhodnené vo VK tým, že techniku doslali v minulosti, neplatenie odvodov by bola ďalšia výhoda – my máme v súčasnosti iba 59 zamestnacov, ale i pri tomto malom počte by sme za niekoľko mesiacov neplatenia odvodov nazbierali na vinkuláciu ďalších ambulancií.
Mimochodom, mrzí ma, že v čase, keď sa dala legislatíva ovplyvňovať dobrými nápadmi, na toto fórum (reforma zdravotníctva) prispievalo zopár ľudí a frekvencia sa zvýšila, až keď boli zákony prijaté a išlo už len o VK.31 októbra, 2005 o 8:31 am #2790PP
Účastník😆
31 októbra, 2005 o 4:13 pm #2791imported_Maros BUDA
ÚčastníkZoznam 32 úspešných žiadateľov na Vašej stránke http://www.health.gov.sk mohol spôsobiť aj menšie pohoršenie ako spôsobil. Stačilo, keby ste zverejnili najlepšieho pre každú zo 118 staníc. Neskúsite to ešte? Trvá to asi 5 minút.
Nebojíte sa, že žiadatelia pre druhé kolo „popreťahujú“ personál lepšími podmienkami výťazom prvého kola? Razom by tak prvokoloví prestali spĺňať parametre. Ako tomu chcete zabrániť? Dúfam, že nie podnetmi na GP ako v prípade LSE. Zvýhodníte prvokolových aj pre druhé kolo? Ja si ale myslím, že konkurenčný princíp tu dostane riadne cez držku a na slušné platy môžeme zabudnúť.
Navrhujem neúspešným, ak sa cítia ukrivdení, nech zverejnia na nejakom spoločnom serveri zásadné tézy zo svojich projektov, ktoré posudzovala aj výberová komisia. Teda počet staníc, priestory, techniku, zloženie personálu a plán jeho prevzdelania a odmeňovania. Teraz už môžu a nejde o nič tajné. Onedlho to porovnáme s víťazmi VK, uvidíme v teréne a na vlastné oči aké projekty vyhrali, na internete pozrieme aké neprešli a podiskutujeme.
31 októbra, 2005 o 9:41 pm #2792imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkDve temy su tu naraz.
Prva trestne oznamenie. V prvom rade ho mala podat redaktorka STV, pretoze tvrdiula, ze do oficialnej sutaze firma sfalsovala doklady / pozmenovanie uradnej listiny/. Ak teda nebola tato redaktorka “ objednana“ konkurentami tak……. Cize iba som spravil, co nespravila ona a navyse informoval som riaditela STV, ze tak spravit mala.
Druha tema: neuspesni uchadzaci. Este som nevidiel niekoho v sutazi, ktory /ak to myslel seriozne/ neuspel, aby bol spokojny. Podla mna nakoniec budu vsetci seriozni vitazmi, iba to pojde v poradi. Doslo vyse 330 ponuk, z toho prinajmensom 130 boli uplne nepouzitelne, ostatne ako tak. Problemom pre mna osobne je, ze si tu vylievaju svoje srdce, ale ked to musi byt nech sa paci.1 novembra, 2005 o 11:52 am #2793OPTIMUS
Účastník@Rudolf Zajac wrote:
Problemom pre mna osobne je, ze si tu vylievaju svoje srdce, ale ked to musi byt nech sa paci.
Keďže jediný neúspešný uchádzač, ktorý si tu dovolil „vylievať svoje srdce“, aj to len v jedinom príspevku, som ja, reagujem v podobne osobnom duchu.
Pán minister, na týchto stránkach často rezonovalo vo Vaších príspevkoch slovo férovosť. Ja si pod týmto slovom predstavujem rovnaké kritéria pri hodnotení pre všetkých uchádzačov.
Kládli ste dôraz na materiálno-technické a personálne zabezpečenie: @Rudolf Zajac wrote:Tych bodov je vyrazne viacej ako ludi. teda, kto dokaze zazmluvnit ludi by mal mat viac menej vyhrane.
Uverili sme Vám a vybrali cestou ktorú ste naznačili. A napriek: @Rudolf Zajac wrote:
Penta asi tiez celkom nedocenilka vyberove konanie.
vieme všetci ako to dopadlo.
Prirodzene, že ak sme neuspešní sme aj nespokojní. Ale je rozdiel medzi konštruktívnou nespokojnosťou, vyplývajúcou z našej zlej pripravenosti a nespokojnosťou vyplývajúcou z rôzneho uplatňovania hodnotiacich kritérií. Hnevá ma, že napriek svojim skúsenostiam som naletel, je mi ľúto času, energie, práce, financií, ktoré sme venovali tomuto projektu, je mi ľúto ľudí, ktorých sme presviedčali a oni tiež uverili filozofii tejto reformy a ja teraz neviem na ich otázky odpovedať.
A divím sa, že zazlievate ľuďom, že si práve tu „vylievajú svoje srdce“, lebo práve na týchto stránkach ste ich presviedčali o čistote, korektnosti a férovosti výberových konaní.
A po tom všetkom vyzývať uchádzačov aby sa prihlásili do druhého kola mi pripadá ako zlý vtip.1 novembra, 2005 o 4:07 pm #2794imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkPo A: nic nezazlievam
Po B: ponuky hodnotila komisia, zatial co som pozeral objektivne
Po C: specialne som pozera Nr- boli lepsie ponuky ako Optimusove, ma vsak sancu, Nr sme vypisali znova a bodov je dost.
Cely úproble, je v tpom, ze ak to ma byt ferove, tak potom ani minister by do toho nemal zasahovat, tohto pravidla som sa drzal.1 novembra, 2005 o 6:10 pm #2795PP
Účastník🙁
1 novembra, 2005 o 7:09 pm #2796imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkAsi nepoznate zakon. Az teraz sqa zacalo spravne konanie na vydanie licencie. Vsetko overuje, a vyda sa rozhodnutie o vydani licencie. Kto nesplni vypadne a ide dalsi.
2 novembra, 2005 o 7:30 am #2797PP
Účastník😛
2 novembra, 2005 o 7:53 am #2798Michal
ÚčastníkNie každý neúspešný sa v tomto fóre sťažuje. Máme konkrétne podnety na pochybenie (ale to musia zvážiť kompetentný z MZ SR) tých „prvých“ na ktoré ale upozorníme MZ SR oficiálnou cestou.
14 novembra, 2005 o 7:52 pm #2799joj
ÚčastníkPrečo je tu tak mrtvo, už nie je čo riešiť?Na rozhodnutie MZ sme čakali netrpezlivo a teraz sa nič nedeje, toľké sklamanie.Aké platové podmienky ponúkajú úspešní?
14 novembra, 2005 o 8:08 pm #2800imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkDiskusia je v susednej teme, znacne rozharana.
15 novembra, 2005 o 7:09 am #2801doky
Účastník…skôr by ma zaujímalo, ako ďaleko sú úradníci na právnom odd. MZ v procese hodnotenia projektov a samotného udeľovania jednotlivých licencií úspešným účastníkom výberového konania a kedy sa dajú očakávať prvé udelené licencie, vodpred ďakujem za za odpoveď. 🙂
15 novembra, 2005 o 7:23 pm #2802imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkNo este to chvilu trva, je vela dokladov a treba to urobit, dobre. Zatial som podpisoval pokial sa dobre pamatam 1x letecku.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.