O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › zachranna sluzba
- Toto téma obsahuje 800 odpovedí, 53 hlasov, a bola naposledny upravená pred 19 rokmi, 9 mesiacmi od
imported_Rudolf Zajac.
-
AutorPríspevky
-
20 októbra, 2005 o 5:21 pm #2758
Fero
ÚčastníkPrial by som Vám pán minister pracovať v tých uspešných NsP na RZP. #-o
21 októbra, 2005 o 10:28 am #2759resident
Účastníkmáme prehľad, aký personál ponúkli úspešné NsPčky? Majú 2 1/2 anesteziológa, 2 sestry s vyšším vzdelaním a chcú robiť päť, šesť bodov. A kde sú tie ich dlhy, ktoré kontraindikovali úspech v konkurze? Koľko tam prosím bude zarábať záchranár? Ako budú obsadené RZPčky? Vrazia par melónov do úprav priestorov? Ak ste niekto informovanejší, tak to sem hoďte.
21 októbra, 2005 o 9:59 pm #2760Benjamin
ÚčastníkPan minister podla vyhlasky 287/2005 je podla mna strasne nelogicke rozlozenie stanic zachrannej sluzby v Bratislave a Bratislavskokm kraji.
Bratislava I: 2 posádky (stare mesto)
Bratislava II: 3 posádky(Biskupice, Ružinov, Hraničná)
Bratislava III: 4 posádky(DNV, Kramáre, Koliba, Vajnori)
Bratislava IV: 4 posádky (Dubravka 2, Karlová Ves 2)
Bratislava V: 5 posádok (Antolská, Incheba, Zrkadlový háj, Petržalka 2)
Malacky okr: 4 posádky (Malacky,Plavecké Podhradie,Moravský Svaty Ján, Stupava)
Pezinok okr: 1 posádka (Pezinok)
Senec okr: 2 posádky (Rovinka,Senec)
Spolu: 25 posádok
Len by ma zaujímalo ked si umiestnite body na mapu tak je nejaky pretlak na zapade bratislavy.
Uplne nelogické sa mi zda, aby v Petržalke bolo 5 posádok a v IV obvode 4 vedla seba. A to este nehovorim o Kramaroch a Kolibe co je podla mna upne zbytocne vedla seba. Chybajui mi posadky v Raci a skor na Trnavke alebo trochu bližsie k zlatym pieskom. Dalej na okres Pezinok, ze je iba jeden voz, ked je na adrese posadka najblizsia z vajnor a zo senca je v okrese do 10-20 minut, ja by som Vam navrhoval porozmyslat nad stanicov v Modre alebo este lepsie v Budmericiach, dojadz z Trnavy alebo z Dolných Orešian je 10-20 minut do okresu z tychto bodov.
A to si nechcem predstavit ako to bude v okrese senec a pezinok v zime, dojazdy sa predlzia o 1/3 povodnych casov
V bratislave je nahraditelnost posadok od 5 do 10 minut ale na vidieku nie. . Posilnil by som okr.PEzinok a okr.Senec este o jednu posadku
Dufam ze to nie je definitivne rozmiestnenie bodov v bratislavskom kraji a urcite sa praxov zmenia podla poziadaviek obcanov.
záchranar z bratislavy22 októbra, 2005 o 3:58 pm #2761Marcela
ÚčastníkMám obavu ohľadom operačných stredísk ZZS. Dúfam, že operačné strediská ZZS budú rozmiestnené aj do budúcnosti tak, aby práca ZZS bola plynulá. Prevzatie tiesňového volania, ak sa kraj. koord.str.IZS podarí správne určíť aspoň okres stojí za to. Dostalo sa nám do uší,že sa majú rušíť. 😯
22 októbra, 2005 o 6:27 pm #2762OPTIMUS
Účastník@suri wrote:
Chyba mi tam vela ziadatelov, napr. Optimus slovakia. Zda sa, ze minister nema rad prilisne prihrievanu polievku ako mu tu niekto serviroval. Nie je to myslene ustipacne, ale ako podnet na zamyslenie.
Optimus si nepotreboval prihrievať polievočku. Optimus splnil všetky požiadavky čo sa týka materiálno-technického ako aj personálneho vybavenia. Deklarovali sme dokonca viac ambulancií ako bolo potrebných, pretože si neviem predstaviť ako je možné zabezpečiť jedno sídlo nepretržite jednou ambulanciou bez záložného vozidla. (jedná sa o ambulancie existujúce fyzicky nie na papieri). Pracovné zmluvy boli podpísané s dvojatestovanými AIM-ákmi, ktorí pracovali v Čechách resp. na vlastné licencie a pre tento segment už boli prakticky stratení, navykrádali sme existujúce ZZS.
Prečo sme napriek tomu, napriek našej histórii,referenciám neuspeli ťažko povedať. Naším protivníkom bola Penta, ktorá v našich záujmových sídlach, nepodpísala jedinú pracovnú zmluvu, jediný nájom priestorov. Preto neobstojí argument, že boli lepší resp. rovnako dobrí a rozhodlo to, že sa uchádzali o viac sídel. V týchto konkrétnych sídlach určite nie. Pritom bolo ministerstvom prezentované, že VK sa vyhlasuje na každé sídlo zvlášť, víťazí najlepší a len v prípade, že sú viacerí rovnako dobrí, víťazí ten kto ponúkne viac kapacít.
Napriek neúspechu, pevne stojím za všetkými svojimi publikovanými názormi. A opakujem, že sa hlboko skláňam pred ministrom, že pochopil (napriek tomu, že nie je z odboru) význam doposiaľ okrajového a neoprávnene zaznávaného segmentu ako aj potrebu jeho reorganizácie.
Ak by mal Suri pocit, že si prihrievam polievočku pred druhým kolom, sklamem ho. OPTIMUS sa druhého kola nezúčastní. Načo??23 októbra, 2005 o 5:47 am #2763resident
Účastník„Som z toho volákysi zmetený.“ Ešte niekto?
23 októbra, 2005 o 6:34 am #2764Fero
ÚčastníkZmetených je nas viac.Tu nešlo o projekt ale o rozpočet.Ako by bolo možné, že niektorí to vedeli skôr ako boli výsledky?
23 októbra, 2005 o 9:57 am #2765imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkJe to tak, ze ti co su uspesni su tiocho co su neuspesni su aj nespokojni.
Ako ste si mohli vsomnut , tak este dva momenty:
a/ ti so su uspoesni, su iba v prvom kole, teraz musia v spravnom konani dokoncit veci, ak sa im to nepodari, pojde dalsi v poradi
b/ nesupesni by sa mali ihned prihôlasit na dalsie body
c/ bude moznost ak ziskate licenciu na bod A a konkurent na bod B so suhlasom ministestrva si tieto body zamenit
k Ferovi: naozaj nevioem ako funguje ZS NSP ale toi co uspeli splnili podmeinky. Ocakavam konkretne upozornenia na konkretne chyby u konkretnych poskytovatelov, samozrejme podpisane. Budeme konat ak budeme mat v com.23 októbra, 2005 o 11:05 am #2766resident
ÚčastníkAk by som sa chcel zastat Fera, ma asi na mysli pristup NsP k ZS. Alebo k jej nelekarskym zamestnancom. Ten sa vyhranym konkurzom k lepsiemu nezmeni, skor naopak. Pred ZS su velke ulohy, kde nestaci len komisii predlozit razitka. Bude treba zmenezovat velky tim novych ludi, lekari musia do svojej kapusty:) pustit bakalarov, prevziat za nich zodpovednost, chysta sa GPS, dialkovy prenos dat, indikovanie prevozov priamo na vyssie pracoviska, ocakavame od posadok univerzalnost a samostatnost v terene, spolupracu s LZS. To uz nemoze robit niekto presunuty na vypomoc z interneho, ale vzdelany a zaplateny pracovnik. Necakajme toto od firmy, ktora zachrankou sanuje kuchynu alebo co este. Ak je este svetielko, vidim ho v tom, ze ked teda bude mat NsP v okrese 2-3 stanice, dajte zvysne sukromnikovi. Celkom rad by som potom vyhovel riaditelovi, ktory tvrdi: „Ked sa Vam nepaci plat 8l hrubeho, mozete zajtra odist.“ (V case ked nam vraj chyba 1.000 zachranarov) Ako komu, ze.
23 októbra, 2005 o 11:53 am #2767cerberus44
Účastník@Rudolf Zajac wrote:
Je to tak, ze ti co su uspesni su tiocho co su neuspesni su aj nespokojni.
Ako ste si mohli vsomnut , tak este dva momenty:
a/ ti so su uspoesni, su iba v prvom kole, teraz musia v spravnom konani dokoncit veci, ak sa im to nepodari, pojde dalsi v poradi
b/ nesupesni by sa mali ihned prihôlasit na dalsie body
c/ bude moznost ak ziskate licenciu na bod A a konkurent na bod B so suhlasom ministestrva si tieto body zamenit .Najlepsie by bolo keby boli ticho vsetci. To by sa potom vladlo. Nikto by sa nepytal preco pre niekoho platia ine pravidla ako pre druheho.
Pre druhe kolo by som odporucal doplnit do zoznamu hviezdicky pri sidlach ktore chce penta,irs a dalsie ministrovi spriaznene firmy a potom nebude tolko nespokojnych.23 októbra, 2005 o 5:04 pm #2768imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkCereberusovi vrele odporucam pod vlastnym menom obratit sa na ministerstvo a protestovat. Tu iba vyslovuje obvinenia. Ake ministrovi blizke firmy ma tento anenecephalus na mysli?
24 októbra, 2005 o 7:36 am #2769PP
Účastník😡
24 októbra, 2005 o 1:45 pm #2770resident
Účastník@Rudolf Zajac wrote:
naozaj neviem ako funguje ZS NSP
No z tohoto jeho „domaceho“ fora si pan minister uz mohol spravit predstavu, ak by chcel.
24 októbra, 2005 o 6:44 pm #2771imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkMate zda sa väčšina z Vas jeden problem: Nemate meno. Tak sa skludnite a piste dalej-bez mena nie je tvar, bez tvare clovek a bez cloveka nazor.
24 októbra, 2005 o 8:41 pm #2772PP
Účastník😡
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.