O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › zachranna sluzba
- This topic has 800 odpovedí, 53 hlasov, and was last updated pred 18 years, 4 months by imported_Rudolf Zajac.
-
AutorPríspevky
-
28 júla, 2005 o 9:56 pm #2593palo_skÚčastník (Participant)
@bad paramedic wrote:
Dúfam že aj tento problém pán minister dotiahne do úspešného konca. Kompetencie záchranárov som iba v podobe návrhu zákona. Bude schválený? [-o<
Priatelu, skus pozriet vyhlasku 321/2005 o rozsahu praxe. Vsetko ostatne, co zachranari navyse samostatne robia je mozne len so suhlasom a na zodpovednost lokalneho manazmentu ZZS.
blanka Napísal:
Pokial viem, ti novi ziadatelia museli dokladovat personal. Ja ani kolegyne sme nepodpisali zavazok nikomu okrem nemocnice. S akym personalom teda vstupili do konkurzu neviem. Bez sucasnych nemaju sancu to rozbehnut.Optime, bohuzial vacsina zamestnancov bola opakovane manazmentom nemocnic zastrasovana, ze ak podpisu niekomu inemu, vyhazov. Aj to moze byt dovod.
K rekvalifikacnym kurzom RZ. Zapojite aj Urady prace? 🙂
Vaznejsie: bolo by vhodne vybudovat skoliace strediska s akreditaciou a rovnomerne ich rozmiestnit po celom uzemi. Uvazuje sa?29 júla, 2005 o 4:58 am #2594DanohorÚčastník (Participant)Tie Urady prace zapojit do rekvalifikacnych kurzov je originalna myslienky. Na blbosti som usity.
29 júla, 2005 o 10:31 am #2595imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Nie ze sa uvazuje, ale pokial viem Kalig to ma hotove. Pretoze nasou uohou je urcit osnovy a akreditovat, na tom teraz opracuej kalig s Dr. Benusvou, ostatne nech si uirobi kto chce, ci sukromne osoby,ci kraje, ci kto.
29 júla, 2005 o 11:30 am #2596blankaÚčastník (Participant)Prečo sme nepodpísali záväzok nikomu okrem nemocnice?
Pretože nám neponúkli nič lepšie. Ani lekárom sa nepáči, že by museli na výjazdoch pracovať so záchranármi. Je to vidno ako ich už vela rokov postupne odmietajú. My si s lekárom nedovolíme na výjazde diskutovať. Ale čo viem od vedúceho lekára, že ak by to dostal niekto nový, systém práce aj personál vlastne ostane a vezme si nás so sebou, aj keď sme odmietli podpísať.29 júla, 2005 o 11:48 am #2597imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Blanka, bez estier nebude RLP/RZP fungovat najblizsich 5 rokov. Nikto nie je otrok aby podpisoval len tak, budu sa o Vas este bit. A zo zachranarmi najdete nakoniec spolocnu rec, oni len maju pocit, ze bez nich to nejde a ze su vynimocni. To je aj tak trochu pravda, pretoze to su jedini zdravotnici, ktori sa nimi stali az v druhom kole. Ale v principe zachranari su skveli ludia a iste budu mat vas sestry radi. Len im ukazte co to znamena skvela sestra.
29 júla, 2005 o 8:03 pm #2598bad paramedicÚčastník (Participant)Pre Pala: Vďaka za informáciu.
Vážený pán minister
Napriek tomu, že výsleky prvého kola výberových konaní sú pred dverami , chcel by som sa ešte vrátiť nelegálným staniciam ZZS. V niektorom z vaších diskusných príspevkov ste sa zmienili o nových staniciach ZZS, ktoré boli otvorené nelegálne. Ako je teda možné že ich činnosť nebola doteraz zastavená a poisťovňa s nimi uzatvorila zmluvu?!
Kto zodpovedá za kvalitu poskytovania zdravotníckej starostlivosti týmito subjektami, keď sú nelegálné?
Činnosť nelegálných bodov ZZS spochybňuje celý priebeh výberového konania.30 júla, 2005 o 12:39 pm #2599imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Ved preto sme vypislai sutaz v prvom rade tam, kdew to vyzera, ze by obsadili existujuce body. Treba totiz rozlisit. Povodne licencie boli napriklad : na VUC XY. Bez bodov. Ak si otvori 1 – 100 bodov vo VUC vsetko jedno. Preto Vseobecna na moj pokyn urobila velku kontrolu a plati len to co naozaj existuje . A vypisali sme prave na tie, ktore sa tvarili, ze existuju. Ak ANO OK a z nelegalnych sa stanu legalne, ak NIE tak nedostanu licenciu. Ak menite system z lokalneho na celoslovensky tak vzdy bude treba riesit / v prechodnom obdob / aj hranicne situacie.
31 júla, 2005 o 11:37 am #2600OPTIMUSÚčastník (Participant)Veď práve. Z neznámychych dôvodov sú nemocnice zvýhodnené v existujúcich /legálnych/ bodoch, kde stačí ak splnia podmienky VK a budú automaticky relicencované. A teraz sa dozvedáme, že to isté platí aj pre nelegálne body. Prečo aj pre nemocnice neplatí princíp – „záujemca najlepšie spĺňajúci podmienky“, v prípade viacerých takých záujemcov -„väčší počet bodov, v ktorom najlepšie spĺňa podmienky“.
31 júla, 2005 o 12:38 pm #2601residentÚčastník (Participant)@OPTIMUS wrote:
Z neznámychych dôvodov sú nemocnice zvýhodnené v existujúcich /legálnych/ bodoch, kde stačí ak splnia podmienky VK a budú automaticky relicencované.
To je skutočne pravda pán minister? Načo potom ten humbuk akože s výberovým konaním na už existujúce body. Nemocnice hravo dodajú potvrdenia o všetkom. Stačilo ich vyzvať.
Doteraz som si myslel, že súťažíme z rovnakej štartovacej čiary, a nie že relicencujeme niekoho, kto záchranku 15 rokov vyciciaval.31 júla, 2005 o 12:41 pm #2602imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)K residentovi: Prosim. Ale sorry aj debil videl ze tie miesta su na existujuce ZS. Navyse som sam zvedavy ako hravo nemocnice preukazu, ze maju zaplatene napriklad socialne odvody.
31 júla, 2005 o 1:07 pm #2603residentÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
K residentovi: Prosim. Ale sorry aj debil videl ze tie miesta su na existujuce ZS. Navyse som sam zvedavy ako hravo nemocnice preukazu, ze maju zaplatene napriklad socialne odvody.
Aj debil by si vsimol, ze su medzi nimi nove body, a nie malo.
Ale svoju zatial recnicku otazku si zopakujem. Ide o VYBEROVE alebo skôr o RELICENCNE konanie?31 júla, 2005 o 1:52 pm #2604ZZS KysuceÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
K residentovi: Prosim. Ale sorry aj debil videl ze tie miesta su na existujuce ZS. Navyse som sam zvedavy ako hravo nemocnice preukazu, ze maju zaplatene napriklad socialne odvody.
Napríklad na Kysuciach bolo vyhlásené VK na 3 strediská, pričom jedno je existujúce – legálne, jedno nelegálne – fungujúce od 1.4.2005 a jedno neexistujúce.
Naša nemocnica dala potvrdenie k VK že nemá dlh voči sociálnej poisťovni, hoci má celkový dlh cca 300 mil. To však nie je podstatné, pretože podľa posledných informácii vyhrá v našom regióne Penta, ktorá bude zdierať záchranku podobne ako predtým nemocnica, a mi môžeme na slušné platy zabudnúť. U nás na záchranke pritom nikto z Penty doteraz nebol (nepotrebovali ani zoznam pracovníkov), ale vraj sa dohodli priamo s riaditeľom nemocnice.
Dúfam, že sú to len fámy. Tak ako pán minister? Fámy?31 júla, 2005 o 6:32 pm #2605imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Tak ako ZZS Kysuce? Splnate zakonom stanovene podmienky?
31 júla, 2005 o 6:41 pm #2606ZZS KysuceÚčastník (Participant)Vraj ste už obálky otvorili a podmienky sme splnili.
31 júla, 2005 o 6:54 pm #2607palo_skÚčastník (Participant)Mna by len zaujimalo, odkial ludia beru tieto zarucene informacie o buducnosti, ked nedokazu realne vnimat ani pritomnost …
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.