O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Chyby nového zákona o zdravotnom poistení
- Toto téma obsahuje 64 odpovedí, 8 hlasov, a bola naposledny upravená pred 21 rokmi, 5 mesiacmi od
imported_Rudolf Zajac.
-
AutorPríspevky
-
5 novembra, 2004 o 7:17 pm #3173
imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkNovela je hotova. Problem / ak som ho uz pochopil / je v inom, ale pochybujem ze to tu niekoho okrem JM zaujima. Financi su klusni, Peter Pazo to mal na makre dobre nastavene, iba sa to inak pobilo v texte. Problem je sirsi v inom. Kazdy pouziva iny postzup / MF, sociali a my/ pre svoje vybery. Navyse ak neplatite do socialnej positovne nedostane penziu, ak neplati do zdravotnej poistovne dostane zdravotnu starostlivost., My sme vymedzili platitelov nie taxativne / pozitivne/ ale negativne, teda ten kto neplati, je poistenec statu. A tire zeny na matrskej boli jasne / aj pre financov a financie/ chyba je technicka a vznikla bohvie kde. Ocakavam velku novelu, ale troch rezortov naraz, ak sa dokazeme zjednotit.
10 novembra, 2004 o 2:22 pm #3174mosko
ÚčastníkPremena KOMÁRA na SLONA. Ale vdaka za to.
Ako sa z MARGINÁLNÉHO problému stal problém ktorý môže byť príčinou „značných hospodárskych škôd pre štát“
=D> =D> 😀
http://www.rokovania.sk/appl/material.nsf/0/C5A65725CB8E6466C1256F470047F122/$FILE/Zdroj.html
Návrh na skrátené legislatívne konanie
o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení …
Zákonom č. 580/2004 Z . z. o zdravotnom poistení … sa zaviedol inštitút platenia preddavkov na verejné zdravotné poistenie a inštitút ročného zúčtovania poistného na verejné zdravotné poistenie. Riadne fungovanie týchto inštitútov v praxi predpokladá ich jednoznačnú právnu úpravu. Dôležitosť upresnenia ustanovení upravujúcich platenie preddavkov na verejné zdravotné poistenie ako aj ustanovení upravujúcich ročné zúčtovanie poistného na verejné zdravotné poistenie podčiarkuje skutočnosť, že poskytovanie zdravotnej starostlivosti je závislé na finančných prostriedkoch plynúcich z verejného zdravotného poistenia. Pretože poskytovanie zdravotnej starostlivosti je závislé od platenia poistného v správnej výške a načas, nesprávne odvody do verejného zdravotného poistenia by mohli spôsobiť nedofinancovanie zdravotnej starostlivosti, za poskytovanie ktorej je v konečnom dôsledku zodpovedný štát.Predložený návrh zákona predchádza hrozbe značných hospodárskych škôd pre štát, ktoré by mohli vzniknúť v dôsledku nejednotného uplatňovania ustanovení vzťahujúcich sa na platenie poistného na verejné zdravotné poistenie a vykonávanie ročného zúčtovania v praxi a preto sa prekladá v skrátenom legislatívnom konaní
****** Koniec citatuEste raz. Dakujem za tuto malu novelu, pan minister. Zjednodusi zivot.
Aj ked sa novelou vyriesi iba MARGINALNY PROBLEM /S VELKYMI NARODOHOSPODARSKYMI VPLYVMI 🙂 /@Rudolf Zajac wrote:
Ocakavam velku novelu, ale troch rezortov naraz, ak sa dokazeme zjednotit.
A este je tu aj nadej na „VELKU ZJEDNOCUJUCU NOVELU“.
To by programatori a mzdove uctovnicky boli ako v raji. 😀jana mosko
…13 novembra, 2004 o 6:01 am #3175imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkDoma / na MZ/ sa mi roztiepili lusia na dva tabory.
jeden tabor hovori, ze novela nie je potrebna a staci metodicke usmernenie alebo vyklad / najlepsie v poradcovi podnikatela/.
Druhy hovori ze istota je istota
Priklonil som sa k druhemu, preto skratene konanie. Ak to parlament neschvali tak potom bude prvy variant.
Po kazdom zakone / aspon tak som to zazil vo firme/ sa robili skolenia / za peniaze/ a PP mal hody. Takze asi nie sme jedini. Pozrite si pociet noiviel v danovych zakonoch a v soc. zakonoch. Rozdiel je v tom, ze oni asi neprevadzkuju diskusnu stranu.15 novembra, 2004 o 8:55 am #3176mosko
Účastníkjeden tabor hovori, ze novela nie je potrebna a staci metodicke usmernenie alebo vyklad
To je asi tabor ktora ma copyright na povodne znenie 🙂
Ale novelou sa to naozaj zjednodusi a bude to uplne ciste.
Zazila som aj situacie ked na socialnej poistovni povedali – to co napisal ministerka do novin nas nezaujima – pre nas je smerodajny iba zakon. A mali pravdu. Tazko je v spore na sude argumentovat vystrizkami z novin…Rozdiel je v tom, ze oni asi neprevadzkuju diskusnu stranu.
Za tu diskusnu stranku mate velke plus aj u svojich odporcov – predpokladam…
15 novembra, 2004 o 7:58 pm #3177imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkOK
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.