Výpalnická zdravotná poisťovna a.s.

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Výpalnická zdravotná poisťovna a.s.

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 46 až 53 (z celkového počtu 53 )
  • Autor
    Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

Jednym z cielov je prejst na cenu za case. Lacny case nizka cena, drahy case vysoka cena. Kriteriom ceny u poslkytovatelov budu mzdy, to znamena, ze bude sa hladat optimalna cena, pri dodrzani kvality. Preto katalogii a preto povinnpost zavadzat kvalitu.

N, takže my skutočne počítame lieky u pacientov do tabletky, máme na to PC systém – case manager. Mzdy v porovnaní s inými by nemali byť problém, je nás všade málo. Farmakoterapia je pod kontrolou, čo je nákladnejšie, to je opatrené protokolmi. Nás brzdí hospodársko – technicko – ekonomicko – administratívny úsek s jeho neskontrolovateľnými nákladmi. Otáľa sa so zmenou, čo sa mi prestáva páčiť. Resp. robia sa „akože“ zmeny, nekoncepčné, nepodstatné, neefektívne.

Ako povedal MUDr. Marek Potysz v Žiline: využívať výhodu množstva inteligentných ľudí, vyhodiť úradníkov.

Lenže to sa dá inak realizovať v súkromnej nemocnici v Třinci, a inak na Slovensku, kde je spústa zbytočnej byrokracie priamo nariadená. A z roka na rok je toho viac.

Mata Harri
    Účastník

….predstaví sa poradenská firma, ktorá má urobiť optimalizáciu siete NIS.: “ Aký typ ZS tu poskytujete?“ – (úsmev)
    ….predstaví sa poradenská firma na transformáciu.: “ Môžte mi vytipovať, ako ste na tom s konkurenciou?““ Moja odpoveď : Sme bezkonkurenční. Firma sa odporúča.
    Asi si urobím učitelák pre materskú škôlku………

Naozaj poskytovatel ma kluc v rukach. Poistovna bude skor ci neskor musiet vidiet cenu. Poviem to prikladmo. Nemoze stat zlcnik v BB viacej ako v Hornej Dolnej. Skuste si do tejto jednoduchej vety vsadit spravne vzorce a bude jasne ako to myslim, ked hovorim, ze bodovnik ma t.c. iba pomocnu funckiu a skor ci neskor zanikne, ci uz su tam rovnake vykony s roznymi bodmi,

Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

Naozaj poskytovatel ma kluc v rukach. Poistovna bude skor ci neskor musiet vidiet cenu. Poviem to prikladmo. Nemoze stat zlcnik v BB viacej ako v Hornej Dolnej. Skuste si do tejto jednoduchej vety vsadit spravne vzorce a bude jasne ako to myslim, ked hovorim, ze bodovnik ma t.c. iba pomocnu funckiu a skor ci neskor zanikne, ci uz su tam rovnake vykony s roznymi bodmi,

Je mi to jasné. Z nedávno poslanej dokumentácie nákladov na liečbu hospitalizovaných pacientov je vidieť, že náklady na bežné diagnózy sú minimálne. My sme pripravení ponúknuť nižšie ceny za hospitalizáciu, i nižšiu cenu za bod SVALZ, už sme to VšZP i ponúkli, ale bez odstránenia limitov na objemy to nepredstavuje žiadnu výhodu. Pokial ponuka lacnejších výkonov nebude znamenať revíziu a prerozdelenie limitov, tak sa budeme točiť v bezvýchodiskovom kruhu.
    Vrátim sa k tzv. hausnumerám financovania SVALZ Novamed versus FNsP FDR. Vtedy som sa pýtala, teraz už viem presné čísla. Novamed 1,5 labáky + 2 CT + 2,5 MR versus FNsP FDR 8 pre 3 významné nemocničné zariadenia. Je to minimálne na poslanecký prieskum.

Draha MH. Pozerajte do svojho hrnca, mam pocit, ze Vas Novamed akosi velmi trapi. [-X Ale naozaj, videl som Vase data o nakladoch na pacienta. Ak ich obhajiite u poistovne, tak ste „za vodou“. Od prveho jula onko, kardio OAIM neonatol.

Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

Draha MH. Pozerajte do svojho hrnca, mam pocit, ze Vas Novamed akosi velmi trapi. [-X Ale naozaj, videl som Vase data o nakladoch na pacienta. Ak ich obhajiite u poistovne, tak ste „za vodou“. Od prveho jula onko, kardio OAIM neonatol.

Vôbec ma netrápi Novamed. Trápi ma, ako máme rozdeliť 8 mil Sk na SVALZ pre 3 nemocničné zariadenia. Chápem, že vyšetrenia SVALZ treba obmedziť, iba že sa obmedzujú tam, kde je to na hrane lege artis výkonov. A trápi ma, že miesto požadovaného riešenia sa operuje uzemňujúcimi výčitkami. Prečo NOVAMED je tabu?

Tohto mesiaca posielame na preplatenie poisťovniam 2,5 x nákladnejších pacientov. Zrejme nám to strčia do limitov a bude po radosti.

Vidím, že rigiditu systému nenarušili ani nové zákony. Ďalej funguje nemenný prídelový systém vymenili sa iba čísla vyhlášok a paragrafov.

Ak daju do limitov, dajte mi to ako podnet

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 46 až 53 (z celkového počtu 53 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate