O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Ekonomika transformácie nemocnice
- Toto téma obsahuje 57 odpovedí, 6 hlasov, a bola naposledny upravená pred 21 rokmi, 3 mesiacmi od
bepo.
-
AutorPríspevky
-
2 januára, 2005 o 7:45 pm #3392
imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkK Bepovi: Pytali sa Deza ci uz jedol makovnik. Odpovedal, „nie, ale brat bol na svadbe a skoro jedol“ =D>
2 januára, 2005 o 8:00 pm #3393bepo
ÚčastníkTakí ktorí skoro jedli sú známi,tí ktorí jedli sú kamaráti 8)
2 januára, 2005 o 8:34 pm #3394rodan
ÚčastníkNiektorí nejedli a predsa poznajú, lebo to robia…. napr. pekári. 😛
3 januára, 2005 o 8:54 am #3395imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkK tomu makovniku. Povravalo sa to o nemocnici v Saci. Najlepsie dokazy tkejtoi nezelanej „aktivity“ su v poistovniach. Nemame avizo, ze by sa tam nieco taketo dialo. Co sa tyka Onkologie Sv. Alzbety tak tam 100% ide vsetko ako ma a nie su v strate. Nas problem je, ze vzdy najdeme preco to neide, / poistovne, pacienti, ine nemocnice, zly minister atd/. Velmi dobre rozumiem MH a jej chraneniu BB ale v BB musia ist do zachrany a treba zchranit na nej co je cenne a jedinecne, ale je tam tiez vela a zbytocne draheho balastu. Umenie manazmentu je ho najst likvidovat a neznicit zbytocne nic co je dobre. Coje zla sprva, ze casu je velmi malo.
3 januára, 2005 o 9:16 am #3396bepo
ÚčastníkHovoríme o tom istom-ale verejne sa určite nikto neprizná k šibovaniu pacientov.MZ malo dosah aj na poistovne aj na nemocnice-robil sa v minulosti nejaky audit prečo sú ziskové?Welch robí verejne prednášky-aj keď drahé-ako dobre manažovať. MH by mala vedieť posúdiť BB s ostatnými nemocnicami-ak sú verejne dostupné údaje o balíkoch peňazí pre jednotlivé nemocnice.Ale asi nie sú- to by sa dalo veľmi rýchlo zrátať a dať na papier ako si ktorá stojí.
K CSOB-už som tu písal že pre štát sa neoplatí z dlhodobého hľadiska nedodržiavať zákony-ale s moc pozitívnym ohlasom sa to nestretlo.Okrem toho vinníci boli politicky potrestaní-už nie sú vo vláde,len v parlamente.Tiež sa mi to nepáčilo-politická zodpovednosť-ale čo už,hlavne že sme zdraví. [-o< Zatiaľ z toho máme 7 mld.Sk stratu-za predaj CSOB sme utržili vyše 17 mld.Sk3 januára, 2005 o 11:42 am #3397rodan
Účastník@Rudolf Zajac wrote:
Velmi dobre rozumiem MH a jej chraneniu BB ……. Umenie manazmentu je ho najst likvidovat a neznicit zbytocne nic co je dobre. Coje zla sprva, ze casu je velmi malo.
Fakt, času je málo. Ale mám pocit, že súčasný manažment urobil presný opak toho, čo urobiť mohol a mal. Ešte nemám pokope všetky čísla (a asi ani nikdy mať nebudem, tají sa všetko), ale vyzerá to dosť divne. Niekto robil, čo nemal a niekto nerobil, čo mal.
BtW: Vyzerá to dosť divne, keď podrobnú ekonomickú analýzu FDR je schopná spracovať len lekárka a ekonómovia sa tvária, že nevedia o čom je reč. [-X
3 januára, 2005 o 3:52 pm #3398Mata Harri
Účastník@bepo wrote:
Hovoríme o tom istom-ale verejne sa určite nikto neprizná k šibovaniu pacientov.MZ malo dosah aj na poistovne aj na nemocnice-robil sa v minulosti nejaky audit prečo sú ziskové?Welch robí verejne prednášky-aj keď drahé-ako dobre manažovať. MH by mala vedieť posúdiť BB s ostatnými nemocnicami-ak sú verejne dostupné údaje o balíkoch peňazí pre jednotlivé nemocnice.Ale asi nie sú- to by sa dalo veľmi rýchlo zrátať a dať na papier ako si ktorá stojí.
K CSOB-už som tu písal že pre štát sa neoplatí z dlhodobého hľadiska nedodržiavať zákony-ale s moc pozitívnym ohlasom sa to nestretlo.Okrem toho vinníci boli politicky potrestaní-už nie sú vo vláde,len v parlamente.Tiež sa mi to nepáčilo-politická zodpovednosť-ale čo už,hlavne že sme zdraví. [-o< Zatiaľ z toho máme 7 mld.Sk stratu-za predaj CSOB sme utržili vyše 17 mld.SkMilý Bepo,
Pred chvíľou som sa stretla s priateľmi zo Švajčiarska, ktorí pracujú na informačnom systéme v zdravotníctve. U nich sa hlavný dôraz kladie na transparentnost systému.3 januára, 2005 o 3:56 pm #3399Mata Harri
Účastník3 januára, 2005 o 5:13 pm #3400rodan
Účastník@Mata Harri wrote:
Ja to tiež chápem dobre. my sa istých činností vzdáme, bude ich robiť niekto iný, dostane za to zaplatené….
…Ak sú lukratívne a zabezpečujúce pravidelný, opakovaný a dostatočný zisk, každý po nich chňapne. A nemusia to byť len lôžkové oddelenia 🙂
Čoho sa FDR má ešte vzdať? Veď tam už skoro nič nie je. To lepšie už je preč. 🙁3 januára, 2005 o 6:12 pm #3401Mata Harri
ÚčastníkRodan,
Reforma hovorí o zmene. Bublina. Porovnávanie je neprípustné, faktá sú neprípustné, ustálený stav. A plno zbytočnej administratívy.3 januára, 2005 o 6:59 pm #3402bepo
ÚčastníkMH-vo svojom príspevku píšem to isté čo vy len nie tak obšírne. @bepo wrote:
posúdiť BB s ostatnými nemocnicami-ak sú verejne dostupné údaje o balíkoch peňazí pre jednotlivé nemocnice.Ale asi nie sú– to by sa dalo veľmi rýchlo zrátať a dať na papier ako si ktorá stojí.
Keď niečo neviem,priamo sa opýtam.Preto sa pýtam znovu-
-prečo sa polikliniky-neviem ako je to u nemocníc- zbavovali ziskových činnost? /ja viem že p.Zajac vtedy ešte nebol minister
-prečo sa neurobil audit prečo sú 2 nemocnice v zisku a zvyšok v strate?/dtto3 januára, 2005 o 7:33 pm #3403Mata Harri
ÚčastníkAudit sa urobil predtým
3 januára, 2005 o 8:07 pm #3404bepo
ÚčastníkA výsledok sa nejako aplikoval v praxi?
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.