O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › utajenene odstatnenie patologii?
- Toto téma obsahuje 43 odpovedí, 5 hlasov, a bola naposledny upravená pred 20 rokmi, 2 mesiacmi od
Laco.
-
AutorPríspevky
-
11 decembra, 2005 o 5:50 pm #5128
imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkVychadzaju vop vestnikoch MZ.
11 decembra, 2005 o 5:52 pm #5129imported_Rudolf Zajac
Účastník@emed wrote:
Pravica, ľavica ,liberalizmus. Tu na Slovensku má takáto diskusia humorný nádych – viď posledné voľby ( pravicovo-ľavicové zlepence),ktoré sa potom čudujú, že ľudia už nemajú chuť ani len hodiť volebný lístok do urny…
Bacha, nehovorim o nasich stranach, kde takzvana pravica je tak rovnostarska az no. A takzvana lavica – neokomunsti. A regionalne vztahy? Tie boli vzdy oportunisticke, alebo ak chcete utilitarne.
11 decembra, 2005 o 5:54 pm #5130Laco
Účastníkstudujem starostlivo vsetky, len tie dodatky ako c.4 nemam sancu skontrolovat kedy a ako sa objavia
11 decembra, 2005 o 6:12 pm #5131Mata Harri
Účastník@Rudolf Zajac wrote:
Ku MH: Zlatko, vsetci sa prikryvame takou iba takou perinou aku mame, ti nalavo iba tvrdia ze je vacsia, alebo ze sa zvacsi. Ti napravo hovoria, ze nieco si do tej periny musi napechovat aj obcan a nech necakaju ze ju bude plnit iba stat. Umenie napravo je to urobit realne, ukazte mi jedneho chudobneho, ktory by nedostal napriklad Elloxatin. Ti nalavo o tom viacej hovoria. Ja osobne ak som zazil realnu diskriminaciu, tak od komunistov a nepamatam sa ze by boli byvali napravo. To co vsak hlasate /MH /nie je ani nalavo, ani napravo, ale najskor vsade /trochu oportunizmus, nie?/. A to je to najhorsie, pretoze sa potom neda nicoho v diskusii chytit.
O M Y L !!!!! N E P O C H O P E N I E toho, čo píšem. Perina je jedna. Tak veľká, ako je rozpočet zdravotníctva.
Pán minister, s Pažitným ste v reformnej brožúre písali, že o tom, kto bude poskytovať ZS, rozhodne konkurenčný trh. Čiže perina je tu pre najschopnejších, najkvalitnejších a najlacnejších.Deformácia je v tom, že to neplatí. Platí, že z periny sa ujde každému trošku. Ja nehovorím o tom, čo dostane pacient, ale o tom, aké možnosti má poskytovateľ.
Po lopate 😀 – existujú zariadenia, po ktorých je obrovský dopyt. Ale dostanú limit, aby sa ušlo i zariadeniam, po ktorých dopyt veľký nie je.
Máme veľa zdrav. zariadení, všetky prevádzkujeme. Limitmi blokujeme kvalitné a konzervujeme zbytočné.
Takže ešte raz – žiaden oportunizmus, žiadne naľavo, fungujúci konkurenčný trh súťažiacich poskytovateľov. Nie rovnostárstvo.11 decembra, 2005 o 9:20 pm #5132imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkTanker potrebuje na obratku 120 km. Vseobecna pol roka, aby dekontrahovala Zeliezpovce, Sahy, mozno Novu Banu a dalsie, pomaly ale iste. To sm,e pisali s Pazitnym a to je v rukach ZP, nikoho ineho.
Tak s nimi pri vyjednavani argumentujte a ponukajte im lepsie sluzby. Kto to ma robit, vari naozaj nie MZ.11 decembra, 2005 o 9:22 pm #5133imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkK Lacovi: metodicke usmernenie je moje usmernenie pre nemocnice v zriadovatelskej kompetencii statu. Je pre ne zavazne a vychadza / toto iba vyjde vo vestniku MZ. Niekedy, ak sa tyka iba jednej jednorazovej problematiky ide iba mojim listom.
11 decembra, 2005 o 9:54 pm #5134Laco
ÚčastníkJe mi to jasne aj ked „nechapem“. Je usmernenie zavazne alebo len urcenie smeru. /doporucenie/ Alebo je to prikazovy list: to uz nie je usmernenie ale prilaz, to sa musi. Alebo je to vykonavaci predpis ako na to? Vestnik je ine kafe, to ma charakter verejneho oznamu a supluje zakon. Ale ako sa obycajny clovek dozvie informaciu o usmerneni, ktora sa ho dotyka ale nema kde zistit ze vobec existuje. A to uz ma Palo obleceny zupan, nebude mat cas ako HO v tomto smere na nic /alebo malo/ UF
Skoda ze vestniky vychadzaju s trojmesacnym sklzom11 decembra, 2005 o 10:18 pm #5135Mata Harri
Tanker potrebuje na obratku 120 km. Vseobecna pol roka, aby dekontrahovala Zeliezpovce, Sahy, mozno Novu Banu a dalsie, pomaly ale iste. To sm,e pisali s Pazitnym a to je v rukach ZP, nikoho ineho.
Tak s nimi pri vyjednavani argumentujte a ponukajte im lepsie sluzby. Kto to ma robit, vari naozaj nie MZ.Jasné. Súc poučená, cca o týždeň budú pripravené podklady pre návrhy zmlúv na rok 2006. Bude to s právnikmi i s mediálnou publicitou, so všetkým, čo zaistí účinnosť. Samozrejme v súlade so zákonmi. Minulý rok sme nemali skúsenosti, teraz už nejaké sú, tak ich využijeme.
12 decembra, 2005 o 11:07 pm #5136Mata Harri
Ja osobne ak som zazil realnu diskriminaciu, tak od komunistov a nepamatam sa ze by boli byvali napravo.
O skúsenostiach s komunistickým režimom by som mohla písať na pokračovanie. V súlade s citáciou som verila v budovanie nového systému. Tiež mi bolo jasné, že to nie je jednoduché. Do diskusie i manažérskych aktivít som vstúpila s cieľom lokálne vytvoriť normálne pracovné prostredie s jasnými pravidlami, kde pracovití a schopní sa budú môcť uplatniť, kde prioritou bude medicína (pacienti) a nie kšefty.
Skúsenosť a poznanie, ako ľahko sa dá nemocnica odrovnať zvonku, nie sú povzbudzujúce. Ani informácia, že snaha o nápravu defektov a stabilizáciu, bola hodnotená ako – puč ( citácia z Košíc).
Toto slovo často používali komunisti…….14 decembra, 2005 o 9:52 pm #5137imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkK Lacovi: nemam rad diskusiu pre diskusiu. Tema je jasna, odpovede tiez, kazdy relativne lucidny si dokaze predstavit silu usmernenia pre podriadene organizacie.
K MH: niekedy sice nerozumiem, pre mna je BB iba jednym z tisica problemov16 decembra, 2005 o 10:59 pm #5138Mata Harri
K MH: niekedy sice nerozumiem, pre mna je BB iba jednym z tisica problemov
Veď hovorím, mohlo to byť už iba 999 😆
17 decembra, 2005 o 11:44 am #5139imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkAlebo iba jeden problem, ostatnych 999 uz mali byt vyriesene. [-X
17 decembra, 2005 o 12:00 pm #5140Mata Harri
Alebo iba jeden problem, ostatnych 999 uz mali byt vyriesene. [-X
l Ak riešite tých 999 tak ako ten jeden, tak do roka nebude žiaden. :^o
29 januára, 2006 o 7:01 pm #5141Laco
ÚčastníkZase sa vratim na zaciatok temy. Patolog co pracoval v NsP 28 rokov pisomne poziadal o odstatnenie zaciatkom 12.2005. Dodnes ziadna odpoved ani reakcia. Vzhladom na vasu poznamku ze patologovoia snad nie su dementni /8.12.05/ som sa spolahol na vase stanovisko /11.12.05/ ze usmernenie je zavazne. Vyzera to tak, ze ani usmernenie nie je zavazne, ani patologovia nie su dementi, potvrdenie usmernenia vo vestniku nie je, ako bolo vajatane. Vtedy som sa pytal /5.12.05/ ci odstatneie je na svojvoli riaditeala alebo voli ministra. Nebola odpoved, po dnesnom „na telo“ je to asi na voli Penty, minister aj riaditelia su mimo. slovom lucidne, slovami RZ. =D>
Na margo, povodne je stranka o vyzname reformy zdr. Zhrniem to asi takto:
nic nepriniesla pacientovi okrem zvysenych poplatkov
zhorsila postavenie PZS
kvalita PZS ziadna vyrazna, skor smeron spat, myslim body kontra ceny chemikalii
Dovera /Penta/ plati len 50% vykonov pre PZS /v nasom pripade/, Penta vedome nepreplaca ani prevenciu /zufale/
UDZS impotentne nekona, naco ste ho vytvorili?. Podla vaseho odporucania som podal pisomne doporucene staznost v juni 2005. Dodnes je ticho.
Hm, reforma.
Zo zaciatku sme vam fandili, ale kam ste to dotiahol?? Len pre potreby sprivatizovania Pente- Bolo to potrebne povedat na zaciatku, naco tie hry okolo? Aby to bolo pred volicmi OK? Nie su blbi. A potom Fico z toho tazi, najhorsie ze ani on nevie kam, len tie reci [-o< -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.