Uroven porodnictva

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Uroven porodnictva

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 16 až 25 (z celkového počtu 25 )
  • Autor
    Karol Svaral
    Účastník

@emed wrote:

Pan Svaral chce aby sa o neho lekari bili, aby niekto pretlačil reformu a prinajlepšom je ochotný držať niekomu palce…

A čo tak aktívny prístup? problém dneška je aj v neochote pacientov byť aktívnymi

čo tak tlačiť na poisťovňu, ktorej každomesačne prispievate, aby sa o Vás trochu postarala, trochu Vás rozmaznávala ( napr. tým, že poradia – kde je starrostlivosť najlepšia…)

Tak v prvom rade musi byt aktivita na strane predavajuceho, v tomto pripade na strane poskytovatela. Chce levicka porodnica aby ich sluzby vyuzivalo viac zien ? Nic im nebrani zlepsit kvalitu svojich sluzieb a pripadne o tich zmenach informovat potencionalnych zakaznikov. Ja budem len rad ked sa nebudem musiet trmacat s mojou tehotnou manzelkou cez pol republiky, ale to by sa v Leviciach muselo cosi udiat.

Ct poistovni neviempreco mam pocit ze poistovna nie je na mojej strane barikady. Nikde na ich webe som napr.nenasiel hodnotenie jednotlivych zariadeni. Naproti tomu, na privatnych portaloch ako stranky obc.zdruzenia Pronatal, http://www.babetko.sk, http://www.porodnica.sk, http://www.materskecentra.sk ci http://www.mamatata.sk najdete tich informacii dostatok, vratana hodnotenia jednotlivych porodnic (ProNatal). Nebyt ludi dobrej vole (vratane mnohich lekarov) a ich ochotnickej cinnosti na tichto portaloch tak by som asi naozaj musel fyzicky obiehat tich 10 porodnic.

emed
    Účastník
    „Karol wrote:
    Kiež by to tak bolo… Predávajúci je síce poskytovateľ , ale bohužial kupujúcim nie je pacient – ale jeho poisťovňa…. Prečítajte si príspevky Mata Hari ( manažmet veľkého špitála) – produkujú veľké nadlimity a limit stanovený poisťovňou stačí len na neodkladnú starostlivosť. Načo by sa jednotlivé oddelenia snažili získavať nových pacientov ( napríklad reklamou ), keď im ich hospitalizáciu nikdo nezaplatí….

Pán Sváral – máte pravdu – len asi netušíte o deformitách systému a prídelovom mechanizme…

No k Emedovi: ziram, Porody niekto limituje? V diskusii sa riesila nekvalita porodnice v Leviciach. Pisal som o Handlovej a Bojniciah a o inych. Vase nazory na limity z pohladu ambulanta su smiesne / tusite Emed aspon kolko percent vestkych zdrojov ide na SAS?/ a nedovolavajte sa nazorov MH a manazmentu velkej nemocnice, MH presne vie, ze ked hovorim ze robili zadarmo tak to proste robili a uz nebudu.

Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

No k Emedovi: ziram, Porody niekto limituje?
    a nedovolavajte sa nazorov MH a manazmentu velkej nemocnice, MH presne vie, ze ked hovorim ze robili zadarmo tak to proste robili a uz nebudu.

Vážený pán minister. O nadlimitných pacientoch vo FDR sa hovorilo pri rôznych príležitostiach. Prekvapuje ma, že dnes môže hocikto hovoriť hocičo o tom druhom, bez toho, aby poznal objektívne údaje. Sedela som s primármi a prebrali sme všetkých hospitalizovaných pacientov od júla do konca roku. Roztriedili sme ich podľa vstupných dg.
    Rozbor je kompletný na adrese
    http://nemocnica.ticcom.sk/rozbor.xls

ÚPLNE VÁŽNE chcem vedieť, ktoré výkony ešte môžu byť na čakačke, okrem tých, ktoré sme my zaradili.
    Rozbor je maximálne prísny, i v skupinách potencionálne elektívnych sú pacienti, ktorí mali ťažkosti, museli byť riešení.

Nemám rada kecy tam, kde sa dajú rozumne posudzovať konkrétne údaje, som prístupná KONKRÉTNYM argumentom, preto sa pýtam, čo z toho kto ešte naviac považuje za elektívu. Predsa musí existovať nejaký celoslovenský alebo aký konzenzus, v medicíne platia kritéria hodnotenia klinického stavu.

Dávam to do diskusie, pretože ide o celoslovenský problém, teda nie iba FDR, predkladám konkrétne údaje a očakávam konkrétnu debatu. V praxi ide o pacientov, ktorých musíme riešiť lege artis. Je ťažké v 21. storočí poslať od dverí preč pacienta a nedať mu konkrétny termín riešenia.
    Pozn. všetky TEP máme schválené poisťovňami, ostatní sú na listine plánovaných výkonov, poisťovniam ich poctivo posielame. Sekať musíme neodkladnú a to si neviem predstaviť.

Zlata MH, vari nechcete verejne tvrdit ze kecam. To bz bolo na zijucu namestnicku odvazne tvrdenie, nie 😀
    Mate uhrady zo ZP a mate vykonanu pracu. Akutna sa neda ani planovat ni obmedzit. Poratajte si doma kolko Vami vykonanej prace, nie u akutnych, poistovne nezaplatili. A viete, ze to cislo poznam, tak informujte verejne. A bez litanii Zlatko.

Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

Zlata MH, vari nechcete verejne tvrdit ze kecam. To bz bolo na zijucu namestnicku odvazne tvrdenie, nie 😀
    Mate uhrady zo ZP a mate vykonanu pracu. Akutna sa neda ani planovat ni obmedzit. Poratajte si doma kolko Vami vykonanej prace, nie u akutnych, poistovne nezaplatili. A viete, ze to cislo poznam, tak informujte verejne. A bez litanii Zlatko.

V druhom polroku bolo hospitalizovaných 89, 8 % pacientov akútnych, 10,2 % z čakačiek. V absolútnych číslach – v druhom polroku sme hospitalizovali 13 194 pacientov akútnych a 1432 potencionálne odkladných.
    Tu sú všetci do jedného.:
    http://nemocnica.ticcom.sk/rozbor.xls

Odkladní všetci boli na čakačke, poisťovne ich akceptovali, TEPKY na meno pacienta schválili.

Poisťovne doteraz zaplatili 60 % hospitalizovaných. Nerozlišujú akútnych a odkladných.

Existujú iné údaje? Odkial ich viete, keď toto je historicky prvý rozbor každého jedného pacienta?

P.s. to ako myslíte – žijúca námestníčka?

BB :prvy polrok 2005: 68% akutnych-neodkladnych, zbytok elektivnmch, druhy polrok 90% akutnych?
    Ako to ze ste sa neobratili na sud, ze Vam nezaplatili vsetkych akutnych?
    Zijuca=existujuca

Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

BB :prvy polrok 2005: 68% akutnych-neodkladnych, zbytok elektivnmch, druhy polrok 90% akutnych?
    Ako to ze ste sa neobratili na sud, ze Vam nezaplatili vsetkych akutnych?
    Zijuca=existujuca

Kto je autorom čísla 68 % akútnych neodkladných?

Ing JJ dostala odo mňa prvé výstupy, kedy sme zjednocovali kritéria akútnych a plánovaných ( zjednotiť cca 220 doktorov rôznych odborov chvíľu trvalo, ), tam to bolo 70 %, ale do 30 % ostatných – nastrkali plánované chemoterapie, pôrody, plánované fistuly, transplantácie príbuzných, infekčné ochorenia, alebo to, čo jednoznačne nevedeli posúdiť. Niekde to robili sestry, musela sa zvýšiť disciplína výkazníctva. Postupne sme to prehodnotili. Bolo 14 969 akútnych a 924 elektívnych.

Tu je rozbor prvých mesiacov po vyhodnotení:

http://nemocnica.ticcom.sk/prvypolrok.xls

Cit.: Ako to ze ste sa neobratili na sud, ze Vam nezaplatili vsetkych akutnych?

1. Chýbala pracovná kontinuita. Stratili sme čas. Až koncom roka sme v rámci dohodovacieho konania dali ZP na preplatenie prvý polrok. Ak ZP nebudú reagovať, dáme to na súd.
    2. Rovnako chystáme 2. polrok.

Ale fakt ma zaujíma, čo sa má považovať za výkon na čakačku.

Podobne cisla vysli z Kosic aj z BB, teda cca 70%. Cakacky- vsetko elektivne co poistovna neobjedna. Akutnu nemoze objednvat, akutna pride sama-akutne nie?
    .

Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

Podobne cisla vysli z Kosic aj z BB, teda cca 70%. Cakacky- vsetko elektivne co poistovna neobjedna. Akutnu nemoze objednvat, akutna pride sama-akutne nie?
    .

Robíme 90 % akútnej. Opakujem otázku – kto urobil rozbor, z ktorého vyšlo číslo 70 % vo FDR? U nás žiaden externý audit nebol.

Poskytla som na stránke konkrétne údaje. Je to dôkazový materiál. Iný spôsob objektivizácie nepoznám. Predsa nemožno tvrdiť niečo, k čomu chýbajú dôkazy.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 16 až 25 (z celkového počtu 25 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate