Legislatívne diery

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Legislatívne diery

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 16 až 23 (z celkového počtu 23 )
  • Autor
    Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

Co je tk trochu smiesne, ze zakladne elementarnosti sa daju robit iba za istych podmeinok. Bola tu uz rec o politickych podmienkach, no nech skusi niekto politicky nominovat do ubjektui obchodneho prava, pretotie akciovky / velmi zjednodusene/. Musim sa tak trochu / s obdivom / cudovat MH, ze teraz sa aj s novym riaditelom narobia ako otroci a kludne pride niekto iny / bude dosadeny/ a cela praca je fuc. Napriek tomu sa tesim, nakoniec vo velkom / slovenskom/ to plati aj o mne. 😛 🙂 😀

Už som to raz zažila. Z aktivít založených pred 8 – 10 rokmi žila nemocnica doteraz. Zaprísahavala som sa, že už na túto arénu nevstúpim. Zbytočne. Ale teraz som zrelšia, nepripustím opätovný rozklad nemocnice. Dnes je iná doba, ideme do EU. Mám dobré kontakty na parlament EU , niektorí ich poslanci v Rooseveltke už boli. Verím, že pomôžu dobré veci udržať. I v nemocnici je iná situácia. Zlá skúsenosť pomáha dnes rýchle vyriešiť to, čo predtým nebolo možné.

Tak chvala bohu.

emed
    Účastník

Musim sa tak trochu / s obdivom / cudovat MH, ze teraz sa aj s novym riaditelom narobia ako otroci a kludne pride niekto iny / bude dosadeny/ a cela praca je fuc. Napriek tomu sa tesim, nakoniec vo velkom / slovenskom/ to plati aj o mne.

Ako ste mi to raz v maile napísali? Aha , “ Hlavu hore “ – takže p. minister aj milá MH – hlavu hore. je zákonité, že revolúcia požiera svoje deti, a je aj pravda, že často prichádza po nás niekto, kto našu prácu môže znehodnotiť.. Ale pracovať aj tak treba ( načo by sme tu potom boli…) 😀

Mata Harri
    Účastník

@emed wrote:

je zákonité, že revolúcia požiera svoje deti, a je aj pravda, že často prichádza po nás niekto, kto našu prácu môže znehodnotiť.. Ale pracovať aj tak treba ( načo by sme tu potom boli…) 😀

Citát sa týka iniciátorov, tribúnov, protagonistov revolúcie, tých, ktorí iniciujú pád systému a deklarujú pozitívnu víziu budúcnosti. Zvyčajne nejde o špičkových profesionálov, ale skôr o jedincov s odvahou, trošku fanatikov, ľudí schopných si osvojiť, prisvojiť a hlásať potrebu morálnej obnovy spoločnosti.

Po revolučných pohyboch , ktoré spôsobujú anarchiu sa začína obdobie budovania nového ustáleného stavu, ktorého kvalita je determinovaná stupňom odbornej kompetencie a stálosť je determinovaná zrelosťou politickej klímy.

V nemocnici 10 rokov prebieha boj medzi snahou nastoliť odborne kompetentnú organizáciu práce s jasnými pravidlami a snahou udržiavať anarchiu. Tu platí citát – kravu, ktorú chceme dojiť, musíme i krmiť 😆 . Pretrvávajúci stav anarchie citát nezohľadňuje a preto je časovo obmedzený. Končí definitívnym krachom.

My sa usilujeme o zavedenie odborne kompetentnej organizácie práce v nemocnici, minister o odborne kompetentnú organizáciu zdravotníctva. Udržateľnosť bude závisieť od kvality zákonov a zákonného stavu spoločnosti (nakoľko sa dodržiavajú). Tu som optimista, podporu udržateľnosti vidím vo vstupe do EU.

emed
    Účastník

Uch a och. =D> Oceňujem brilantné pojednanie na tému revolúcie požierajúcej svoje deti v kontexte reformných krokov v zdravotníctve. Mohol by som síce polemizovať, že „odborne kompetentná organizácia zdravotníctva “ pod taktovkou ministra je do istej miery revolúcia organizovaná vizionárom a pod…. – ale dopredu sa polemiky vzdávam, lebo MH je v sypaní argumentov jednoducho jednička 😀 ( nehovoriac o presnom štatistickom zhodnotení situácie – samozrejme tá štatistika je robená podľa odborne spracovaných guidelines- vylúčne na medzinárodne uznanom akreditovanom pracovisku …) 😀

Pekný týždeň nám všetkým, diskutérke MH zvlášť( v nadľahčenom tóne dúfam cítiť moju priazeň a pozitívne naladenie)

Mata Harri
    Účastník

@emed wrote:

Uch a och. =D> Oceňujem brilantné pojednanie na tému revolúcie požierajúcej svoje deti v kontexte reformných krokov v zdravotníctve. Mohol by som síce polemizovať, že „odborne kompetentná organizácia zdravotníctva “ pod taktovkou ministra je do istej miery revolúcia organizovaná vizionárom a pod…. – ale dopredu sa polemiky vzdávam, lebo MH je v sypaní argumentov jednoducho jednička 😀 ( nehovoriac o presnom štatistickom zhodnotení situácie – samozrejme tá štatistika je robená podľa odborne spracovaných guidelines- vylúčne na medzinárodne uznanom akreditovanom pracovisku …) 😀

Pekný týždeň nám všetkým, diskutérke MH zvlášť( v nadľahčenom tóne dúfam cítiť moju priazeň a pozitívne naladenie)

Milý Emed, to pozitívne naladenie pokladám za najdôležitejšie vybavenie všetkých, ktorí usilujú o zmeny (a majú prázdne peňaženky). I keď ste sa vzdali polemiky, dovolím si upresniť moje konštatovanie o odborne kompetentnej organizácii ….. my U S I L U J E M E o z a v e d e n i e odborne kompetentner teda nepíšem, že už sme zaviedli ….Pri hodnotení situácie prosím zameniť poradie – najprv štatistika, potom guidelines. Ale za priazeň ďakujem a opätujem

V zakone o zdravotnej staroslivosti sme zaviedli povinnsot tvorit katalog opravnenych / reguralnych/ vykonov. Ci uz diagnostickych alebo liecebnych. To nie je nic ine ako guidelines, dokonca uzakonene.

Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

V zakone o zdravotnej staroslivosti sme zaviedli povinnsot tvorit katalog opravnenych / reguralnych/ vykonov. Ci uz diagnostickych alebo liecebnych. To nie je nic ine ako guidelines, dokonca uzakonene.

Výborná informácia.
    práve som dokončila kategorizáciu špecializovaných výkonov oddelení nemocnice.

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 16 až 23 (z celkového počtu 23 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate