O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Kolko doplacaju pacienti?
- Toto téma obsahuje 44 odpovedí, 8 hlasov, a bola naposledny upravená pred 20 rokmi, 2 mesiacmi od
LL.
-
AutorPríspevky
-
16 februára, 2006 o 2:34 pm #5297
Mata Harri
Účastník@Rudolf Zajac wrote:
Nuz tak potom hmota vznika takpovediac sui generis.
Takže nevznikla. Bola 😀 😀 😀
@Rudolf Zajac wrote:
Pozrite,m chceme sa dohodnut na reforme a nevieme sa ani dohodnut ci SMS ky su spoplatnene. No jasne ze su, aj ked v roznej forme.
Výstižné. Tak ako spoplatnenie rôznej formy reformy. To už beží. =D>
Nic na tomto svete nie je okrem ludskosti zadarmo.
Preto sa rýchlo minula
Leda ak socializmus v nasich hlavach.
V niektorých je riadne zažratý :^o
17 februára, 2006 o 10:39 am #5298LL
Účastník@bepo wrote:
SMSky zadarmo boli iba z sms brán cez internet..
jasnačka ako ináč: a PC bol zadarmo…..a pripojenie na net bolo zadarmo….a ….el. energia bola zadarmo, …a …..
ALEBO ….jednoduchšie v práci za niečije VŠAK… (čiže pre niekoho zadarmo) 🙂
….a SOCIALIZMUS funguje dalej17 februára, 2006 o 12:09 pm #5299bepo
ÚčastníkLL-tebe fakt niečo chýba.Vypočítaj cenu za 1 súkromnú smsku z sms brány na internete ktorú by mal zamestnávateľ naúčtovať zamestnancovi.Máš pc za 30tis Sk a dobu odpisovania 4 roky, pripojenie bez obmedzenia dát za 500 Sk,počítač ti beží celých 24 hod a sťahuje dáta z netu kvôli práci+ostatné náklady-elektrina a pod.Som zvedavý k čomu sa dopracuješ
17 februára, 2006 o 3:30 pm #5300imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkNo nechcem nikomu nadrzat, tato diskusia je uz daleko od realnej temy, ale naozaj asi hovorit o byvalych SMS branach pri internitizacii Slovenska je ako ta reklama na Marusku a jahody, co je vlastne reklama na telekomunikacnu firmu. Aj ta je asi zadaramo.
Mimochodom ked som este vazne s Bepom diksutoval vsimol som si jeden fakt. Nevie ustupit aj ked nema pravdu. Vulgo: je zrely do parlamentu. Asi 😀17 februára, 2006 o 7:17 pm #5301bepo
ÚčastníkSMS brány fungovali keď už ste boli ministrom takže robiť z toho históriu keď ešte bol internet v plienkach a malo ho zopár ľudí je trochu od veci.Viem že teória o sms-kách zadarmo je ľúbivá na prvé počutie,naneštastie je nesprávna aj keď svoj účel pri reforme zdrav spravila.
17 februára, 2006 o 7:34 pm #5302Mata Harri
Účastník@bepo wrote:
SMS brány fungovali keď už ste boli ministrom takže robiť z toho históriu keď ešte bol internet v plienkach a malo ho zopár ľudí je trochu od veci.Viem že teória o sms-kách zadarmo je ľúbivá na prvé počutie,naneštastie je nesprávna aj keď svoj účel pri reforme zdrav spravila.
Dokážem si predstaviť všeličo, dokonca i vydedukovať, ale neviem prísť na to, ako teória o SMS zadarmo prispela k zdrav. reforme. Mám tomu rozumieť, že v oboch prípadoch išlo iba o fámu?
17 februára, 2006 o 8:45 pm #5303LL
Účastník@bepo wrote:
LL-tebe fakt niečo chýba.
nešlo mi o pár halierov za SMS ale o princíp ZADARMO
ozaj chýba mi niečo…
ten pocit, že ak to mám platit, nie je to zadarmo, ak to je za „cudzie“ je to zadarmo….
začina to 1 SMS a konči podla odvahy príslušného „zadarmo“ zamestnanca…
alebo ešte lepšie podla laxnosti toho kto to plati,
a kedže ich „pár“ zamestnavam a aj platim asi viem o čom hovorim 🙂
napr. po kontrole a spoplatneni sukr. hovorov pred pár rokmi zrazu prudko klesla fakturácia 🙂 prečo asi – skončilo ZADARMO
ale kedže to nie je o reforme – končim
kým sa nešliapne na krk „ZADARMÁČOM“ tažko bude zmena 🙂 samozrejme schody sa neumývaju odspodu 🙂
ps: prečo bepo kontruje len v pracovnej dobe ??? že by to bolo zadarmo ?? 🙁18 februára, 2006 o 12:03 pm #5304bepo
ÚčastníkAsi zato že sem idem keď mám čas a ja nemám pracovnú dobu 😀 Príspevok nad tvojím je o 8:17 večer a je ich tam viac večer a ja nie som lekár čo má raz denné a raz nočné ale to len tak na okraj.K pocitu zadarmo-počas tej akcie sa operátori pripravili o časť tržieb čiže de facto to platili oni,ak ti chýba pocit zadarmo tak si vydal zákaz súkromného smskovania a sám si nesmskoval?Počul som už všeličo ale …
T-mobil má v rámci paušálu 20 smsiek hoci by ich mohol spoplatňovať od prvej tak ako Orange,napriek tomu u nás nikto nepresmskuje ani tých 20 v balíku.Tak ako to je so zadarmo?
MH-čo ja si pamätám tak sms zadarmo prišli pri zavádzaní poplatkov-20 a 50 korunáčiek za návštevu lekára a výbere lieku / to bol ten účel/.Neviem či sa robia štatistiky návštevnosti ale pri liekoch sa spomalilo tempo spotreby.Ale určiť podiel či to bolo vďaka poplatkom,vďaka zavedeniu percentuálnych doplatkov alebo tlakom na lekárov a limitovaním je dosť ťažké ak nie nemožné.18 februára, 2006 o 2:06 pm #5305Mata Harri
ÚčastníkOd SMS sa presuniem k tým poplatkom a liekom. Pripomína mi to staré časy socializmu, keď zdražovali benzín, cigarety, ľudia si urobili zásoby (benzín vo vani) s krátkodobým hrejivým pocitom, ako ušetrili. Čas potvrdzuje, že tak ako SMS nie sú zadarmo, ani na liekoch sa neušetrilo.
Ale viem, ako získať presné informácie o tom, koľko liekov zbytočne sa skladuje v domácnostiach a dokonca ich viem vrátiť do lekárne. Potrebujem k tomu pár miliónov a zorganizujem jarný výkup liekov od pacientov. Každému, kto donesie originálne neotvorené balenie, zaplatím 65 % pôvodnej ceny. Potom si otvorím lekáreň, časom si vytvorím sieť stabilných dodávateľov, u mňa lieky budú stáť iba 85 % pôvodnej ceny, nie som úžerník.
😀 V lekárni bude stále nával. Stáť budú chorí, chudobní na lacnejšie lieky a 5 dní pred dôchodkom budú sa hromadiť dôchodcovia s ušetrenými krabičkami liekov na odpredaj. 😀 😀 😀18 februára, 2006 o 10:46 pm #5306LL
ÚčastníkMH 🙂 idem do toho s Vami (tebou), buduci mesiac nedám ludom výplaty, ušetrím skoro niekolko 100 tisic 🙁 , nezaplatim odvody, možno ma nezavru hned 🙂 , stanem sa tichým spločnikom 🙂 teraz už verejným, priestory poskytnem, zrušim čast odd. (aj tak pacianti len obtažuju) a o zisk sa delime, v akom pomere ? AKO sa budeme volať ?
navrhujem superUNI s.r.o.
otváracia doba pre príjem tovaru od „zákaznikov“?: po zotmení, aby nik nevidel zdravotníckych pracovnikov ako kapitalizuju nadnormativne domáce zásoby :-),
pre dochodcov od 5:30 aby stihly porobit na záhradke….19 februára, 2006 o 9:05 am #5307imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkNo celkom dobre plany, chyba vam vsak obom este zdravotna poistovna, ktora by vam tych 65% ceny preplacala, pretoze najcastejsie sa mrha s liekmi, ktore su pre pacienta zadarmo – teda su plne hradene poistovnami.
19 februára, 2006 o 5:00 pm #5308Mata Harri
Účastník@Rudolf Zajac wrote:
No celkom dobre plany, chyba vam vsak obom este zdravotna poistovna, ktora by vam tych 65% ceny preplacala, pretoze najcastejsie sa mrha s liekmi, ktore su pre pacienta zadarmo – teda su plne hradene poistovnami.
Samozrejme, že zámer je treba dopracovať do legislatívnej podoby. Novelizovať niektoré zákony a napísať niekoľko vyhlášok, dopadovú štúdiu. V zákone o lieku navrhujem rozšíriť charakteristiky liekov – originál, generiká, recyklované (recyk). V ATC klasifikácii urobiť samostatné podskupiny, pôjde o lieky s plnou úhradou ZP. Max. cena bude 80 % z generika.
Na začiatku vypíšeme tender na sieť RC lekární, Po nábehovej ( výkupnej fáze) rozbehneme obchod. Položíme na lopatky distribučné firmy, začnú nám dodávat generiká v 80 % cene. Mnohé zaniknú.
To LL.: Do mena a loga firmy navrhujem zakomponovať niečo so životným prostredím, tiež s reformou. 😀19 februára, 2006 o 6:50 pm #5309Mata Harri
ÚčastníkP.s. v novinách TV informovali, že v lese niekde pri Krupine našli rozhádzané lieky po expirácii v hodnote cca pol mil Sk.
LL.: Je to výzva, aby sme konali 😀
19 februára, 2006 o 8:19 pm #5310imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkKonajte, 4 roky po expiracii.
20 februára, 2006 o 12:14 pm #5311LL
ÚčastníkMH:
meno: EKOsuperUNIreform s.r.o. 🙂
keby tam nebola telka 🙁 už dávno to mam naložené v kufri….
RZ:
a 4 roky čo je to…..nie sme horší ako nejaký HYPER…
aj tak sa im nič nestalo, prečo by sa malo nám…
a ved ako to bolo pekne zabalené….
už tlačim nové etikety……vyrobené 19.2……..expirácia 2222 🙂 -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.