Kolko doplacaju pacienti?

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Kolko doplacaju pacienti?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 31 až 45 (z celkového počtu 45 )
  • Autor
    Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

Nuz tak potom hmota vznika takpovediac sui generis.

Takže nevznikla. Bola 😀 😀 😀

@Rudolf Zajac wrote:

Pozrite,m chceme sa dohodnut na reforme a nevieme sa ani dohodnut ci SMS ky su spoplatnene. No jasne ze su, aj ked v roznej forme.

Výstižné. Tak ako spoplatnenie rôznej formy reformy. To už beží. =D>

Nic na tomto svete nie je okrem ludskosti zadarmo.

Preto sa rýchlo minula

Leda ak socializmus v nasich hlavach.

V niektorých je riadne zažratý :^o

LL
    Účastník

@bepo wrote:

SMSky zadarmo boli iba z sms brán cez internet..

jasnačka ako ináč: a PC bol zadarmo…..a pripojenie na net bolo zadarmo….a ….el. energia bola zadarmo, …a …..
    ALEBO ….jednoduchšie v práci za niečije VŠAK… (čiže pre niekoho zadarmo) 🙂
    ….a SOCIALIZMUS funguje dalej

bepo
    Účastník

LL-tebe fakt niečo chýba.Vypočítaj cenu za 1 súkromnú smsku z sms brány na internete ktorú by mal zamestnávateľ naúčtovať zamestnancovi.Máš pc za 30tis Sk a dobu odpisovania 4 roky, pripojenie bez obmedzenia dát za 500 Sk,počítač ti beží celých 24 hod a sťahuje dáta z netu kvôli práci+ostatné náklady-elektrina a pod.Som zvedavý k čomu sa dopracuješ

No nechcem nikomu nadrzat, tato diskusia je uz daleko od realnej temy, ale naozaj asi hovorit o byvalych SMS branach pri internitizacii Slovenska je ako ta reklama na Marusku a jahody, co je vlastne reklama na telekomunikacnu firmu. Aj ta je asi zadaramo.
    Mimochodom ked som este vazne s Bepom diksutoval vsimol som si jeden fakt. Nevie ustupit aj ked nema pravdu. Vulgo: je zrely do parlamentu. Asi 😀

bepo
    Účastník

SMS brány fungovali keď už ste boli ministrom takže robiť z toho históriu keď ešte bol internet v plienkach a malo ho zopár ľudí je trochu od veci.Viem že teória o sms-kách zadarmo je ľúbivá na prvé počutie,naneštastie je nesprávna aj keď svoj účel pri reforme zdrav spravila.

Mata Harri
    Účastník

@bepo wrote:

SMS brány fungovali keď už ste boli ministrom takže robiť z toho históriu keď ešte bol internet v plienkach a malo ho zopár ľudí je trochu od veci.Viem že teória o sms-kách zadarmo je ľúbivá na prvé počutie,naneštastie je nesprávna aj keď svoj účel pri reforme zdrav spravila.

Dokážem si predstaviť všeličo, dokonca i vydedukovať, ale neviem prísť na to, ako teória o SMS zadarmo prispela k zdrav. reforme. Mám tomu rozumieť, že v oboch prípadoch išlo iba o fámu?

LL
    Účastník

@bepo wrote:

LL-tebe fakt niečo chýba.

nešlo mi o pár halierov za SMS ale o princíp ZADARMO
    ozaj chýba mi niečo…
    ten pocit, že ak to mám platit, nie je to zadarmo, ak to je za „cudzie“ je to zadarmo….
    začina to 1 SMS a konči podla odvahy príslušného „zadarmo“ zamestnanca…
    alebo ešte lepšie podla laxnosti toho kto to plati,
    a kedže ich „pár“ zamestnavam a aj platim asi viem o čom hovorim 🙂
    napr. po kontrole a spoplatneni sukr. hovorov pred pár rokmi zrazu prudko klesla fakturácia 🙂 prečo asi – skončilo ZADARMO
    ale kedže to nie je o reforme – končim
    kým sa nešliapne na krk „ZADARMÁČOM“ tažko bude zmena 🙂 samozrejme schody sa neumývaju odspodu 🙂
    ps: prečo bepo kontruje len v pracovnej dobe ??? že by to bolo zadarmo ?? 🙁

bepo
    Účastník

Asi zato že sem idem keď mám čas a ja nemám pracovnú dobu 😀 Príspevok nad tvojím je o 8:17 večer a je ich tam viac večer a ja nie som lekár čo má raz denné a raz nočné ale to len tak na okraj.K pocitu zadarmo-počas tej akcie sa operátori pripravili o časť tržieb čiže de facto to platili oni,ak ti chýba pocit zadarmo tak si vydal zákaz súkromného smskovania a sám si nesmskoval?Počul som už všeličo ale …
    T-mobil má v rámci paušálu 20 smsiek hoci by ich mohol spoplatňovať od prvej tak ako Orange,napriek tomu u nás nikto nepresmskuje ani tých 20 v balíku.Tak ako to je so zadarmo?
    MH-čo ja si pamätám tak sms zadarmo prišli pri zavádzaní poplatkov-20 a 50 korunáčiek za návštevu lekára a výbere lieku / to bol ten účel/.Neviem či sa robia štatistiky návštevnosti ale pri liekoch sa spomalilo tempo spotreby.Ale určiť podiel či to bolo vďaka poplatkom,vďaka zavedeniu percentuálnych doplatkov alebo tlakom na lekárov a limitovaním je dosť ťažké ak nie nemožné.

Mata Harri
    Účastník

Od SMS sa presuniem k tým poplatkom a liekom. Pripomína mi to staré časy socializmu, keď zdražovali benzín, cigarety, ľudia si urobili zásoby (benzín vo vani) s krátkodobým hrejivým pocitom, ako ušetrili. Čas potvrdzuje, že tak ako SMS nie sú zadarmo, ani na liekoch sa neušetrilo.
    Ale viem, ako získať presné informácie o tom, koľko liekov zbytočne sa skladuje v domácnostiach a dokonca ich viem vrátiť do lekárne. Potrebujem k tomu pár miliónov a zorganizujem jarný výkup liekov od pacientov. Každému, kto donesie originálne neotvorené balenie, zaplatím 65 % pôvodnej ceny. Potom si otvorím lekáreň, časom si vytvorím sieť stabilných dodávateľov, u mňa lieky budú stáť iba 85 % pôvodnej ceny, nie som úžerník.
    😀 V lekárni bude stále nával. Stáť budú chorí, chudobní na lacnejšie lieky a 5 dní pred dôchodkom budú sa hromadiť dôchodcovia s ušetrenými krabičkami liekov na odpredaj. 😀 😀 😀

LL
    Účastník

MH 🙂 idem do toho s Vami (tebou), buduci mesiac nedám ludom výplaty, ušetrím skoro niekolko 100 tisic 🙁 , nezaplatim odvody, možno ma nezavru hned 🙂 , stanem sa tichým spločnikom 🙂 teraz už verejným, priestory poskytnem, zrušim čast odd. (aj tak pacianti len obtažuju) a o zisk sa delime, v akom pomere ? AKO sa budeme volať ?
    navrhujem superUNI s.r.o.
    otváracia doba pre príjem tovaru od „zákaznikov“?: po zotmení, aby nik nevidel zdravotníckych pracovnikov ako kapitalizuju nadnormativne domáce zásoby :-),
    pre dochodcov od 5:30 aby stihly porobit na záhradke….

No celkom dobre plany, chyba vam vsak obom este zdravotna poistovna, ktora by vam tych 65% ceny preplacala, pretoze najcastejsie sa mrha s liekmi, ktore su pre pacienta zadarmo – teda su plne hradene poistovnami.

Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

No celkom dobre plany, chyba vam vsak obom este zdravotna poistovna, ktora by vam tych 65% ceny preplacala, pretoze najcastejsie sa mrha s liekmi, ktore su pre pacienta zadarmo – teda su plne hradene poistovnami.

Samozrejme, že zámer je treba dopracovať do legislatívnej podoby. Novelizovať niektoré zákony a napísať niekoľko vyhlášok, dopadovú štúdiu. V zákone o lieku navrhujem rozšíriť charakteristiky liekov – originál, generiká, recyklované (recyk). V ATC klasifikácii urobiť samostatné podskupiny, pôjde o lieky s plnou úhradou ZP. Max. cena bude 80 % z generika.

Na začiatku vypíšeme tender na sieť RC lekární, Po nábehovej ( výkupnej fáze) rozbehneme obchod. Položíme na lopatky distribučné firmy, začnú nám dodávat generiká v 80 % cene. Mnohé zaniknú.
    To LL.: Do mena a loga firmy navrhujem zakomponovať niečo so životným prostredím, tiež s reformou. 😀

Mata Harri
    Účastník

P.s. v novinách TV informovali, že v lese niekde pri Krupine našli rozhádzané lieky po expirácii v hodnote cca pol mil Sk.

LL.: Je to výzva, aby sme konali 😀

Konajte, 4 roky po expiracii.

LL
    Účastník

MH:
    meno: EKOsuperUNIreform s.r.o. 🙂
    keby tam nebola telka 🙁 už dávno to mam naložené v kufri….
    RZ:
    a 4 roky čo je to…..nie sme horší ako nejaký HYPER…
    aj tak sa im nič nestalo, prečo by sa malo nám…
    a ved ako to bolo pekne zabalené….
    už tlačim nové etikety……vyrobené 19.2……..expirácia 2222 🙂

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 31 až 45 (z celkového počtu 45 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate