Kolko doplacaju pacienti?

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Kolko doplacaju pacienti?

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 45 )
  • Autor
    imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Nasposledy ma mordovalo v troch televiziach trio Paska, Martinakova Navratilova s cislami /blbostatmi/ ktore im pripfravil isty team „starych vlkov“, islo o doplatky pacientov. Pouzivali naprost nekorektne data naprosto nekorektne udaje a pod. Tvrdili ze je to cca 18 miliard a v tomto roku to bude 19,2. To nie su pecky do nosa, to je absolutny spodok argumentacie, pretoza na doslova hovadiny sa neda reagovat. Aby som ukatzal co ma na mysli, skuste uhadnut, urcit, kolko asi doplacali pacienti na zdrav. staroslivost? A kto su stari vlci- toto je nepovinny dodatok 😀

aiti
    Účastník (Participant)

ono sa to da spocitat, bude to okolo dvoch miliard, nie? samotne poplatky myslim. ale nepocitali tamti poslanci aj odvody do zdravotneho poistenia?

aiti
    Účastník (Participant)

uuups – opravujem – cez tri miliardy 😳

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Odovody su cca 55 mld.

aiti
    Účastník (Participant)

moze byt (poistne), ale co tie poplatky od pacientov? kolko je to teda podla vas? bytostne ma to zaujima 😉
    a este k tym starym vlkom – mate na mysli napriklad isteho nemenovaneho generalneho sekretara?

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

No ved preto som to dal ako hadanku.
    Co sa tyka nemenovanmeho gen. sekretara tak, ak myslite Eduarda Kovač, to je iba typicky sluzobnik, ktory horlivo vykonaval vzdy iba volu inych. Na stareho vlka nedorastol a ani uz nedorastie, (vo Svejkvovi je termin velmi vhodny „poloprdoch“ 😀 ).
    Su tu ini stari vlci, hadajte dalej.

aiti
    Účastník (Participant)

pan minister, ostatnych tato tema akosi nechytila, neprezradite uz to cislo? [-o<

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Este nie, nedavam temy na „chytanie a nechytanie“, ale tu a teraz testujem, ako je to vlastne s tou spokojnostou a nespokojnostou

aiti
    Účastník (Participant)

tak kym sa zapoji do debaty aj niekto iny, dovolim si polozit vam pan minister otazku – prinieslo zavedenie poplatkov taky efekt ako ste ocakavali? vela sa hovori o tom, ze ludia mozno chodia k lekarovi menej, ale na ukor svojho zdravia. aj ked pomoc ozaj potrebuju, k lekarovi kvoli 20 korunacke nejdu, lebo na to nemaju. a potom sa im ochorenie zhorsi a naklady na liecbu su vyssie… alebo pohotovost – nie je 60 korun vela? ako to vidite vy?

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Na tuto tem,u sa povedalo uz vela. jednoznacne margoinalne naklady maju svoj NEZASTUPITELNY vyznam. Ich zrisenie bude ekonimicky velmi tazko koriugovatelne, to ako ked chcete mat bezplatne SMS ky, vsetci sme to zazili a vsteci sme videli, ze sa system, zrutil. 60 Sk pohorovost riesi iba problem zneuzivania pohotovosti. Su cele stohy hitoriek, ako pacientovi bolo zle od rana, ale sa mu “ NECHCELO“ cakat u lekara. Zubari maju tohto stohy, ale aj ini. Opozicia, prezident a neviem kto hovoria o tom, ze sa znizila dostupnost zdr. starosltivosti. Ake data pouzivaju, ako to preukazuju? Doplnim hadanku. Kolko ludia dokazu mesacne pre- SMS-kovat?

Opravil som dve hrubky / zubary mh, mh/ (*,)

Dr. Sorge
    Účastník (Participant)

Obcania tohto štátu platia rôzne poplatky od bankových až po parkovacie ani nikoho to neirituje,akurát „zajacovky“v zdravotníctve a vytvorila sa mediálna hystéria okolo týchto poplatkov.Vsetci dobre poznáme chronických vymetačov niekoľkých ambulancií denne,zneužívanie LSPP a RZP atď, takže ak je niekto naozaj chorý „zajacovky“ho nazabijú.

lekar
    Účastník (Participant)

Princíp poplatkov nespochybňujem, skôr si myslím,že za ÚPS by sa s kľudným svedomím mohlo platiť viac. Sám vslužbe mávam cca 40-80 pacientov na pohotovosti a monimálne tretina až polovica pacientov prichádza do pohotovosti s urazom,ktorý sa stal v doobedňajších hodnách, napriek tomu, že v pracovnom čase funguje v našom regióne 6 ambulancií orientjúcich sa na traumu.

bepo
    Účastník (Participant)

Som tu po dlhšom čase a nejako tu zaspávajú nedopovedané témy.
    Ja mám tiež hádanku-ako sa vypočíta suma za vyhodené lieky do koša? Odkiaľ majú „odborníci“ údaje o sume za vyhodené lieky?

bepo
    Účastník (Participant)

SMS zadarmo-sieť sa nezosypala preto že boli zadarmo ale že bola príčina na posielanie smsiek-Vianoce.Všetky paušály u jedného operátora mali a majú každý mesiac 20 sms zadarmo a napriek tomu počas bežného roku sa sieť nikdy nezosypala. Sieť v USA sa zosypala po 9/11/2001 a v Španielsku po marcovom bombovom útoku na vlaky v Madride aj keď za sms a hovory sa platilo.

aiti
    Účastník (Participant)

bepo, pokial ja viem, tak ide o odhad. ten sa robi podla nespotrebovanych liekov, ktoré donesú ludia spat do lekární. tak ako by to mal robit kazdy clovek, ale v skutocnosti tak robi mozno len kazdy desiaty…

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 45 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate