O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Ivo Topolsky
- Toto téma obsahuje 66 odpovedí, 8 hlasov, a bola naposledny upravená pred 18 rokmi, 11 mesiacmi od
bramek.
-
AutorPríspevky
-
4 marca, 2007 o 10:46 pm #11495
moderator
Účastník@Rudolf Zajac wrote:
Trochu odbocim od temy. Sztale pocuvam: vzhladiom na svoj vek si uz nenajdem atd. ja som koncil so statnoplatovym chlebikom v roku 90 a nebol som ziadny maladas. Krasoiu a aj skaredostou tohto sveta je, ze ten kto chce sa uzivi aj v dvadsiatke aj v 6desiatke aj v stovke. tem strach co bude ak je iba vodou na mlyn tych co ine nevedia iba hovorit co bude ak. Videl som superodbornikov – prpofesorov, ktori by sa uzivili skoro vpo vbsetkom a drzali sa tubami nechtami nedostojnych podmienok napriklad na vysokej skole, pretoze co bude ked bude…. Toto zabija invektivu a zabija slobodu. Nic nebude ak nebude iba Rodanova, MH moja a kazdeho ina sloboda. A ta ma svoju cenu.
Pravdou je, že kto chce, uživí sa v každom veku. Že v každej práci je možné nájsť spôsob sebarealizácie, príležitosť kreativity a profesionálneho rastu.
Tiež, že niektorí sú lemry milujúce istoty zaužívaných stereotypov a ich stratu pokladajú za osobnú katastrofu.
Ale
Človek s príslušným vzdelaním – kvalifikáciou sa rokmi v práci profesionalizuje – získava skúsenosti, nadobúda rutinu, z toho rezultuje postavenie, meno, čiže kariéra. Do konkrétnej práce INVESTUJE svoju tvorivosť, nadanie, schopnosti, vedomosti, skúsenosti. INVESTUJE svoj čas, energiu do nových postupov, technológií, algoritmov, realizovaných projektov, atd. Je to INVESTÍCIA prinajmenšom porovnateľná s finančnou investíciou podnikateľa do svojej firmy. Čím je vyššia, tým ťažšie sa jej dobrovoľne vzdá.Človek tvoril, produkoval i v socializme a na nedôstojne podmienky a neslobodu sa adaptoval. Preto väčšina mlčky toleruje neslobodu, diktát politickej moci, klientelizmus, tichú diskrimináciu i dnes.
Ak na pracovisku sú nedôstojné podmienky a nesloboda, človek tým, že odíde, nepotvrdzuje svoju slobodu, ale skôr zbabelosť. Jeho sloboda sa potvrdzuje odvahou nedôstojným podmienkam a neslobode sa vzoprieť. Ináč príde o „svoje“ investície.5 marca, 2007 o 3:17 pm #10886Anonymous
ÚčastníkTo plati naozaj dop bodky, nezavisle v akom sektore a komu co patri.
5 marca, 2007 o 3:17 pm #10654Anonymous
5 marca, 2007 o 3:17 pm #11496bramek
21 marca, 2007 o 9:35 am #10887laluha
ÚčastníkPán exminister. Pred niekoľkými týždňami bolo v Markíze v relácii
7s.r.o trocha vtipkovanie , že ste začali obchodovať s tokajským vínom.
A pritom sa mi zdá celkom super nápad. Podnikať môže aj lekár, prečo nie. Veď lekári sú aj primátori, prednostovia úradov a.tď.Aj keď som Váš občasný kritik, toto sa mi zdalo v relácii Markízy od hercov Lasicu a spol.trocha trápne.Tokaj je moje naobľubenejšie vínu , len škoda že
to kvalitné viacputňové je tak drahé.Mne jeden môj známy rozprával,
že dobrý biznis by bol vyvážať slovenské minerálky.Ale mať myšlienku
a ju vedieť zrealizovať , to už tak nie je jednoduché…21 marca, 2007 o 9:35 am #10655laluha
A pritom sa mi zdá celkom super nápad. Podnikať môže aj lekár, prečo nie. Veď lekári sú aj primátori, prednostovia úradov a.tď.Aj keď som Váš občasný kritik, toto sa mi zdalo v relácii Markízy od hercov Lasicu a spol.trocha trápne.Tokaj je moje naobľubenejšie vínu , len škoda že
a ju vedieť zrealizovať , to už tak nie je jednoduché…21 marca, 2007 o 9:35 am #11497Juro
a ju vedieť zrealizovať , to už tak nie je jednoduché…28 marca, 2007 o 6:15 pm #10888Anonymous
ÚčastníkVidel som to, ftipkoval najma Filan sposobom ako za mlada, ked realne robil cistky v Slovenskej televizii. Ale vazne. vsetko co chcete robit bez podpory statu je tazke a zlozite, nieco o tom viem.
Tokajske ma jednu vyhodu: ide o skoro monopolne postavmnie na trhu, pretoze iba 5600 hektarov vinic ma pravo niest tento nazov. Z toho je 560 na Slovensku. cena je dana namahou, pre informaciu, cibeby su rucne zbierane pozdne skoro uz ususene hroznove bobule predpisanej sorty, nie kazdy rok sa daju ziskat. nelisuju sa, ale vlatnou bahou sa tlacia az z nich vyteka stava .- medovinka, cena je cca 20 tisic za liter. I putňa je cca 14 loitrov a musia vytrabat najmenej 3 putnbove, coi znamena ze v 136 litrov vina predpisanej sorty sa pridava 3 – 6 putni. Tym vznika kralovky mok, dozrieva pri dobrom stave klyselin / cim vyssia hotnorta tym kvalotrnejsie vino ale tym dlhsie dozreieva/ atd atd.
A to je Spanielsko velmoc kde spickove vino stoji uz v obchode 1- 3 EUR.
Min vody: OK na ostrov je to 4500 KM a cena prepravy vody bude rovnaka ako ajje kupna cena teda cena litra nasej vody bude polovica ceny na ostrove. Ale planujem komb. dodavku, 2 – 3 palety vina a vodu do objemu 40 stop. kontajnera. Ibaze mi ju nase velmocenskej zavody PONUKAJU ZA CENU VYSSIU AKO JE napriklad bezne v malom v Kuaflande. Takze takychto somarin musite prekonazt miliony. je tazke byt umelcom a bavit ludi, je tazke byt lekarom, sestrou , obchodnikom a niekedy aj minnistrom, ale dava to nieso co je sklvele : VLATNU SLOBODU. A potom nejake nejapne vtipky su iba istym obrazom ich autorov. A o to ide, myslim.28 marca, 2007 o 6:15 pm #10656Anonymous
ÚčastníkVidel som to, ftipkoval najma Filan sposobom ako za mlada, ked realne robil cistky v Slovenskej televizii. Ale vazne. vsetko co chcete robit bez podpory statu je tazke a zlozite, nieco o tom viem.
Tokajske ma jednu vyhodu: ide o skoro monopolne postavmnie na trhu, pretoze iba 5600 hektarov vinic ma pravo niest tento nazov. Z toho je 560 na Slovensku. cena je dana namahou, pre informaciu, cibeby su rucne zbierane pozdne skoro uz ususene hroznove bobule predpisanej sorty, nie kazdy rok sa daju ziskat. nelisuju sa, ale vlatnou bahou sa tlacia az z nich vyteka stava .- medovinka, cena je cca 20 tisic za liter. I putňa je cca 14 loitrov a musia vytrabat najmenej 3 putnbove, coi znamena ze v 136 litrov vina predpisanej sorty sa pridava 3 – 6 putni. Tym vznika kralovky mok, dozrieva pri dobrom stave klyselin / cim vyssia hotnorta tym kvalotrnejsie vino ale tym dlhsie dozreieva/ atd atd.
Min vody: OK na ostrov je to 4500 KM a cena prepravy vody bude rovnaka ako ajje kupna cena teda cena litra nasej vody bude polovica ceny na ostrove. Ale planujem komb. dodavku, 2 – 3 palety vina a vodu do objemu 40 stop. kontajnera. Ibaze mi ju nase velmocenskej zavody PONUKAJU ZA CENU VYSSIU AKO JE napriklad bezne v malom v Kuaflande. Takze takychto somarin musite prekonazt miliony. je tazke byt umelcom a bavit ludi, je tazke byt lekarom, sestrou , obchodnikom a niekedy aj minnistrom, ale dava to nieso co je sklvele : VLATNU SLOBODU. A potom nejake nejapne vtipky su iba istym obrazom ich autorov. A o to ide, myslim.28 marca, 2007 o 6:15 pm #11498bramek
Min vody: OK na ostrov je to 4500 KM a cena prepravy vody bude rovnaka ako ajje kupna cena teda cena litra nasej vody bude polovica ceny na ostrove. Ale planujem komb. dodavku, 2 – 3 palety vina a vodu do objemu 40 stop. kontajnera. Ibaze mi ju nase velmocenskej zavody PONUKAJU ZA CENU VYSSIU AKO JE napriklad bezne v malom v Kuaflande. Takze takychto somarin musite prekonazt miliony. je tazke byt umelcom a bavit ludi, je tazke byt lekarom, sestrou , obchodnikom a niekedy aj minnistrom, ale dava to nieso co je sklvele : VLATNU SLOBODU. A potom nejake nejapne vtipky su iba istym obrazom ich autorov. A o to ide, myslim.30 marca, 2007 o 1:57 pm #10889laluha
ÚčastníkUž len malý dodatok. Ak som mal možnosť navštíviť krajiny Stredozemného mora, tak som nadobudol dojem z ich „mineraliek“,ak to poviem zjednodušene, že u nich pojem mineralka kupovaná v obchode je niečo podobné ako naša „voda z vodovodu“ na Slovensku.
Môj typ na nákup lacnejšej minerálky zo Slovenska /konkretne oblasť Východné slovensko, Šariš/, je značka „Salvator“, za socializmu najrošírenejšia značka na východe Slovenska.30 marca, 2007 o 1:57 pm #10657laluha
ÚčastníkUž len malý dodatok. Ak som mal možnosť navštíviť krajiny Stredozemného mora, tak som nadobudol dojem z ich „mineraliek“,ak to poviem zjednodušene, že u nich pojem mineralka kupovaná v obchode je niečo podobné ako naša „voda z vodovodu“ na Slovensku.
Môj typ na nákup lacnejšej minerálky zo Slovenska /konkretne oblasť Východné slovensko, Šariš/, je značka „Salvator“, za socializmu najrošírenejšia značka na východe Slovenska.30 marca, 2007 o 1:57 pm #11499Juro
Môj typ na nákup lacnejšej minerálky zo Slovenska /konkretne oblasť Východné slovensko, Šariš/, je značka „Salvator“, za socializmu najrošírenejšia značka na východe Slovenska.30 marca, 2007 o 1:58 pm #10890laluha
ÚčastníkSory:typ-tip , gramatiku a slovosled veľmi nesledujem.
30 marca, 2007 o 1:58 pm #10658laluha
ÚčastníkSory:typ-tip , gramatiku a slovosled veľmi nesledujem.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.