Doplatky-odpocit.polozka?

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Doplatky-odpocit.polozka?

Zobrazujú sa 3 príspevky - 31 až 33 (z celkového počtu 33)
  • Autor

SMER reprezentuje nieco co nechcem, to jest stat v polohe velkeho zaopatrovatela, centralne vsetko riadit a zavadzat nejakou nejasnou metodou poriadok. Inak celkom osobne, je tam niekolko velmi potencialnych a mudrych politikov, ktori ked SMER pride do vlady budu mat problem tvarit sa ze su nalavo. Ale naozaj SMER chce opak toho co ja, to je vsetko. A nie je v tom nic osobne.

bepo
    Účastník

@rodan wrote:

Ako ekonóm si myslím, že daňový systém máme nastavený relatívne dobre. Nie je zdravé pričasto meniť jeho zásady. Preto si nemyslím, že by sa mali úvahy uberať smerom znižovania priamych daní, teda daní z príjmu zo závislej činnosti (od zamestnancov), dane z príjmu fyzických osôb (podnikateľov) a dane z príjmu právnických osôb. Kto si prečíta zákon o štátnom rozpočte na rok 2004, zistí, že tieto dane majú relatívne malú váhu v príjmovej časti. Podstatne vyššiu váhu majú nepriame dane (DPH a spotrebné). Takže úvahy o znížení priamych daní zaváňajú skôr populizmom, než snahou reálne pomôcť občanom.

Takze by sme mali zrusit odpocitatelne polozky aj pri dani pravnickych osob ako populisticke opatrenie a platit dan len z vynosov? #-o

S tym skatulkovanim podla jednotlivych politickych stran by som nebol taky rychly a mam s tym problem.Kam by ste zaradili Ruska ako liberala ked „vyrazne“ sa mu nepacia spekulanti s podou pre Kia hoci spekulanti su sucastou trhu a bez nich ani trh neexistuje.Navyse chce vyvlastnovat co v niektorych krajinach a ja sa k tomu pripajam je mozne len pre verejne stavby nie pre sukromneho investora.
    A dane v USA su take vysoke ze keby som ich mal platit tak ma kazdy rok obchadza mrtvica a SMER a komunisti su tam pojem velmi velmi okrajovy. 🙂

No tak co sa tyka liberalizmus, tam ani nie tak KIA, to je POK ze su spekulanti a OK ze sa snimi bojuje ako sa da, i ked rovno hovorim vyvlastnenie je tazka a silna operacia. Ale ked ANO zablokovalo navrh Lipsica na otvorenie siete notarov, tak hm hm. Problem je ze viac menej vsetci sme rychlokvaseni a este to asi chvilu potrva. A ked Jan Carnogursky horuje za vyvlastnenie tak uz naozaj neviem ako si konzervativec vazi vlastnictvo a to nezabudnite na Brockov a Carnogurskeho hlas za milionarsku dan. No ved hovorim, rychlokvaseni.
    K Rodanovi: stat ma iba dve moznosti, a myslim ze je skoda donekonecna to opakovate, ale
    a/ alebo prida peniaze
    b/ alebo uberie rozsah bezplatnej staroslivost
    ale zbytocne urobi jedno, alebo druhe ak sa nezvysi efektivnost systemu
    Analyzy boli urobene a su aj tu dostupne!

Zobrazujú sa 3 príspevky - 31 až 33 (z celkového počtu 33)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate