Zmluvy s poisťovňami

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Zmluvy s poisťovňami

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    emed
    Účastník (Participant)

V jednej z minuloletných tém ( o poslaní zmluvy najv. poisťovňou ohľadom apríla 2005 -ku koncu mája …) som sľúbili, že ďalej budem informovať o reálnej situácii v oblasti ŠAS a podpisovania zmlúv.
    * Čuduj sa svete – všeobecná ma telefonicky informovala o objemoch a ospravedlnila sa za omeškanie zasielania zmluv ( dnes je 6.3 – a zmluvu zatial nemám – ale aspoň o nej viem). Nuž nie je to ideál, ale oproti prvému polroku 2005 posun dopredu
    *Dilemu mi ale spôsobuje iná poisťovňa, rsp. odsek 3 prílohy č.2 zmluvy: cit.“ Poisťovňa uhradí poskytovateľovi objednaný rozsah výkonov zdravotnej starostlivosti v r á t a n e výkonov n e o d k l a d n e j starostlivosti a „A „liekov do výšky celkového mesačného finančného objemu ….Sk
    Hmm.Domnievam sa, že neodkladnú starostlivosť nie je možné limitovať. Tak ako je psia povinnosť poskytovateľa ju bez ohľadu na zmluvný vzťah bezpatne pacientovi poskytnúť, tak by malo byť zákonnou povinnosťou poisťovne to preplatiť . Mýlim sa?

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Nie, malo by to byt to iste, co bolo vlani v prilohe. teda bude potrebne postupne, ako je to navrhnute specifikovat neodkjladnu a planovanu – odkladnu. Dnes presvedcil GR Hlavacka, ze co je tento rok v zmnluve, bolo vlani v prilohe. Je to tak?

emed
    Účastník (Participant)

Zmluvu s Všeobecnou nemám k dispozícii , ale naozaj v prilohe c minulosti bolo, že uhradia nad ramec limitu aj neodkladnu. Písal som o Spoločnej, ktorá v terajšej zmluve limituje neodkladnú starostlivost.. Čo s tým?

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Nuz myslim, ze treba sa pomaly zamysliet. Ja osobne myslim, ze formulacia vo Vseobecnej je OK, navyse po dohode bude mozne ziadat aby sa vopred oznacovali planovani / a lekar mal naozaj istotu, ze bude mat planovanych uhradenych/ . Je tam 11 oprilkoh, na dispoenzar, cakacky atd.. Nuz treba sa spúojit s uniou alebo ASL a dohovarat postup pri rokovani so Spolocnou a nasledne s ostatnymi poisitovnami. Alebo sa obratte na SLK, nie? 😀

emed
    Účastník (Participant)

OK. Skúsim to poslat na vyjadrenie Pasztorovi – budem informovat o vysledku.
    Raz ste sa posmešne vyjadrili, že či je možné limitovať neodkladných – napr. počty pôrodov. .. Nuž ako vidíme je to možné. 😀

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Nie je mozne limitovat neodkladnu. Bodka. #-o

Laco
    Účastník (Participant)

@Rudolf Zajac wrote:

Nie je mozne limitovat neodkladnu. Bodka. #-o

problem: vykon patologa na urcenie alebo vyvratenie diagnozy onkoochorenia je odkladna alebo neodkladna?
    Ja tvrdim ze je neodkladna, ZP ze je odkladna.
    Ako to teda je?

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

SVALZ je samo o sebe problemom. Chceme, aby ho nehradila poistovna, ale poskytovatel, ktory ho nepochybne potrebuje. Poistovni SVALZ sam o sebe je nanic. Ona aniu nemoze dobre rozhodnut co k comu naparoivat, to sa netyka ina biopsie,alebo hoc aj biochemie. Existuje planovany SVALZ a neplanovatelny. Pri onko dg som si isty ze ide o neodkladny vykon.

Laco
    Účastník (Participant)

hm, vasa istota ze onko dg je neodkladny vykon je usmevna. Predtym ako sa neurobi vykon, nik nevie ci je to onko alebo nie. Teda ak je to onko je to neodkladne – teda to treba uhradit /do limitu/, ak to nie je onko, ma patolog smolu a urobi to zadarmo. Prevenciu detto. Hm.. #-o

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Priatelu Laco, Pozrite si zakon 577/ 2004 a potom uvidime co je usmevne.

Laco
    Účastník (Participant)

poznam, aj text, len problem je v tom ze ZP si ho vysvetluju inak, vykonavacia vyhlaska neexistuje a teda vykon veduci k urceniu diagnozy nepovazuju za neodkladny, nic viac nic menej. Je proste limit a zrejme sa aj vy mozete potrhat a nepohnete s tym. Detto prevencie, ZP neplatia aj ked to zakon uklada. Staci? usmevne 😀
    Ked som ministerstvo poziadal o vyklad zakona, odpovedali ze nesmu podavat vyklady. 🙄

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

K vykladu: naozaj nesmieme, jediny kto vyklada zakony je sud.
    Jedine riesenie ktore je, ze SVaLZ bude objednavat a hradit poskytovatel. Ak zbytocne objedna, plati, ak neobjednana a pochybi zopdoveda. SVaLZ sa musia dostat do pozicie subdodavatela.

Laco
    Účastník (Participant)

o tom tu uz bola diskusia, nemam komentar. neschopnost ZP a reviznych lekarov hodit na zadlzenych riaditelov nemocnic.
    v nemocnici si stale budu opbjednavat vykony svalzu lekari na oddeleniach a platit riaditel. Lekarov to nebude tankovat a riadietel to nezapalti lebo radsej uhradi vodu a plyn.
    Nemate predsavzatie likvidovat svalzy?? idete presadit strom z anglicka kde rastol 200rokov aby tu zakorenil za mesiac?? 🙄

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate