O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Zdravotnici a pacienti – moralka a odvaha
- This topic has 14 odpovedí, 5 hlasov, and was last updated pred 20 years, 1 months by imported_Rudolf Zajac.
-
AutorPríspevky
-
8 augusta, 2004 o 7:06 am #342imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)
V poslednej dobe sa diskusia dostala ku podla mna vaznym otazkam. BEPO popisuje sfusovane koleno, MH nieco o Cronovej chorobe, nieco diskutujume o solidarnosti / casto krat falosnej/ medzi lekarmi, hovorime o strachu pacoientov, mimochodom nasich klientov. Teda vyvstavaju otazky preco. Nieco o korupcii riaditelov a o “ drahych nakupoch!“
Tak ak dovolite sa Vas vsetkych navstevnikov tejto stranky pytam, ze preco. Ako aj preco niektory diskutujete pod „krycimi menami“. I ked to trochu chapem,aj Lenin bol Uljanov a Stalin Dzugasvili, dokonca oktobrova revolucia bola v novembri8 augusta, 2004 o 9:49 am #2028Mata HarriÚčastník (Participant)Odpoveď:
Mata Harri vstúpila do diskusie pretoaby sa fórum zaoberalo hodnotením obsahu príspevkov nezávisle na tom, kto je ich autor,
aby vedenie Rooseveltovej nemocnice nepokladalo jej príspevky za príčinu ich likvidácie,a tiež preto
že nick vyvoláva pohodu, dobrú náladu, úsmev,
chráni autora pred pýchou z pochvaly a pred depresiou z kritikyi preto
že minister promptnejšie reaguje na príspevky Nicka vo fóre
ako na oficiálne dokumenty autora, odoslané na MZi preto
že príspevky nemôžu ministra uraziť, pretože ich píše Nick,
kým len skratka priezviska, získaného od môjho manžela, by mohla byť chápaná v intenciách večerníčkov Waltera Disneya s postavičkami ……..Vážnu časť odpovede poskytnem po nutričnom uspokojení rodiny.
8 augusta, 2004 o 11:35 am #2029imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)A co tak, ze Nick je nik?
8 augusta, 2004 o 9:44 pm #2030Mata HarriÚčastník (Participant)Raz sme prijali jednu vysokoškoláčku, ktorá v spáde ambulantne pre nejaké ťažkosti mala urobenú rektoskopiu, pri ktorej došlo k perforácii čreva. Zvíjala sa v bolestiach, ale arogantný lekár ju presvedčil, že je hysterická a poslal ju domov. V noci ju v šoku priviezli na chirurgiu, odoperovali ju, pooperačný priebeh bol dramatický – ARDS, sepsa, ventilácia, zo všetkého sa dostala, iba operačná rana sa nezahojila, vytvorilo sa niekoľko fistúl. Domáci experti usúdili, že ide o Crohna a začali ju liečiť. Stav sa nezlepšoval, tak cez reťazec známych sa dostala na našu JIS. Crohna nemala, ale celá brušná stena bola podmínovaná labyrintom chodbičiek, unikátny nález – poslali sme ju na chirurgickú revíziu. Po zákroku ma oslovil operatér s otázkou – Hádaj, čo bolo príčinou uvedeného stavu!?. Pri chirurgickej intervencii po perforačnej príhode použili šicí materiál kvality rybárskeho silónu, ktory sa nevstrebal, ale ako cudzie teleso usiloval sa „vyhniť“ na povrch a zanechával za sebou chodbičky alias fistuly. V klinickej praxi som sa stretla so stovkami podobných prípadov, kedy sa muselo reparovať to, čo bolo iatrogene spôsobené. A to na fóre uvádzam iba „jemné“ prípady, uvedomujem si prítomnosť anonymných čitateľov z radov laickej verejnosti. To sa nedá riešiť verejným pranierovaním, to je dôsledok chýbania medicínskeho systému a náprava sa dosiahne iba jeho nastolením. Bez nastolenia medicínskeho systému úrad na dohľad síce bude postihovať vybuchnuté delikty, ale stovky ďalších mu uniknú. Vysokoškoláčka, ktorej prípad uvádzam, bola hospitalizovaná v nemocnici, ktorej riaditeľ kričí, že Rooseveltku nepotrebuje a pritom jeho manšaft mi permanentne plní JIS.
8 augusta, 2004 o 10:00 pm #2031imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Slova, slova slova. Dajte mi tol oficialne na moje meno priamo postou a podpiste sa a uvidite. Inak iba Halmlet: slova, slova, slova
8 augusta, 2004 o 10:18 pm #2032Mata HarriÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
Slova, slova slova. Dajte mi tol oficialne na moje meno priamo postou a podpiste sa a uvidite. Inak iba Halmlet: slova, slova, slova
Nie som samovrah, raz som postupovala podľa litery predpisov a vypísala som obyčajný regres – stálo ma to kopec času, zdôvodňovaním, dokazovaním, potvrdzovaním atd.
Ale Hamletom tiež nie som, takže nejaké činy sa už pripravujú. Od jesene začneme posielať materským poisťovniam prehľady ich poistencov, ktorí boli k nám poukázaní i s uvedením, čo sme pre nich urobili. Tam budú uvedené reoperácie, prehodnotené dg a pod. Nakoniec, poisťovne sa pravideľne hrabú v našich chorobopisoch, keby si prečítali záverečné epikrízy, tam je všetko dokumentované.9 augusta, 2004 o 8:54 am #2033imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Ziadny regres, napiste / mi/ iba, ze postup podla Vas nebol l.a. Toto ma mozno este vacsiu cenu ako bojovat o zivot tych pacientov, pretoze fuserov je strasne vela a nejako ich musime najst a vyradovat, myslim ze potom budu ubudat aj taketo pripady a navyse dostanene zaplatene.
9 augusta, 2004 o 9:21 am #2034bepoÚčastník (Participant)Neviem ci tu funguje cenzura,napisal som odpoved do temy ryby v rybniku par hodin tam bola a uz nie je.?????Ale zopakujem to este raz-na nete je bezne ze sa vystupuje pod prezyvkami,ja to robim vsade a vsade mam jednu a tu istu prezyvku pokial nie je obsadena.
Ale k vykonom-je to znama,nemozem sa za nu stazovat.Ja to odporucam kazdemu aby sa stazoval.Ale dopadnem ako vo svojej banke-mam od nich kopu omluvnych dopisov za chyby ktore sposobili a napriek tomu mi minule povedala riaditelka pobocky ze som neprijemny klient lebo sa stazujem.Takze oni robia chyby a ja som na vine,osatni sa nestazuju.9 augusta, 2004 o 12:55 pm #2035imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Jeden jediny raz som kazal Tukemu aby likvidov al celu temu, pretoze diskusia isla takym sposobom, ktory bol prinajmensom neslusny, ziadna ina cenzura tu nie eje i ked MH cosi pisala, ze nieco nasledne uporavovala, neviem ale ak sa dostala dnu i ked to asi nie je problem. Ba ten BEPOv prispevok som reagoval, zistim co sa stalo.
9 augusta, 2004 o 2:28 pm #2036imported_TuKEÚčastník (Participant)Takže vysvetlenie:
Ako zmizol Bepopov príspevok? Nevieme to na 100% zistiť, ale celkom reálna je možnosť, že poskytovateľovi webpriestoru „spadol“ MySQL server a tak obnovil poslednú databázu, ktorú mal a ktorá bola zálohovaná bez Bepopovho príspevku.
K tomu upravovaniu príspevkov: Príspevky môže upraviť a posledný príspevok k téme vymazať iba ich autor. Na to slúži to tlačítko UPRAV resp. X (vymazať).
Takže na tom, že Mata Harri upravila svoj príspevok nie je nič zvláštne, je to bežná funkcia tohto fóra.
Pri upravenom príspevku je napísané: Upravil XY, Xkrát, dátum.Príspevky všetkých užívateľov môžu upravovať iba moderátori a administrátori. Ako už pán minister spomínal, nič také sa nedeje.
9 augusta, 2004 o 8:33 pm #2037imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Aby bolo jasne, po BEPOVOM prispevku som poisal Tukemu mail. Tuke je spravca stranky, moderator a sympaticky mlady muz, ak by nejaka diuskutujuca mala zaujem, dodam koordinaty 😆 😆 😆
14 augusta, 2004 o 10:29 am #2038emedÚčastník (Participant)ad p.m: Slova, slova slova. Dajte mi tol oficialne na moje meno priamo postou a podpiste sa a uvidite…
Beriem. Každá cesta začína 1. krokom – a slová nestačia – inak sa tu budeme stále boriť s amaterizmus, nebrania zodpovednosti za svoje činy…P.S: ak môžte – prezraďte, ako reagujete – ak sa dozviete o klientelizme na vašom ministerstve ( napr. ak sa uprednostní jeden žiadateľ o zaradenie do siete pred iným….) Existuje malé a veľké zlo?
ad p.m. Ako aj preco niektory diskutujete pod „krycimi menami“
V mojom prípade je to ľahké vysvetlenie. Objavil som túto stránku a na nej MH , harmanček a nejaký Zajac 😆 , tak mi ani nenapadlo, že tam mám dať plné meno . Ale nemám s tým problém, a ak sa to dá- tak sa to pokúsim zmeniť.
14 augusta, 2004 o 12:55 pm #2039imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Moj problem je v tom, ze zatial az na Vas pripad, sa nikto neozval. Vo Vasom pripade som nevedel preukazat umysel, myslim ale, ze po rozhovore s prislusnymi ludmi sa to uz/ aspon za mojej ery/ tak lahko nebude opakovat. Neviete si ani predstavit kolkio nmamahy stoji udrzat cistotu odstatnovania verejenymi sutazami. Aj ministerski uradnici sa musia ucit takpovediac uradnickej poctivosti. Pomaly ale iste to ide.
14 augusta, 2004 o 1:41 pm #2040emedÚčastník (Participant)Ďakujem za vašu reakciu – ak z vašej strany nezostávajú prešlapy vašich podriadených nepovšimnuté – je to dobrý signál.
Je pre mňa nepochopiteľné, aké malé právne povedomie máme, ako málo si vážime seba, a ako veľmi sa bojíme. Poviem príklad – po niekoľkomesačnom omeškaní platby z poisťovne – som urgoval platbu a povedal som úradníčke, že im idem zaslať penalizačnú faktúru vo výške 100 Sk v zmysle zmluvy. Skoro nevedela chytiť dych a povedala, že som v histórii prvý poskytovateľ, kt ich ide penalizovať . To zas vyrazilo dych mne – každý plače a nikto ani len sa nepokúsi slušne zabojovať . ( som naivný , tí iní možno vedia, ako to u nás chodí…)
14 augusta, 2004 o 7:03 pm #2041imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)No tak si Vy aj ta uradnicka vydychnite, s penalmi proti poistovnim sa tu roky robia cule ksefty a nemyslim tym iba Perspektivu. Ale inak suhlasim, sme realativne maly narod a velki poserovia. 😀
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.