O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Vyhláška o plánovanej ZS
- This topic has 7 odpovedí, 3 hlasy, and was last updated pred 18 years, 4 months by Anonymný.
-
AutorPríspevky
-
28 apríla, 2006 o 9:21 pm #546Mata HarriÚčastník (Participant)
§ 6 bod 5,
• Pacient nedá súhlas s manažovaním, pretože si poskytoivateľa vybral sám, na čo má zo zákona právo. Čo potom?• Alebo – pacient nesúhlasí so zaradením do zoznamu, tvrdí, že je handicapovaný, chce výkon hneď. (Čo s ním_)
• Alebo chce si ho zaplatiť. ( To u nás nemôže, vo svete je tento postup možný)§ 11 bod 1,
Zdravotná poisťovňa vyraďuje poistencov zo zoznamov v súlade s dodržiavaním poradia, tak, aby zabezpečila úhradu plánovanej zdravotnej starostlivosti do 12 mesiacov od dátumu ich zaradenia do zoznamu, OKREM PRÍPADU, AK BY NÁKLADY NA ZABEZPEČENIE TEJTO PLÁNOVANEJ ZDRAVOTNEJ STAROSTLIVOSTI OHROZILI ÚHRADU NEODKLADNEJ ZDRAVOTNEJ STAROSTLIVOSTI.
Ak neodkladná prevyšuje financie, tak čo s plánovanou?§ 16 bod 1
Zdravotná poisťovňa vedie pomocnú evidenciu výkonov neodkladnej zdravotnej starostlivosti podľa jednotlivých zdravotných výkonov, na ktoré vedie zoznamy ( podľa registra výkonov (§ 2); evidencia sa člení rovnakým spôsobom ako zoznam.Prečo sa do vyhlášky o plánovanej ZS mieša neodkladná?
Ako sa bude robiť zoznam podľa výkonov, keď pacient počas hospitalizácie bude mať viac výkonov, niektoré opakovane?
Kto to bude vypisovať? Lekár – má na starosti 9 pacientov, operuje, kedy to bude robiť?30 apríla, 2006 o 8:03 am #5519imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Draha MH: niekolko krat / naposledy u metodickeho usmernenia/ som radil, by tieto veci citali pravnici a ti potom urobili vyklad. Takze volajte pravnikov BB. Kedze ide o pripomienkove konanie, bolo by dobre aby pripomienky prisli do konca bud. tyzdna.
30 apríla, 2006 o 10:37 am #5520Mata HarriÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
Draha MH: niekolko krat / naposledy u metodickeho usmernenia/ som radil, by tieto veci citali pravnici a ti potom urobili vyklad. Takze volajte pravnikov BB. Kedze ide o pripomienkove konanie, bolo by dobre aby pripomienky prisli do konca bud. tyzdna.
Právnici čítali, výklad urobili – nemôžu vyložiť niečo, čo tam nie je . Ráta sa so súhlasom pacienta, ale nepíše sa, čo vtedy, ak nesúhlasí. Tento problém s právnikmi sme už museli riešiť i prakticky, zákon a vyhláška na to nemyslí.
Poisťovňa založí register plánovaných výkonov. Tomu sa všetci ( i právnici) tešíme, doteraz o tom, čo sa bude registrovať, poisťovne nechcú hovoriť.
Tiež nevedia vyložiť, prečo sa vo vyhláške o plánovanej ZS objavuje pokyn o neodkladnej. O administratívnej záťaži právnici nerozhodujú výkladom, ide o praktický dôsledok.
Ale som rada, že vyhláška je na svete, už i preto, že pred časom som na jej neexistenciu upozorňovala, čo bolo okomentované ako blbosť
9 mája, 2006 o 9:00 pm #5521minarmÚčastník (Participant)trochou do mlyna som sa snazil prispiet aj ja,
som zvedavy na zapracovanie alebo spresnenie niektorych pojmov,
ktore tu uz uviedla Mata Harri, a obzvlast sa tesim na prekvapenie co vykuzlia z §11 odsek 3(3) Vyradenie poistenca na základe dosiahnutého poradia (odsek 1) oznámi zdravotná poisťovňa poskytovateľovi včas a dohodnutým spôsobom; poskytovateľ vyzve poistenca, aby nastúpil na poskytnutie plánovanej zdravotnej starostlivosti v presne stanovenom termíne.
Konstatujem podobne, ze vyhlaska bola potrebna uz omnoho skorej.
12 mája, 2006 o 7:25 pm #5522imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)vyklad pride, bola potrebna skor, ale vsetci ju dost blokovali.
12 mája, 2006 o 11:11 pm #5523Mata HarriÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
vyklad pride, bola potrebna skor, ale vsetci ju dost blokovali.
Preboha, kto si mohol dovoliť blokovať vyhlášku, s ktorou ráta zákon?
13 mája, 2006 o 4:43 pm #5524imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Poistovne, komory, financi
18 mája, 2006 o 7:37 pm #5525AnonymnýNávštevník@Rudolf Zajac wrote:
Poistovne, komory, financi
Chudiatko… A chlapci z Penty nepomohli?
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.