Uradne requiem

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Autor
    bramek
    Účastník (Participant)

Urťad pre dohlad nad zdravotnou staroslivostou bolo to najlespie., co sme v reforme urobili. mal byt samostatny, mal kontrolovat solventnost zdravotnych poistovni, mal chranit pacientov, ale aj poskytovatelov pri sporoch o pripadonom pochybne. To vsetko mal. Musel vsak byt nezavisly od vladnej moci. Aj od tej, ktorej som bol ucastny ale aj od kazdej dalsej. Uz nie je. Nie len ze poslanci zmenili jeho nezavislost na zavislost, ale vlada cakala presne do ucinnosti aby vykonavatel cudzich prikazov splnil dalsi. 24 bude Jan gajdos odvolany. Bol druzhym predsedom Uradu a nikdy nesmieme zabudnut ze prvym bola zena Alexandra Novotbna. Ona Urad postavila na nohy z nicoho, z vody, nasla prvych ludi. Vianoce 2005 travila tym, ze organizovala obhliadky mrtvych, pitvy a ine problemy, ktore ako vzdy nedokonaly zakon nepredvidal. Druhym predsedom bola latka vysoko udrzana a niektoré rozhodnutia Uradu patria do noblesy kvality Uradu. Obaja predsedovia dali latku tak vysoko, ze sam by som mal problem ju preskocit. Prichadza treti, poznam ho, nakoniec ja som ho urobil riaditelom nemocnice aby sa takpovediac zoznamil so zdravotnictvom, ked uz mal tu ambiciu vo vienku od Fedpora Flasika. Jeho kvalifikacia bola: pod robit do Smeru zdravotnictvo vsak si lekar“ . A na nom bude aby povtrdil likviditu poistovni ktore nie z ekoniomickych dovodov plnia nezmyslene sluby a prikazy, ktore ich spolahlivo ekonomicky nicia. Sam budem pozorne sledovat ako Urad sleduje likviditu dvoch statnych poistovni. A jeho predseda? Nuz latka je tak vysoko, ze nepomoze ani to Strossmayerovske: „keby lietala“. Nebude stacit ani to.

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate