O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › regulácia cien
- This topic has 7 odpovedí, 3 hlasy, and was last updated pred 18 years, 4 months by Mata Harri.
-
AutorPríspevky
-
17 decembra, 2005 o 10:51 pm #518lekarÚčastník (Participant)
prečítal som si dnes doplnenie opatrenia MZ SR, ktorým sa stanovuje rozsah regulácie cien v oblasti zdravotníctva
citácia:
…..prevýšia zmluvne dohodnutú cenu hospitalizácie o 1,5 násobok (150 %). Celkové náklady na jedného hospitalizovaného pacienta sa predkladajú zdravotnej poisťovni formou individuálnej kalkulácie preukázateľných ekonomicky oprávnených nákladov spojených s jej poskytnutím,“.chcem sa spýtať.
Znamená to, že ide o sumu danú sučtom jedntlivých položiekv rámci liečby?Nepríde menežment VšZP s internou smernicou, kde sa uzná prekročenie 1,5 násobku maximalnej ceny ukončenej hospitalizácie iba v jednej položke/ liek, implantnát/
napr: dnes v službe som odoperoval pacienta so zlomeninou humeru, ktorý v rámci predoper. prípravy musel absolvovať zákl vstupné vyšetrenia, ECHOkg a absolvovať predoper. prípravu vzhľadom k primorbidite danej vekom. Následne anestéza, implantácia dlahy
/ mimochodom cena dlahy je cca 5000 + jednotlivé skrutky 9×300 sk/, následne sa u nás bude liečiť cca 5-7 dní,pričom mu musíme zabezpečiť chronickú liečbu/. Predpoklad celkových nákladov bez zarátania ostatných zložiek/ mzda, voda elektrika, amortizácia…/ je cca 40 000 sk.Je poisťovňa od 1.1.2006 preplatiť túto liečbu v plnom rozsahu pri vystavení individuálnej fakturácie?
18 decembra, 2005 o 1:05 pm #5178imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Je to prave púreto, aby poskytpovatelia presli na uctovanie nakladov. Poistovne nemozu svojvolne vykladat nariadenie, preto aby sme tomu branili, sme dali von slovo MIMORIADNY. Ak Dr. Demovic vykladal na Urade pre dohlad v juni nas cenovy vymer tak to bole jeho fatalna chyba.
18 decembra, 2005 o 4:45 pm #5179Mata HarriÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
Je to prave púreto, aby poskytpovatelia presli na uctovanie nakladov. Poistovne nemozu svojvolne vykladat nariadenie, preto aby sme tomu branili, sme dali von slovo MIMORIADNY. Ak Dr. Demovic vykladal na Urade pre dohlad v juni nas cenovy vymer tak to bole jeho fatalna chyba.
Slovo – mimoriadny bolo kameňom úrazu interpretácie. Ešte sú problémy s JIS. Kedze som sa problematikou JIS zaoberala dost dokladne, poslem navrh na standardizaciu hodnotenia (co uz, ked to mam hotove).
Novy vymer je perfektny. Predovsetkym v tom, ze je platny od 1. 1. 2005 :^o29 apríla, 2006 o 5:38 pm #5180Mata HarriÚčastník (Participant)Hľadala som v cenovom opatrení z 19. apríla 2006 dereguláciu cien ostatných odborov (konzervatívnych), ale nenašla som.
30 apríla, 2006 o 7:58 am #5181imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Kto hladsa najde, a ked nenajde, znamena, ze sa nereguluju. Pretoze ten zoznam je pozitivny / zoznam regulovanych cien/ tak co tam nie je je je neregulovane.
30 apríla, 2006 o 8:19 am #5182Mata HarriÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
Kto hladsa najde, a ked nenajde, znamena, ze sa nereguluju. Pretoze ten zoznam je pozitivny / zoznam regulovanych cien/ tak co tam nie je je je neregulovane.
Aspoň vidíte účelnosť prevádzkovania stránky. Ľahkým nenápadným nadhľadovým podtónom som si overila, či je pravdivá oficiálne pertraktovaná hláška, že od mája nebude regulované nič. :^o
30 apríla, 2006 o 10:22 am #5183imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)@Mata Harri wrote:
@Rudolf Zajac wrote:
Kto hladsa najde, a ked nenajde, znamena, ze sa nereguluju. Pretoze ten zoznam je pozitivny / zoznam regulovanych cien/ tak co tam nie je je je neregulovane.
Aspoň vidíte účelnosť prevádzkovania stránky. Ľahkým nenápadným nadhľadovým podtónom som si overila, či je pravdivá oficiálne pertraktovaná hláška, že od mája nebude regulované nič. :^o
Aha, tak lahky ton. No vporiadku, ale bude sa regulovat este nieco. Krv, zachrana sluzba, materske mlieko, vykony pre soc. sferu. Dereguluje sa napriklad najom, ale od 1.1.07.
Komu patri ten dlhy nos? Chyba tu totiz smajlik so zrkadlom.30 apríla, 2006 o 2:25 pm #5184Mata HarriÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
Aha, tak lahky ton. No vporiadku, ale bude sa regulovat este nieco. Krv, zachrana sluzba, materske mlieko, vykony pre soc. sferu. Dereguluje sa napriklad najom, ale od 1.1.07.
Upresním – chcela som vedieť, či budú deregulované ceny za hospitalizáciu u konzervatívnych (internistických ) odborov. To ostatné je jasné.
Tak ako skutočnosť, že poisťovne preplatia iba – mimoriadne finančne náročnú ZS ako jedinú alternatívu poskytnutú pacientovi vo vynimočnom prípade.
Nikdy neexistuje úplne jediná alternatíva a čo je to vynimočný prípad. Je to inteligentná fráza, ktorá informuje, že bežných nákladných poisťovne nemusia uhradiť, čo i využívajú.A tak argumentujem, dokazujem, počítam, hádam sa a nič. Všetko ostáva po starom. Stratégia je jasná, treba vyskúšať rôzne taktiky, jedna mozno zaberie.
@Rudolf Zajac wrote:Komu patri ten dlhy nos? Chyba tu totiz smajlik so zrkadlom.
Samozrejme, že test so zrkadlom dopadol jednoznačne.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.