Chcel by som reagovat na odpovede, ktore som dostal na svoju otazku. Najprv mi odpovedal ( alebo lepšie ragoval) pan doktor Kicik.
Takže: ja som ochotny doplatit ( ako vy pisete 30Sk), aj cele zaplatit, ale preco mam preplacat. Vas argument, ze vo VB je tiez nieco mozne- stale vaham ci na to mam reagovat.
Predstavte si, ze ste si vyhliadli auto, ktore chcete kupit- stoji 400 000. Pridete do predajne poviete, ze ho chcete a povedia vam, ze stoji 400 000, ale kedze si ho chcete kupit zaplatite 450 000- ako byste reagovali, co byste si mysleli?
A o tom, co je vsetko mozne v inych krajinach ( nie len v zdravotnictve) nebudem pisat.
Dakujem za odpoved aj panovi ministrovi, ale jeho odpoved ma neuspokojila. Pise, ze tento liek je zaradený do skupiny plne hradenych a viazanych na recept.
Pisem este raz: liek stoji 50Sk ( celková cena), pacient doplaca 42 ( cize nie celu sumu, preto nie je oslobodeny od poplatku za recept). Dufam, ze teraz sme sa uz pochopili. Potom neviem kde je liek zaradeny, alebo sa vyskytla niekde chyba alebo neviem co.
A „citova otazka“- pisem este raz som ochotny doplatit, aj cele zaplatit, ale preco preplacat? Nejde tu o sumu, ale o princip.
S pozdravom a PF 2004
JP