O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › radsej citat ako pocut
- This topic has 10 odpovedí, 3 hlasy, and was last updated pred 19 years by imported_Rudolf Zajac.
-
AutorPríspevky
-
18 augusta, 2005 o 11:45 am #486imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)
Rozmyslal som ako sa vlastne verejnost dozvedela o diskusii o BB. Bolo to v TA3, ako sa to dozvedela TA3 bvie iba ten, kto jej to dal. Ludia si to vypocuju a zacne sa chaos. Tak som Vam pripravil prepis a ked budem mat cas vypichnem z toho nezmysly.
PREPIS
TA3 18:45 12/08/2005
O dva týždne o osude Rooseveltovej nemocnice
MODERÁTOR: Alfonz Šuran
Alfonz Šuran: „O dva týždne rozhodne ministerstvo zdravotníctva o osude Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Vyberať bude z troch konkurenčných projektov. Ani jeden z nich neráta s výrazným prepúšťaním. Proti sebe stojí koncepcia privatizácie niektorých oddelení a koncepcia ponechania celej nemocnice vo vlastníctve štátu.“
Redaktor: „Rooseveltova nemocnica má mesačne od poisťovní 80 miliónov korún, minie 98 miliónov. Námestníčka nemocnice sľubuje stabilizáciu, po ktorej bude zariadenie v zisku s príjmom 106 miliónov korún mesačne.“
Mária Voleková, námestníčka riaditeľa FNsP B. Bystrica: „Nemocnica musí byť vo vyrovnanom rozpočte, pretože od januára už nebude chránená pred exekútormi.“
Redaktor: „Podľa projektu je reálne mesačné zvýšenie platieb od poisťovní o 10 miliónov korún a ušetrenie 5 miliónov zefektívnením hospodárenia. Peniaze by prinieslo aj podnikanie v záchrannej službe, doprave či v lekárni.“
Mária Voleková, námestníčka riaditeľa FNsP B. Bystrica: „Takzvaným podnikateľským spôsobom zvýšiť príjem zhruba o 10 percent.“
Redaktor: „V návrhu je aj spojenie s nemocnicou v Brezne do jedného komplexu. S viac ako z tisíc posteli by do Brezna presunuli 116. Osem percent pacientov Banskej Bystrici je totiž Brezňanov. Prepúšťanie nie je v pláne, mnohým zdravotníkom však znížia úväzky. Tí však môžu robiť aj v iných nemocniciach.“
Mária Voleková, námestníčka riaditeľa FNsP B. Bystrica: „Tí špičkoví odborníci môžu operovať svojich pacientov v pondelok a v stredu v Bystrici, v utorok a štvrtok v Brezne a možnože ešte ich pozvú aj niekde inde. Takže ten pacient nebude musieť cestovať do Rooseweltovej nemocnice, ale naopak ten personál pôjde za pacientom.“
Redaktor: „Do nemocnice treba investovať 700 až 800 miliónov korún.“
Mária Voleková, námestníčka riaditeľa FNsP B. Bystrica: „Nemocnica potrebuje generálnu obnovu budov a hospodárskych technológií.“
Redaktor: „Riaditeľ nemocnice vo svojom projekte navrhuje takisto investície do nemocnice a jej podnikanie. Presadzuje privatizáciu niektorých oddelení, ktorým by prenajali priestory v jednom z dvoch monoblokov. Štátne oddelenia premiestnia do druhého monobloku.“
Róbert Rusnák, riaditeľ FNsP B. Bystrica: „Ide o to, aby boli zachované interné a chirurgické obvody, ktoré sú potrebné pre poskytovanie urgentnej akútnej medicínskej starostlivosti. Čo sa ďalej týka tých oddelení, nechávame si samozrejme laboratórne metodiky ako také. Takisto samozrejme si ponechávame kompletné operačné sály.“
Redaktor: „Projekt poradcu ministra zdravotníctva Petra Finďa je skôr za vnútornú reformu a presunutie nezdravotníckych služieb v nemocnici do rúk špecializovaných firiem.“
Peter Finďo, poradca ministra zdravotníctva: „Bude riešiť niektoré otázky, ktoré sa dotýkajú prenájmu činností, organizačnej štruktúry Rooseweltovej nemocnice s prípadným oddelením niektorých prevádzok a oddelení.“
Redaktor: „O osude Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici rozhodne ministerstvo zdravotníctva na porade 25. augusta v Košiciach. Ivan Brada, TA3.“19 augusta, 2005 o 3:14 pm #4744imported_sefkaÚčastník (Participant)Ohlasy ziadne.V BB cakaju na 25., ostatni – tych to asi nezaujima. Ale malo by, aspon tych v kraji.
Ja som ale zvedava na vypichnutie tych nezmyslov. O niektorych veciach
z tych projektov viem,no……..uvidime.20 augusta, 2005 o 11:01 am #4745imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)No vsak citajte co kto hovori
21 augusta, 2005 o 7:11 pm #4746imported_sefkaÚčastník (Participant)Vsak citam.
MV – BB-Brezno??, RR – mala nemocnica, na co potom dostala honosny nazov Fakultna, PF – projekt pisal ako vas poradca, ci ako riaditel pre FNsP FDR najkonkurencnejsieho zdr. zariadenia v BB ?23 augusta, 2005 o 1:54 pm #4747MvolÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
Rozmyslal som ako sa vlastne verejnost dozvedela o diskusii o BB. Bolo to v TA3, ako sa to dozvedela TA3 bvie iba ten, kto jej to dal. Proti sebe stojí koncepcia privatizácie niektorých oddelení a koncepcia ponechania celej nemocnice vo vlastníctve štátu.“
Mária Voleková, námestníčka riaditeľa FNsP B. Bystrica: „Nemocnica musí byť vo vyrovnanom rozpočte, pretože od januára už nebude chránená pred exekútormi.“
Mária Voleková, námestníčka riaditeľa FNsP B. Bystrica: „Takzvaným podnikateľským spôsobom zvýšiť príjem zhruba o 10 percent.“
Mária Voleková, námestníčka riaditeľa FNsP B. Bystrica: „Tí špičkoví odborníci môžu operovať svojich pacientov v pondelok a v stredu v Bystrici, v utorok a štvrtok v Brezne a možnože ešte ich pozvú aj niekde inde. Takže ten pacient nebude musieť cestovať do Rooseweltovej nemocnice, ale naopak ten personál pôjde za pacientom.“
Mária Voleková, námestníčka riaditeľa FNsP B. Bystrica: „Nemocnica potrebuje generálnu obnovu budov a hospodárskych technológií.“
Ivan Brada, TA3.“TA3 ma zachytili niekoľko hodín pred odletom na dovolenku. Neviem, kto im dal podnet, ku mne prišli od PF a poznali môj pôvodný projekt, na otázku, ako k nemu prišli, odpovedali, že cirkuluje ako samizdat.
Nevidela som vysielanie, ale to, čo je tu napísané, je vybraté z kontextu, nehovorila som o zachovaní nemocnice ako štátnej ale ako celku, ostatné vety sú vystrihnutý zlomok, hovorila som o etapách, čo je možné urobiť hned a čo je otázkou budúcnosti. Poznámky redaktora sú mixtom z ostatných diskusií, interpretoval mi ich už pri stretnutí.
Aby som predišla ďalším podobným aktivitám, v dohľadnej dobe hodím link na projekt.Poznámka k funkcii – doteraz som verbálne ani písomne odvolaná nebola.
25 augusta, 2005 o 7:25 pm #4748imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Jedna zo starych medialnych pravd je aspon taka je moja skusenost, ze viac povieme, ako chceme. Mna skor zaujima tych 10 milionov mesacne.
25 augusta, 2005 o 8:06 pm #4749MvolÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
Jedna zo starych medialnych pravd je aspon taka je moja skusenost, ze viac povieme, ako chceme. Mna skor zaujima tych 10 milionov mesacne.
Myslite tych od poistovni?
To je skromne cislo. Nadlimitni su 4 – 5 mil Sk mesacne, onkologicki dalsie 4 – 5 mil mesacne. Ponukneme SVALZY – zobrazovacie bod za 20 hal, labaky bod za 21 hal. Za predpokladu splnenia zak 581, § 7 Z.z. 2005 poistovne su povinne prednostne podpisat zmluvu za vykony u poskytovatelov, ktori su lacnejsi. Tym padom bude musiet poistovna zmluvu podpisat s nami na vsetky objemy, ktore jej ponukneme. Nebude moct nam dat limity a sucasne zazmluvnit isty objem u susedov, ktori su drahsi.
Vsetky vykony, ktore dnes robime zadarmo, ponukneme za dumpingove ceny – zlcniky, apendixy, TURKy, poistovne na tom usetria, ak si vykony nechaju urobit u nas a nie inde. Im musi byt jedno, kde sa vykony urobia, ak sa urobia dobre.
Ja uznavam limity u poistovne, ale o ne sa ma pravo uchadzat kazdy. Ak som najlacnejsia a kvalitna, tak ich vsetky da mne.
Ak ma byt trh, konkurencne prostredie, tak sa nelakajme pojmu – tiger na trhu. Tesim sa na PF, uz davno som sa s nim nehadala. Hovori, ze chceme vsetko pre seba na ukor inych. Co to v biznise znamena – na ukor inych?
Vsetci maju vela reci o biznise, ale beda, ak niekto zacne ho na trhu uplatnovat. Co ked raz pride cas, ze ho odkupime (NOVAMED). Biznis nestoji na rodinnych firmickach, ale na nadnarodnych monopoloch.
Takze 10 mil Sk – hravo. Treba na tom pracovat, nic sa neziskava lahko.
Dokoncujem kalkulacie nakladov na dg, ako to realne u nas vyzera. Ak bude prilezitost, vyjdeme s ponukou. Mozno rozvirime hladinu na trhu, ale to je ucel reformy. Ako inac sa vytriedia poskytovatelia, ked chceme vsetko konzervovat, ako je?25 augusta, 2005 o 8:35 pm #4750imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Omyl. Nie ôlen verbaly, – hravo- tazko vo Vasom vyjadreni, ale omyl je ze nie coi si naratate, ale na co su zdroje je spolocenska objednavka. A tomu musite prisposobit svoju existenciu
25 augusta, 2005 o 8:38 pm #4751MvolÚčastník (Participant)Este kontrolna otazka – s akym objemom vykonov ste vo firme zacinali a s akym koncili? nechcem cisla, iba nasobky. Islo o pekne nasobky v prostredi limitovanej spolocenskej objednavky. Ale v ramci limitovanej spolocenskej objednavky ste sa chceli presadit, cize chceli ste z nej co najviac. A ste to i dosiahli.
25 augusta, 2005 o 8:48 pm #4752MvolÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
Omyl. Nie ôlen verbaly, – hravo- tazko vo Vasom vyjadreni, ale omyl je ze nie coi si naratate, ale na co su zdroje je spolocenska objednavka. A tomu musite prisposobit svoju existenciu
Este raz. Spolocenska objednavka – 100 CT vysetreni. Poistovna to rozdeli – 50 mne, 50 konkurencii. Ja ponuknem, ze tu objednavku zrealizujem lacnejsie, ako konkurencia. Nic naviac. Tak by som ju mala dostat. Zo zakona poistovna ma vyuzit lacnejsiu ponuku. Ja nechcem zvysovat spolocensku objednavku. U apendixov je to jednoduchsie. 1 apendix sa neda vybrat 2x. Ja ho vyberiem lacnejsie.
Spolocenska objednavka je limitovana, to mi je jasne, ale v konkurencnom prostredi musi sa uplatnit kvalitny a lacny skor ako drahy. Inac bude zakonzervovany socik tu este 100 rokov. Ak kazdemu je pridelene trosku, tak nejde o trh, ale socikovsku istotu.26 augusta, 2005 o 5:20 am #4753imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Aky prametr kvality mate napriklad na CT
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.