O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Pitva-odmietnutie
- Toto téma obsahuje 7 odpovedí, 2 hlasy, a bola naposledny upravená pred 20 rokmi, 9 mesiacmi od
imported_Rudolf Zajac.
-
AutorPríspevky
-
23 mája, 2005 o 7:21 pm #448
jaro
ÚčastníkVie niekto poradit? Ako je to po novom,ked clovek nechce po smrti skoncit pod nozom patologa? Kde a co ma nahlasit(prehlasit)?
24 mája, 2005 o 6:35 pm #4195imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkMusi vopred este za zivota urobit o tom notarsky overene prehlasenie a ulozit ho na Urasde. Navyse nepomoze to pred sudnou pitvou, alebop pri podozreni z porusenia postupu lege artis. Rozhoduje / chvalabohu/ urad.
25 mája, 2005 o 1:07 pm #4196jaro
Účastníkdik. o tej sudnej pitve som vedel-to druhe je snad motiv pre kvalitu .
Ulozenim na Urade(pre dohlad…) sa rozumie aj zaslanie doporucene,ci treba kohosi navstivit?26 mája, 2005 o 5:49 pm #4197imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkSkuste sa tam spytat, alebo pozriet do zakona. Ale myslim, ze je to tak.
7 júla, 2005 o 5:02 pm #4198jaro
Účastník@Rudolf Zajac wrote:
Musi vopred este za zivota urobit o tom notarsky overene prehlasenie a ulozit ho na Urasde. .
– 2 x som napisal mail na adresu UDZS- nic,ziadna odpoved. No dobre-nevadi.
Ale:
(4) Pitvu nemožno vykonať, ak pitvu osoba alebo jejzákonný zástupca počas života osoby odmietli. Odmietnutie
pitvy musí mať písomnú formu, musí obsahovať
údaje, ktoré umožnia jednoznačne určiť osobu, ktorá
pitvu odmietla, vlastnoručný podpis osoby, ktorá pitvu
odmietla, a dátum vyhotovenia. Odmietnutie pitvy
musí byť doručené úradu, ktorý ho eviduje a uchováva
10 rokov odo dňa úmrtia osoby. Úrad vedie zoznam
osôb, ktoré počas života odmietli pitvu.
—tolko citat zakona- nikde ani slovo o notarsky overenom podpise-len vlastnorucnom.
Zeby zas nieco nad ramec zakona?Zial, stretavam sa s tym stale- uradnici nepoznaju nove znenia zakonov a ak , vykladaju si ich po svojom.
8 júla, 2005 o 4:56 pm #4199imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkNuz a co je vlastnorucny podpis. Myslim, ze Urad pozaduje overeny vlastnorucny podpis, alebo podpis pred uradnikom uradu. To je naozaj detail. Ale uznavam, ak to upokoji tutop temu,. tak som byrokrat a sikanator. #-o
9 júla, 2005 o 11:31 am #4200jaro
Účastníkdobre- ukoncme to- nejde o to, ci ste alebo nie ste byrokrat- ale o to, ze akosi vitazi pri interpretacii reforiem ta drahsia varianta(~100Sk + cesta k notarovi -donedavna stacilo strcit u obvodaka do zdravotnej dokumentacie neoverene prehlasenie)…….neviem ci je to preto, ze pravnici UDZS maju sucit a silne socialne citenie s kolegami notarmi , alebo v com to je.Mozno by bolo dobre este zaviest overenie overeneho podpisu- co ak je overenie falsovane?
9 júla, 2005 o 12:10 pm #4201imported_Rudolf Zajac
Účastník237000 slov maju zakony. Mozno netreba nic, z vboleja neviem, ale spytam sa na urade. Ved toto naozaj nie je ustredny problem cloveka, ci ho bude stat 40 korun overeny podpis na to, ze nechce byt pitvany. [-X
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.