otroci

Zobrazujú sa 4 príspevky - 16 až 19 (z celkového počtu 19)
  • Autor

Zakon hovori, kto vyjednava za zamestnancov. Zruste odbory.

lekar
    Účastník

nerozprávam o odboroch,hoci napriek tomu Vám poviem že vedenie našej nemocnice pp vedome porušilo novouzatvorenú kolektívnu zmluvu
    Dostal som výplatnú pásku a s platom som klesol o 6000 Sk !!! za rovnyký pčet odpracovaných hdín v mesiaci v porovnaní s predošlým mesiacom./ ušetrenie cca 500 000,pričom nemocnic chýba udajne 5 mil.do vyrovaného rozpočtu/. Vedie tadeto cesta?

akám však odpoveď skôr na otázku o zarátaní know-how do ceny za hospitalizáciu a liečbu pacienta vrátne oper.zárou.

nadenik
    Účastník

Treba dat hromadnu vypoved zaregistrovat sa na urade prace a mesiac vyckat. Ked je niekto nezamestnany, nemozu mu nariadit pohotovost ani nic ine.
    A potom nech sa zobudi Kunik, Kiklos a Kurinda. Miliardy na somariny sa vzdy najdu, tak sa mozno najdu aj na nieco uzitocne. A mozno sa zisti kde skutocne koncia.

Peter CR
    Účastník

Nieco na odlahcenie:citujem z casopisu CLK Tempus medicorum 6/2005str.25-Ako cesky stat prisiel o jedneho lekara:…“Atestoval som v roku2004.Posledny rok som v nemocnici travil 300hodin mesacne za 25000Kc cisteho.Vzhladom k tomu, ake naroky sa na lekarov kladu a ze pri tomto pocte hodin nema cas na seba , na rodinu a na studium,je to hanba.Teoreticky je to hanba statu,prakticky je to hanba moja.Sme na trhu prace a ja sa mozem slobodne rozhodnut zivit svoju rodinu lahsie ,lepsie a v uplne inom odbore.Lekari su tu pre srandu a nie ze by si ich vazili.Ford predava ceskym lekarom auta za 10perc.zlavu… Potom,co som nastupil na poziciu Anaesthetic Registrar tu v Irsku,niekolko veci sa zmenilo.Pracujem 250 hod. mesacne,v tejto sume je zahrnute aj 20 hodin na studium.V praci sa rozhodne nepredrem.Moj cisty mesacny prijem je 4500 E.Pre tych, ktori nepoznaju pomery objasnujem, ze nakolko som tu doposial bez rodiny,mesacne ukladam na ucet 3500E.Za zbytok tu platim ucty, obliekam sa a hladom urcite netrpim.Tunajsia vlada mi dava kazdych 6 mesiacov 1900.-E na studijne materialy.Ze budem mat tento rok lap top sa mi ani nesnilo.Mam narok na 19 dni dovolenky kazdych 6 mesiacov.Nastupil som v malej nemocnici,ale uz na svoje dalsie miesto nastupujem do najprestiznejsiej nemocnice v Dubline.Behom vyberoveho pohovoru ma uistovali,ze o mna maju zaujem a ze ked vezmem doporucenu poziciu,nebudem mat problemy fellowship dokoncit.Buduci mesiac sa pristahuje manzelka s dcerou. Asi na dlhsiu dobu.Tunajsi ludia si moju pracu vazia.Asi preto, ze musim do prace chodit oholeny a s kravatou. Moj odkaz ceskym lekarom je tento:Prebudte sa.Ak sa vam nieco nepaci, musite s tym nieco robit.Ked mohli za stotisicove platy strajkovat piloti CSA,preco by sme nemohli aj my.Som hrdy, ze som Cech.Chcel by som sa niekedy vratit, postavit dom,a v klude rodiny tu dozit . Robert Sachl
    P.S.Myslim si,ze ten list by mali citat aj slovenski statni lekari …

Zobrazujú sa 4 príspevky - 16 až 19 (z celkového počtu 19)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate