Kedze nikdy neboli zverejnene ani len odhady nakladov a vynosov rocneho zuctovania ZP, otvaram tipovaciu sutaz:
Moj odhad: Naklady (naklady ministerstva zdravotnictva, zdravotnych poistovni, zamestnavatelov a poistencov na vypracovanie RZZP, zmeny softveru, skolenia, byrokraciu) : 3 miliardy Sk
Vynosy (dodatocne vybrate poistne pre ZP): 450 milionov Sk
Este ze stat dokaze zakonom zvalit naklady na poistencov pod hrozbou pokut a sankcii a pre seba zhrabne iba zisk. (take podnikanie by sa mi pacilo! – je to ale take male skryte zvysenie odvodoveho zatazenia s tym rozdielom, ze tie peniaze sa nepouziju v zdravotnictve ale na byrokraciu)
Strach zo zverejnenia alebo co i len uvah o nakladoch a vynosoch odbijal minister Zajac vzdy slovami, ze sa to robi prvy krat, pockajme si na vysledok. Zaroven chvilu tvrdil, ze zivnostnici budu mat nedoplatky, pretoze preddavky odvadzali podla prijmu spred roka a zamestnanci podla prijmu za aktualny rok a chcel tym dosiahnut, aby zamestnanci neboli diskriminovani a aby aj zivnostnici odvadzali poistne z prijmu za aktualny rok. Po case zacal tvrdit, ze ministerstvo si robilo prepocty a zivnostnikom vacsinou vychadzaju nedoplatky. To bolo urcite len ucelove tvrdenie, ktore malo zabezpecit vyssiu ochotu zivnostnikov s vidinou preplatku si to zuctovanie vykonat.
Napiste svoj nazor a tipy: Naklady/Vynosy.
Tesim sa na tip pana Zajaca, dufam ze ma nesklame a porusi svoje 200 dnove moratorium (ved sa vyjadri len k minulosti a nie novej vlade) a zapoji sa.
Dakujem.
PS: V oktobri alebo novembri to vyhodnotime, kto bude najblizsie, ma u mna vykonanie rocneho zuctovania ZP za rok 2006 pre 10 osob so zlavou 80%.