Kde je pravda?

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Autor
    bramek
    Účastník (Participant)

Prisiel mi tento mail. Kedze som npytal suhlas s jeho uverejnenim, udavam iba krstne meno
    Pacient sa posťažuje odbornému lekárovi, kardiológovi,/lebo obvodný lekárna na jeho sťažnosť nereaguje/, že ho už dlhšiu dobu bolí pravá ruka /pri obliekaní kabáta potrebuje pomoc/a ten napíše do zdravotnej karty odborné vyšetrenie k neurologovi.Pacient príde k obvodnéku lekárovi pre výmenny lístok, Obvodný lekár mu výmenný lístok vydá,ale s poznámkou, že prečo mu ho nevidal on, keď to napísal do zdravotnej karty..Neurolog predpíše injekčnú liečbu a odkáže pacienta k obvodnému lekárovi. Ten požaduje od pacienta za aplikáciu každej injekcie 35 SK, napriek tomu, že Všeobec. zdrav.poisťovňa sa vyjadrila, že liečbu hradí a pacient nemá nič platiť.Ohradzujú sa nejakým výnosom. Sestra podoktne, že sú veľke náklady na likvidáciu odpadu.
    /To by som ešte brala./ Tak som sa obrátila e-meilom na MZ a pani Anna Kuchtová mi odpísala.
    Citujem: ak má lekár vo svojom cenníku, ktorý musí byť na viditeľnom mieste poplatok za pichnutie injekcie a dá Vám potvrdenku so všetkými náležitosťami, malo by to byť v poriadku.Cenníky a poplatky u lekárov schvaľuje odbor zdravotníctva samosprávneho kraja. Tak som telefonický zavolala na trenčianský zdrav.odbor, kde mi odpovedali, že to nie je pravda, že ona robila sedem rokov na MZ a vie ako to tam chodí.
    Je tiež pravda, že lekár mohol predpísač aj lieky, ale odborný lekár sa vyjadril, že on vie prečo predpísal injekcie,lebo v zdravotnom zázname pacienta videl, že berie dosť liekov na srdcovú aritmiu a na kŕčove žily a liečba injekciami je účinnejšia. Ide o 80-ročného pacienta.
    V čláku o Lajošovi Winterovi (v .tyzdni -poznamka rz) sa píše ako mu lekár hovorí, škoda rontgenu na jeho staré kosti.
    Pdoba čiste náhodna?
    Janka

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate