O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › info
- This topic has 81 odpovedí, 7 hlasov, and was last updated pred 14 years, 3 months by
Smeldo.
-
AutorPríspevky
-
23 augusta, 2009 o 9:27 pm #10693
mish
Účastník (Participant)Ozaj, a aký je Váš názor na aktivitu, keď chcú neúspešní uchádzači štrajkom upozorniť na to, že nezískali licencie?
23 augusta, 2009 o 9:29 pm #11536bramek
Účastník (Participant)To sa treba jeho spytat i ked ja mu rozumiem. Zo 100 pripadov v 99 statny hospodari horsie ako sukromny prevadzkovatel ci podnikatel a to nie len v zdravotnictve. To uz ani nechcem hovorit o rozdiele medzti STV a inym TV, takych prikladov je vela.
23 augusta, 2009 o 9:29 pm #10926Anonymous
Účastník (Participant)To sa treba jeho spytat i ked ja mu rozumiem. Zo 100 pripadov v 99 statny hospodari horsie ako sukromny prevadzkovatel ci podnikatel a to nie len v zdravotnictve. To uz ani nechcem hovorit o rozdiele medzti STV a inym TV, takych prikladov je vela.
23 augusta, 2009 o 9:29 pm #10694Anonymous
23 augusta, 2009 o 9:31 pm #11537bramek
Účastník (Participant)Este dlhujem odpoved na tie strajky.
Momentalne som mimo SR skoro stale v CR, moc veci u nas teraz nesledujem.
Som zasadne proti strajkom to je zname, strajky v zdravbotnictve ohrozuju pacientov,ktori su nevinni,
mali by sa neuspesni odvolat a potom obratit na sud. Tak hovori zákon23 augusta, 2009 o 9:31 pm #10927Anonymous
Som zasadne proti strajkom to je zname, strajky v zdravbotnictve ohrozuju pacientov,ktori su nevinni,
mali by sa neuspesni odvolat a potom obratit na sud. Tak hovori zákon23 augusta, 2009 o 9:31 pm #10695Anonymous
mali by sa neuspesni odvolat a potom obratit na sud. Tak hovori zákon23 augusta, 2009 o 9:39 pm #11538Smeldo
Účastník (Participant)Otázkou ale zostáva, či sa aj „zlé“ hospodárenie štátnych firiem prejaví napr. na plate zamestnanca (smerom hore), alebo sa „dobré“ hospodárenie súkromníka prejaví na príjme súkromníka (smerom hore) a príjme zamestnanca (smerom dole). Nevravím, čo je lepšie… Každopádne 40+30+20 zostalo asi najväčšou nesplnenou ilúziou celej reformy.
A podotázkou je, či sú lepšie peniaze z príjmu na ZZS stratené v čiernej diere nie najlepšie riadenej štátnej nemocnice, avšak v konečnom dôsledku z diery vyplavené naspäť do zdravotníctva, alebo sú tie isté peniaze z príjmu na ZZS lepšie ako zisk súkromnej osoby (subjektu), investované do sebauspokojenia tejto osoby (poskytovateľa). Všetko za predpokladu, že poskytujú zdravotnú starostlivosť rovnako kvalitne (aj keď veľmi nebadám, čo je indikátorom kvality poskytovania záchrannej zdravotnej služvby a z čoho dokáže niekto povedať, že „ja som lepší ako ty“. Lepšia, miestami až servilná, mediálna politika?). Čo je lepšie?23 augusta, 2009 o 9:39 pm #10928mish
Účastník (Participant)Otázkou ale zostáva, či sa aj „zlé“ hospodárenie štátnych firiem prejaví napr. na plate zamestnanca (smerom hore), alebo sa „dobré“ hospodárenie súkromníka prejaví na príjme súkromníka (smerom hore) a príjme zamestnanca (smerom dole). Nevravím, čo je lepšie… Každopádne 40+30+20 zostalo asi najväčšou nesplnenou ilúziou celej reformy.
A podotázkou je, či sú lepšie peniaze z príjmu na ZZS stratené v čiernej diere nie najlepšie riadenej štátnej nemocnice, avšak v konečnom dôsledku z diery vyplavené naspäť do zdravotníctva, alebo sú tie isté peniaze z príjmu na ZZS lepšie ako zisk súkromnej osoby (subjektu), investované do sebauspokojenia tejto osoby (poskytovateľa). Všetko za predpokladu, že poskytujú zdravotnú starostlivosť rovnako kvalitne (aj keď veľmi nebadám, čo je indikátorom kvality poskytovania záchrannej zdravotnej služvby a z čoho dokáže niekto povedať, že „ja som lepší ako ty“. Lepšia, miestami až servilná, mediálna politika?). Čo je lepšie?23 augusta, 2009 o 9:39 pm #10696mish
A podotázkou je, či sú lepšie peniaze z príjmu na ZZS stratené v čiernej diere nie najlepšie riadenej štátnej nemocnice, avšak v konečnom dôsledku z diery vyplavené naspäť do zdravotníctva, alebo sú tie isté peniaze z príjmu na ZZS lepšie ako zisk súkromnej osoby (subjektu), investované do sebauspokojenia tejto osoby (poskytovateľa). Všetko za predpokladu, že poskytujú zdravotnú starostlivosť rovnako kvalitne (aj keď veľmi nebadám, čo je indikátorom kvality poskytovania záchrannej zdravotnej služvby a z čoho dokáže niekto povedať, že „ja som lepší ako ty“. Lepšia, miestami až servilná, mediálna politika?). Čo je lepšie?24 augusta, 2009 o 5:58 am #11539bramek
Účastník (Participant)Uz sa tu o tom niekde hovorilo. Velky rozdiel medzi tym ci statny subjekt zle hpospodari, tvori dlhy (stat ich nakoniec zaplati) je tam nizka produktivota prace a vysoka miera korupcie na najbyssich miestach a sukromnym sektorom – naozaj nemam rad pejorativny vyraz sukromnik, to bolo aktualne tak v roku 1991 – nie je, ak sukromny subjekt sa sprava k zamestnacom nepredvidavo, nevyplaca im riadne mzdy atd. To je vsak indiovidualnehoi pristupu, ja sa radsej vyjadrujem k systemovym veciam
Cena za sluzby bola nastavena tak, aby boli slusne platy a aby bolo na reprodukciu. Ak nemam slusny plat idem prec tam kde ho mozem dostat. A tym padom ten kto ma zamestnaval a nema za mna nahradu bude mat problem a straca licenciu. Tak by to malo byt. Chybou tejto diskusie je, ze nemozno generalizovat zle skusenosti so svojim zamestnavatelom (ci statnym a ci skukromnym). Vyhodou je, ze po troch rokoch sa zase cosi hybe. 😀24 augusta, 2009 o 5:58 am #10929Anonymous
Účastník (Participant)Uz sa tu o tom niekde hovorilo. Velky rozdiel medzi tym ci statny subjekt zle hpospodari, tvori dlhy (stat ich nakoniec zaplati) je tam nizka produktivota prace a vysoka miera korupcie na najbyssich miestach a sukromnym sektorom – naozaj nemam rad pejorativny vyraz sukromnik, to bolo aktualne tak v roku 1991 – nie je, ak sukromny subjekt sa sprava k zamestnacom nepredvidavo, nevyplaca im riadne mzdy atd. To je vsak indiovidualnehoi pristupu, ja sa radsej vyjadrujem k systemovym veciam
Cena za sluzby bola nastavena tak, aby boli slusne platy a aby bolo na reprodukciu. Ak nemam slusny plat idem prec tam kde ho mozem dostat. A tym padom ten kto ma zamestnaval a nema za mna nahradu bude mat problem a straca licenciu. Tak by to malo byt. Chybou tejto diskusie je, ze nemozno generalizovat zle skusenosti so svojim zamestnavatelom (ci statnym a ci skukromnym). Vyhodou je, ze po troch rokoch sa zase cosi hybe. 😀24 augusta, 2009 o 5:58 am #10697Anonymous
Cena za sluzby bola nastavena tak, aby boli slusne platy a aby bolo na reprodukciu. Ak nemam slusny plat idem prec tam kde ho mozem dostat. A tym padom ten kto ma zamestnaval a nema za mna nahradu bude mat problem a straca licenciu. Tak by to malo byt. Chybou tejto diskusie je, ze nemozno generalizovat zle skusenosti so svojim zamestnavatelom (ci statnym a ci skukromnym). Vyhodou je, ze po troch rokoch sa zase cosi hybe. 😀24 augusta, 2009 o 12:03 pm #11540Smeldo
Účastník (Participant)Zaujímalo by ma, či skupina ľudí, ktorá pripravila a spustila reformu záchraniek (bývalý minister, ľudia z HPI a pod.) má alebo očakáva feedback po 4 rokoch fungovania „nových“ záchraniek. Sú k dispozícii nejaké merateľné čísla, resp. relevantné informácie o tom, čo reforma priniesla, čo zlepšila, resp. naopak, čo zhoršila? (fakty, nie emócie a pocity, „že je to lepšie“) Myslím, že takáto spätná väzba by bola na mieste práve v období, keď sa udeľujú nové licencie. Alebo ste postavili nový systém a už nehľadíte späť?
24 augusta, 2009 o 12:03 pm #10930mish
Účastník (Participant)Zaujímalo by ma, či skupina ľudí, ktorá pripravila a spustila reformu záchraniek (bývalý minister, ľudia z HPI a pod.) má alebo očakáva feedback po 4 rokoch fungovania „nových“ záchraniek. Sú k dispozícii nejaké merateľné čísla, resp. relevantné informácie o tom, čo reforma priniesla, čo zlepšila, resp. naopak, čo zhoršila? (fakty, nie emócie a pocity, „že je to lepšie“) Myslím, že takáto spätná väzba by bola na mieste práve v období, keď sa udeľujú nové licencie. Alebo ste postavili nový systém a už nehľadíte späť?
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.