dementni patologovia

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve dementni patologovia

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 16 až 28 (z celkového počtu 28 )
  • Autor
    Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

Ten stotisicovy riaditel pojde do konkurzu ak bude blbnut a uz si ani neskrtne.

A sme v kruhu.
    1. Ten stotisícový riaditeľ sa vyparí a bude si užívať, do konkurzu pôjde nemocnica, jej zamestnanci, ktorí nič nemohli ovplyvniť, pacienti, ktorým má pomáhať 👿 .
    @Rudolf Zajac wrote:

Jednou z vlastnosti, ktoru sme sem doniesli, je nezasahovat privelmi do operativneho riadenia nemocnic, ale vytvorit podmienky, aby sa o to starali sami ludia.

Kruh pokračuje.
    2. Riaditeľa vybral a poslal minister. Nesie plnú zodpovednosť za svoj výber v prospech strát, dlhov, konkurzu. Alebo túto zodpovednosť delimitoval? 😮

@Rudolf Zajac wrote:

Na druhej strane si tito ludia musia sami doma davat veci a teda aj manazmenty do poriadku. Moj brat Peter tomu pred 16 rokmi hovoril odklinanie. Tak teda nech sa paci ODKLINAJTE SA aj druhych.

Kruh je uzavretý.
    Nie je začiatok, ani koniec, ani východisko, iba reentry problémov a tak sa hádame o haliere, šetríme na tabletkách, toaletnom papieri….. A recherchujeme rozprávky s kľúčovým slovom – odklínanie 😀

Medzitým vybuchla kotolňa, nemocnica bola bez tepla, bez sterilizácie, bez kuchyne, žiaľ salmonela nevybuchla, bola priveľká zima na jej pomnoženie. 😀 😀 😀

marcelaba
    Účastník

Ja tomu nerozumiem, aby sa o to starali sami ľudia, ktorí si sami musia dávať veci a teda aj managmenty do poriadku. Ktorí ľudia? Keďže som súčasťou občianskej skupiny v Martine, ktorá má záujem skvalitniť zdravotnú starostlivosť a služby v Martine, veľa sa s ľuďmi rozprávam o pomeroch v nemocnici.
    Dnes ma šokovala výpoveď minuloročnej pacientky z chirurgie. Na poschodí je jedno podradné WC slúžiace ženám aj mužom spoločne. To podradné WC je spojené s kúpeľňou rovnakého razenia s krátkym závesom v sprche. Skrátka použiteľné s obrovskou dávkou sebazaprenia. Chodba, izby ošumelé na spadnutie. Ale keď vojdete na opačnú stranu budovy s priestormi pre personál, nájdete hrubé drevené zárubne, moderný nábytok a vkusné koberce. To pacient ťažko znáša, nech je to akokoľvek. A to je len drobná časť problémov. Ak je možnosť martinčan ide za službami do Ružomberku alebo Banskej Bystrice. Prepáčte nie je chyba niekde v managmente alebo u toho stotisícového riaditeľa? Ako sa z toho odklinúť netuším. Poradí mi niekto?

marcelaba
    Účastník

Odklinajte sa – od slova klin alebo kliatba? Možno keby nebol začarovaný kruh, klin klinom sa ľahšie vyrazí. Ale to je lan hlúpy slovný zvrat.

Odklinanie – zaklinanie, kliatba.
    Samozrejme ze je, ze riaditel sa musi bat, ze mu pacientky pojdu do RK alebo BB alebo ZA, notabene u planovanej staroslivosti, alebo porodov. Toto sa stalo asi pred 4 rokmi v Prievidzi – Bojniciach, porodnmica tam ziskal strasnu povest a vsetky zeny chceli rodit v Handlovej. My sme vytvorili podmienky: napriklad definovali standard hotelovej casti nemocnice, dali pravo pacientom ziadat svojho lekara, svoju sestru. A teraz je to trochu na obcanoch aby si toto postupne uvedomovali a zacali to aj ziadat. Z tohto pohladu je Vasa praca v tom zdruzeni nesmierne dolezita. A navyse pacineti musia odklinat svoj tradicny respekt a strach pred zdravotnikmi.

Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

Odklinanie – zaklinanie, kliatba.
    Samozrejme ze je, ze riaditel sa musi bat, ze mu pacientky pojdu do RK alebo BB alebo ZA, A navyse pacineti musia odklinat svoj tradicny respekt a strach pred zdravotnikmi.

Pokial tu bude fungovať disociácia medzi tokom financií a výkonmi, tak riaditeľ môže sa tešiť, keď mu odbudne klientela. U nás najčastejší príkaz riaditeľa je zákaz prijímať cudzích pacientov.

marcelaba
    Účastník

No to je teda pekný galimatiáš, keď ani konkurencia nefunguje. Tak čo s tým?
    Zákon definuje štandard hotelovej časti nemocnice, problém je v tom, že ten štandard je nepríjemný, starý a zapácha a to už zákon neupravuje.
    A čo sa týka žiadostí o kvalitné služby zo strany občanov? Mám pocit, že končia založené na polici a nevedú k ničomu. Navrhujem urobiť pokus. Súhlasíte? Viem presne ako to celé myslíte, má to logiku. Otázka je či to funguje. Otestujme to, možno zistíme, že tomu niečo chýba. Uvidíme.
    A čo sa stalo s tou pôrodnicou v Bojniciach?

Mierne zlepsili sluzby. Finta je v tom, ze este stale nevidime zavrete nekvalitne oddelenia. To chce cas. A odvahu a pevnost v postoji. Raz ked budem pisat pamate, tak najvacsia kapitola sa bude volat “ Politicke regionalne intervencie“.

marcelaba
    Účastník

A čo s tým pokusom ? Ja by som mala v súvislosti s ním aj nápad.

Mata Harri
    Účastník

@Rudolf Zajac wrote:

Mierne zlepsili sluzby. Finta je v tom, ze este stale nevidime zavrete nekvalitne oddelenia. To chce cas. A odvahu a pevnost v postoji. Raz ked budem pisat pamate, tak najvacsia kapitola sa bude volat “ Politicke regionalne intervencie“.

Odvaha a pevnosť v postoji sú v súčasnom zdravotníctve samozničujúce atribúty. Ich význam je skôr technický – odrážajú rozptyl postojov tých ostatných.

rodan
    Účastník

@Mata Harri wrote:

Odvaha a pevnosť v postoji sú v súčasnom zdravotníctve samozničujúce atribúty.

Svätá pravda

Mata Harri
    Účastník

@rodan wrote:

@Mata Harri wrote:

Odvaha a pevnosť v postoji sú v súčasnom zdravotníctve samozničujúce atribúty.

Svätá pravda

No, po ministrových – amen a – aleluja, mám pocit, že tu diskutujú svätí proroci, alebo aspoň kandidáti na tento post neomylnosti. 😀 😀 😀

@marcelaba wrote:

A čo s tým pokusom ? Ja by som mala v súvislosti s ním aj nápad.

Mala sa Vam ozvat Sylvia Chrenkova – neviem ako ste daleko.

marcelaba
    Účastník

Už sme sa dohodli, že sa stretneme. Som zvedavá čo vybavíme. Dám vedieť, možno sa Vám to zíde do pamätí. Ďakujem.

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 16 až 28 (z celkového počtu 28 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate