O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Bez komentára
- This topic has 11 odpovedí, 4 hlasy, and was last updated pred 18 years, 2 months by rodan.
-
AutorPríspevky
-
28 júna, 2006 o 10:10 pm #557Mata HarriÚčastník (Participant)
Vážená pani doktorka,
v prílohe vám zasielame späť žiadosti o preplatenie mimoriadne finančne náročnej ZS pre poistencov VšZP, nakoľko na základe platnosti Opatrenia MZ SR č.07045-15/2006-SL, zo dňa 19. 4. 2006, s účinnosťou od 1. 5. 2006, nie je možné mimoriadne finančne náročnú ZS uhradiť.
S pozdravom
X. Y.
riaditeľ KP VšZP29 júna, 2006 o 9:44 pm #5570imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Co uz z hlupakom? Dajte to na urad.
29 júna, 2006 o 9:50 pm #5571AnonymousÚčastník (Participant)Vážena pani doktorka,
…. čakali ste niečo ine?Je to take absurdne,že je to na smiech aj ked je to smiech cez slzy.
Minister už bali kufre a poradí Vám dajte to na úrad ….30 júna, 2006 o 4:51 pm #5572imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Co ma hlupost spolocne s balenim kufrov. Vsetci by mali vediet, aj Mata Harri, ze ceny su deregulovane, teda, ze poistovna musi zaplatit bez reptania vysokonakladovu liecbu. MH je namestnicka pre styk s poistrovnami a ma vsetky kompetencie riesit vec bez akehokolvek informovania na tejto stranke. Ak tak cini, tak jej odkazujem, ze citacie tohto typu su nanic, a preto som jej “ poradil“. Smiech cez slzy znie sice dobre, ale v zivote je to tak, ze na hlupost / riaditela pobocky/ netreba reagovat dalsiou hlupostou.
30 júna, 2006 o 8:48 pm #5573Mata HarriÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
Co ma hlupost spolocne s balenim kufrov. Vsetci by mali vediet, aj Mata Harri, ze ceny su deregulovane, teda, ze poistovna musi zaplatit bez reptania vysokonakladovu liecbu. MH je namestnicka pre styk s poistrovnami a ma vsetky kompetencie riesit vec bez akehokolvek informovania na tejto stranke. Ak tak cini, tak jej odkazujem, ze citacie tohto typu su nanic, a preto som jej “ poradil“. Smiech cez slzy znie sice dobre, ale v zivote je to tak, ze na hlupost / riaditela pobocky/ netreba reagovat dalsiou hlupostou.
Kupodivu Mata Harri vie, že ceny sú deregulované, i to, že poisťovne by mali MNZS zaplatiť. S ľudskou hlúposťou sa stretávam denne, rozlišujem hlúposť „všednú“, „odborne fundovanú“ /autori sú machri) a hlúposť „inštitucionalizovanú“.
Citácia odpovede riaditeľa pobočky je sumáciou všetkých uvedených kategórií, zverejnila som ju, aby centrála videla, ako pracuje periféria. Podobných citácií z terénu i centrálnych inštitúcií mám plný notes1 júla, 2006 o 6:36 am #5574imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Samozerejme, nemam nic proti tomu zverejneniu, ci to centrala cita neviem, preto si myslim, ze su dve cesty. Napisat generalnemu riaditelovi o aku hlupost ide, kedze poznam riaditela pobocky tak si nemyslim, ze by to bolo z “ jeho hlavy“. Uz som zaziol ako vsetky pobocky miesto toho aby i efektivnejsie objednavali SVaLZ, tak mavali mojim listom, v kgtorom so to ziadal GR. Nakoniec mi tu dlho nadaval patolog, myslim ze pôod menom Miso.
Moja odpoved bola na to balenie kufrov. Tak aby bolo jasne, kufre som uz zbalil, ale hlavu nevygumoval a hubu nezavrel. „Ani cez slzy“. 😀1 júla, 2006 o 7:44 am #5575Mata HarriÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
Tak aby bolo jasne, kufre som uz zbalil, ale hlavu nevygumoval a hubu nezavrel. „Ani cez slzy“. 😀
Nepochybujem, teším sa.
Teraz to konečne bude opäť poctivé.@Rudolf Zajac wrote:
Samozerejme, nemam nic proti tomu zverejneniu, ci to centrala cita neviem,
Tú centrálu myslím – autora inkriminovaných pokynov. Keď si v pokoji prečítate novelizované, či aktualizované cenové opatrenia, tak zistíte, že sú riadne zakuklené. Napr. v nasledovnom texte chýba sloveso. To potom vedie k tvorivému výkladu riaditeľov pobočiek.
😀 😀 😀
„A. Výkony zdravotnej starostlivosti poskytované poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti podľa zákona č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o zdravotnej starostlivosti“) na základe zmlúv o poskytovaní zdravotnej starostlivosti uzatvorených so zdravotnými poisťovňami na vykonávanie verejného zdravotného poistenia podľa § 7 a 8 zákona č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o zdravotných poisťovniach“) v rozsahu ustanovenom zákonom č. 577/2004 Z. z. o rozsahu zdravotnej starostlivosti uhrádzanej na základe verejného zdravotného poistenia a o úhradách za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o rozsahu zdravotnej starostlivosti“) okrem
a) výkonov jednodňovej starostlivosti,
b) výkonov poskytovaných hospitalizovaným pacientom na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny, oddelení intenzívnej starostlivosti v pediatrii vrátane patologických novorodencov,
c) výkonov poskytovaných hospitalizovaným pacientom na oddelení kardiochirurgie, detskej kardiochirurgie, kardiológie, arytmií a koronárnej jednotky,
d) výkonov poskytovaných hospitalizovaným pacientom na týchto lôžkových onkologických oddeleniach : detská klinická onkológia, klinická onkológia, gynekologická onkológia, interné onkologické oddelenie, oddelenie chirurgickej onkológie, oddelenie onko-hematológie a transfuziológie, oddelenie onko-rádioterapie, oddelenie nukleárnej medicíny, oddelenie onko-otorinolaringológie a oddelenie onko-maxillofaciálnej chirurgie a na oddeleniach ústavných zdravotníckych zariadení, na ktorých sa poskytuje v prevažnej miere liečba onkologických pacientov,
e) výkonov poskytovaných hospitalizovaným pacientom na jednotke intenzívnej starostlivosti.1 júla, 2006 o 2:59 pm #5576imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)MH pise: „Nepochybujem, teším sa. Teraz to konečne bude opäť poctivé.“ Zlatko a doteraz chcezte tvrdit, ze to bolo nepoctive? [-X
1 júla, 2006 o 6:01 pm #5577Mata HarriÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
Zlatko a doteraz chcezte tvrdit, ze to bolo nepoctive? [-X
(pozor, Zlatko bol trpaslík, ktorý poznal všetky správne odpovede 8) )
V poslednom období tu bol od poctivosti značný odklon. Iba jeden príklad -Zo zaručených 2 bodov bola 0 – čiže figa borová.
@Rudolf Zajac wrote:Ale to je ina tema a tak otvaram novu temu: Sefovia a strach, alebo odvaha. No tak uz viem, sefovia su na vine a teda na chybe. To je naozaj fakt, pretoze sme sa ani len to nenaucili, ze poukazeme na chyby, lebo sa tych sefov bojime. Pre kazdy pripad, co keby mi robil zle. Tak sme ticho a oni robia zle, ibaze nie mne osobne, ale vsetkym a hlavne pacientom. Tak ako priatelia?
Z hľadiska miery poctivosti pokladám tento príspevok za kľúčový v celom transformačnom procese.
Príčinou celkového znechutenia zdravotníckej obce nie sú nízke platy, ale rozčarovanie z mocenských praktík vedúcich pracovníkov. Objektívne dôsledky sú dnes fatálne, budú sa musieť riešiť.
Problémom je, že pred vedúcim rezortu každý stojí v pozore, chváli svoje úspechy a vedúci nemá možnosť overiť si biedu reality. Po skončení misie na MZ ak sa vrátite do života medicínskej obce, budete prekvapený, ako to tam dole dnes vyzerá.1 júla, 2006 o 8:38 pm #5578imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Naozaj si pletiete pojmy a dojmy. Kazdeho veduceho v nemocncici kontroluju jeho zamestnanci a nie minister. Pokila viem ste na svojho rioaditela podavali trestne oznamenie, neviem s akym vysledkom.
2 júla, 2006 o 11:28 am #5579Mata HarriÚčastník (Participant)@Rudolf Zajac wrote:
Naozaj si pletiete pojmy a dojmy. Kazdeho veduceho v nemocncici kontroluju jeho zamestnanci a nie minister.
Pojmy a dojmy si nepletiem.
Poznámka o spôsobe kontroly potvrdzuje status, ktorý som opísala. Zástupcovia profesných zložiek, riadne zvolení do dozornej rady dali podnet na valné zhromaždenie, ktoré sa uskutočnilo s kompletným zastúpením predstavenstva a hlavným akcionárom. Predmetom jednania bol ekonomický stav nemocnice, boli odovzdané dokumenty, ktoré dokladovali príčiny a bolo navrhnuté riešenie, …… bez riešenia.
Podobné problémy sú v BA, preto ten štrajk zdravotníkov. Všeobecne je tu absencia štandardných postupov, posudzovanie odborných schopností je nahradené politickými záujmami.
Veľké nemocnice nemožno riadiť príkazmi, musia mať vybudovaný systém, kde každá oblasť musí byť zastrešená vedúcim pracovníkom, s plnou zodpovednosťou a predovšetkým schopnosťami samostatne riešiť problémy a zabezpečovať úlohy. Príkazy nezmenia nefunkčný systém.
Nikto si dnes nedovolí nominovať do funkcie primára lekára s 2 ročnou praxou, ekonomiku US STEAL neriadi absolvent s 2 ročnou praxou zmrzlinára v USA.
Posun hodnotenia odborne nekompetentných do osobnej a politickej roviny je presne to, čo pán minister opísal v diskusnom príspevku pred rokom ( šéfovia a strach, alebo odvaha…..). Ide o krátkodobo priechodnú pštrosiu politiku, ktorej fatálne následky zbytočne znehodnocujú úsilie protagonistov zdravotníckej reformy.
Pred rokom bola u nás zmarená príležitosť dosiahnúť vyrovnané hospodárenie, pred pol rokom zastaviť prepad, pred 3 mesiacmi zabrániť katastrofe. Zásadnou chybou bola skutočnosť, že vecný problém sa neriešil, ale posunul do roviny osobnej. Zdôrazňujem, nebol záujem pomenovať a riešiť vecný problém.
Poctivosť diskusie bude v tom, že sa bude polemizovať o vecných problémoch bez vzťahu k politickým a iným záväzkom. Dnes je nimi deformovaná.4 júla, 2006 o 12:45 pm #5580rodanÚčastník (Participant)Nemyslel som, že ešte sem niekedy budem písať, ale keď MH tak provokuje… :–))
[/quote]
Nikto si dnes nedovolí nominovať do funkcie primára lekára s 2 ročnou praxou, ekonomiku US STEAL neriadi absolvent s 2 ročnou praxou zmrzlinára v USA.
……….
Pred rokom bola u nás zmarená príležitosť dosiahnúť vyrovnané hospodárenie, pred pol rokom zastaviť prepad, pred 3 mesiacmi zabrániť katastrofe. Zásadnou chybou bola skutočnosť, že vecný problém sa neriešil, ale posunul do roviny osobnej. Zdôrazňujem, nebol záujem pomenovať a riešiť vecný problém.
[/quote]K prve časti: Dovolí. Aj bez znalosti riadenia čo len primariátu vymenovaný riaditeľ druhej najväčšej nemocnice v SR.
K druhej časti: Prepadu sa dalo zabrániť prv, chcelo to len nepočúvať pochlebovačov a počúvať aj nepríjemné pravdy. A hlavne: nechcieť byť milionárom ešte včera
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.