O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › AKo to je, pan minister?
- Toto téma obsahuje 19 odpovedí, 5 hlasov, a bola naposledny upravená pred 21 rokmi, 1 mesiacom od
jaro.
-
AutorPríspevky
-
7 februára, 2005 o 8:11 pm #3585
imported_Rudolf Zajac
ÚčastníkAk nema ist o diskusiu pre diskusiu, tak potom vaecsina ludi plati zo svojho zarobku a parameter priemernej mzdy sa pouziva v dvoch pripadoch.Pre odvody statu za „svojich“ poistencov a pre stanovenie pasma na hornu hranicu. Co to ma spolocne s vychodniarmi, leda ak tymi co zarabaju viacej ako 43.050 Sk v priemere?! [-X
8 februára, 2005 o 8:20 am #3586jaro
Účastníkmyslim, ze som povedal vsetko, co som chcel…
hlavne nazor na sposob,ked sa prijme zakon ktory sposobi, ze jedna skupina obyvatelstva s ulavou odide z uradov prace(ktore naozaj NIC neponukaju- iba to zdravotne poistenie a „kazdotyzdenne navstevy“),aby ich o chvilu novela hnala naspat. Nie je to fer „hra“, hlavne ked to bolo zdovodnene a prijate na poziadavku MPSVR – cize vsetci vedeli, ze ide o „znizenie“ nezamestnanosti administrativnou cestou- a zrazu si niekto spomenul,ze to nie je dobre.8 februára, 2005 o 11:06 am #3587Sany
ÚčastníkMám taký malý problém s novým zákonom o ZP, keďže poradňa VšZP ignoruje moje otázky, pýtam sa priamo pri zdroji: „Kto je autor?“ Mohol by mi p. Zajac odpovedať fundovane na túto otázku? Ak niekto v minulom roku prispieval ako autor, je teraz autorom? Tak nejako to totiž vysvetľuje niekde VšZP, ale považujem to za totálnu blbosť. Myslím, že autorom sa stávam, keď vytvorím nejaké dielo podľa AZ. Ak v tomto roku nič nebudem publikovať, nedostanem za to nič, predsa nie som autor.Alebo ak napíšem článok v decembri, dostanem 5.000,- Sk, to som autorom celý rok? Ak je študent študentom, v máji zmaturuje, v septembri sa zamestná, tak už nie je študentom pre ten rok….Alebo áno? #-o :^o
9 marca, 2005 o 12:34 pm #3588Tomasito
ÚčastníkPan minister, som externy student PraF. Kedze skolu, za ktoru musim platit navstevujem aj cez tyzden, viete si predstavit reakcie potencialnych zamestnavatelov na prac. pohovore, ked im oznamim, ze by som kazde 2 tyzdne potreboval den volna na prednasky + pocas skuskoveho obdobia den na vykonanie skusky. Z povodne priaznivo sa vyvyjajucej situacie zrazu nastane obrat… „viete, ale to je problem“. Na niekolkych miestach mi to povedali narovinu… „Pochopte, ze ked uz mame cloveka platit, vacsie sance ma ten zaujemca, ktory je k dispozicii pocas celeho prac. tyzdna“. Je to samozrejme logicke a pochopitelne, ale mne bohuzial neostava nic ine, iba sa zmierit s neuspesnym vysledkom prac. pohovoru.
Aka je teda moja situacia. Z vyssie opisovanych dovodov som odkazany na studentske brigady za priemer 45-50 Sk/hod a sezonne prace v zahranici, z ktorych sa snazim pokryt naklady na cestu, reziu a zaplatit si fakuru 36 tis. Sk za skolu. Kedze teda fin. nestiham, v najhorsom mi pomaha matka, otec je nezamestnany. Ako dobrovolne nezamestnany som bol do januara 05 povinny platit 420 Sk mesacne, ktory mi platila prave matka- aby som bol aspon v niecom odbremeneny, kedze vidi, ze sa snazim prevracat ako sa len da a v mojom studiu sa ma snazi podporovat. Zaciatkom roka, ked som sa dozvedel, ze budem konecne odbremeneny od tohto poplatku, s radostou som oznameil matke, ze za mna nebude musiet dalej odvadzat a uprimne som sa jej podakoval za pomoc, ktoru mi v tomto smere poskytovala. No nepresli ani 3 mesiace a ja sa dozvedam, ze od jula sa povinnnost obnovuje a aby toho na mna nebolo malo, odvod za z nedavnych 420 Sk mesacne zvysuje na 910 Sk mesacne! Naco bol teda ten polrocny vypadok? Snaha o prejav gesta, aby bol clovek v zapati prebraty do este tvrdsej reality? Clovek teda opravnene nadobuda dojem, ze v tomto pripade sa jedna o vopred produkovanu manipulaciu. Ako inak si vysvetlit ten polrocny, uplne zbytocny vybadok? Co sa stalo pan minister, ze ste v priebehu tak kratkeho casu zmenili nazor o 180°? Ide o politicke obchody, alebo sa zrazu zo dna na den objavili upne nove analyzy? Je smutne, ked maju byt ludia ako ja hadzani do jedneho vreca s tzv. „rentiermi s miliardovymi prijmami“, ktorych urcite nie je vascina z tych udajnych 180-tis. dobrovolne nezamestnanych. Co mi poradite pan minister? Mam sa ist ako dialkovy student prihlasit na Urad prace, kde si vypocujem to iste, ako od vyssie spominanych zamestnavatelov? Pretoze ak aj budem prijaty do evidencie, v zapati ma z nej vyradia, lebo nebudem moct zobrat pracu, kde mi nebudu akceptovat studium, za ktore si musim platit nemale peniaze, ktore niekde treba aj zarobit, kedze nemam rodicov s miliardovymi prijmami a nie som teda akysi rentier- na moju skolu rodicia jednoducho nemaju! Za VECNU odpoved Vam vopred dakujem.9 marca, 2005 o 5:36 pm #3589jaro
Účastníkporadim ti – prihlas sa do evidencie UP pred 1.7.-aby si potom nestal v rade rano o 4-tej( aj ked letne noci zvyknu byt teple)- budu sa chciet vratit vsetci, co odisli po 1.januari.Spolahni sa, ze to nebude rad ludi ako su nezamestnani zvyknuti- t.j. na polhodinku. 😕
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.