A kde je kontrola odbornosti poskytovania starostlivosti?

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve A kde je kontrola odbornosti poskytovania starostlivosti?

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Lexo
    Účastník (Participant)

Mám otázku na stvoritela reformy. Celá reforma je zatial o ekonomických parametroch ale odborná úroven uniká alebo ju nikto nesleduje(?). Matka bývajúca na Kramároch potrebovala neurologické vyšetrenie. Trvalo skoro týžden, než sa dostala do ambulancie – nejaká dr. Tóthová – jej nekompetentnost priam sršala z každého slova… Ale boli sme upozornení, že je chránenkynou kohosi z riaditelstva (údajne dr. Móricová) a máme sa íst stažovat na neurologiu šéfovi, ktorý je za nu zodpovedný. Boli sme za prednostom neurologie (prof. Kukuberk) – rozhovor s ním bol dalším šokujúcim zážitkom – bol pripitý, neochotný a niekedy budil dojem, že ani nevie o čom hovorí. Ale údajne je tam už skoro 20 rokov a je neodvolatelný!! Riaditelstvo sa s nami na tú tému vobec nechcelo bavit!! Odbornú spoločnost vedú vraj tiež ambulantné lekárky a tá ich hlavná je kdesi v Dolnom Kubíne. Odvtedy matke vybavujem všetky vyšetrenia mimo Slovenska a uvažujem, že pre je zdravie bude lepšie, ak nikdy už nenavštívi žiadneho lekára v Bratislave. Co Vy nato?

Mata Harri
    Účastník (Participant)

Vážený pán Lexo, nemusíte chodiť do zahraničia, príďte s Vašou mamičkou na vyšetrenie k doc. Donáthovi CSc do FNsP FDR B. Bystrica, zaistíme všetky vyšetrenia, ktoré potrebuje. Ozvite sa mi mailom.

Lexo
    Účastník (Participant)

dakujem za ponuku, zhodou okolností som sa informoval aj o možnosti vyšetrenia v Banskej Bystrici, ale bolo mi na oddelení povedané, že docent Donáth je až do konca týždna v Austrálii a ani budúci týden nebude k zastihnutiu, že často cestuje. Potreboval by som teda istotu, že tam niekto kompetentný bude. Ale ešte raz dakujem za ponuku, i ked stále nemám istotu, že na Slovensku nájdem kompetentného neurologa (opakovane som videl v televízii prof . Traubnera 😥 , v Ružinove som mal čest s doc. Špalekom :shock:)….

Mata Harri
    Účastník (Participant)

Doc. Donáth nie je jediný, zastupuje ho dr. Kanianská, odporúčam, napíšte termín, kedy prídete, vybavím. 😀

Dr. Sorge
    Účastník (Participant)

Vážený pán Lexo,uisťujem Vás,že na Slovensku je mnoho kompetentných,erudovaných a slušne vystupujúcich a konajúcich neurologov.Vaša zlá skúsenosť si zasluhuje vyvodenie tvrdých konzekvencií.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Klonim sa k nazoru Dr. Sorgeho, sucasne davam pokyn riaditelovi aby vec presetril.

Lexo
    Účastník (Participant)

za odpovede i ochotu a podporu (Mata Hari, dr. Sorge), i ked musím priznať, že to moju dôveru v slovenských lekárov nijako neupevnilo, skôr vyvolalo dalšie otázky. To sa doteraz o tomto stave nevedelo, ale začína sa to riešiť po upozornení spoza hraníc? Alebo sa vedelo a v rámci malých slovenských pomerov radšej neriešilo? Veď to určite nie je len záležitosť mojej nedávnej skúsenosti. Ponuka Mata Hari je tiež divná – ani s dotyčnými lekármi nehovorila a ponúka ich prácu? Tu by si to nikto nedovolil. Je ich nadriadená? Potom si ale viem predstaviť ich ochotu.. Ale držím slovenskému zdravotníctvu palce, aby predsa len našlo svoju úroveň odbornú i spoločenskú.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

K Lexovi: Vasej matke sa dostaloi iba to, co sa dostane vacsine pacientov. Hoci MH na to ma pravo, je to hlupost, pretoze nie su v BB o nic lepsi ani horsi lekari. Nechala sa uniest.
    Najdolezitejsie je, aby o svojich zazitkoch pacienti hovorili a tym sa daju problemy riesit. Ale samozrejme ze rozumiem, boja sa.

Mata Harri
    Účastník (Participant)

@Rudolf Zajac wrote:

K Lexovi: Vasej matke sa dostaloi iba to, co sa dostane vacsine pacientov. Hoci MH na to ma pravo, je to hlupost, pretoze nie su v BB o nic lepsi ani horsi lekari. Nechala sa uniest.
    Najdolezitejsie je, aby o svojich zazitkoch pacienti hovorili a tym sa daju problemy riesit. Ale samozrejme ze rozumiem, boja sa.

Zbytočná dramatizácia. Ponúkla som vyšetrenie v BB. Nikdy som neodmietla pacientov alebo rodinu, keď o to požiadali, alebo inde mali problémy a nikdy mi túto službu neodmietli moji kolegovania. Robím túto hlúposť bežne 25 rokov, s funkciou, či bez funkcie. Bez zámeru deklarovať, či je niekto lepší – horší – pokladám to za celkom bazálnu profesionálnu zvyčajnosť.
    K tej prvej vete- to vari nie. Opitý primár, atd…….

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Uz len mala poznamka na okraj temy. Skoro nic sa neda urobit pre zlepsenie situacie, pokila staznost nie je podpisana. Poznam sice byvalu kolegynu z obchodnej cinnosti, ktora vsetky staznosti na verejne sutaze pre nu neuspesne podpisuje menom Vranova / asi sa jej to v telefonnom zozname pacilo/ ale ak je stazovatel, resp pacientka realna, musi staznost podpisat. Iba tym sa da zabezpecit ze ide o realneho pacienta, realny problem. Tuto odvahu musia ludia konecne v sebe najst. Na druhej strane snazim sa rozumiet anonymizacii prispevkov, nakoniec aj tu je vela autorov prispevkov utajenych. Aby som to doviedol do absurdity tak ktosi dokonca neveril, ze ja / RZ/ som ja a ze si prispevky pisem sam. Ale pocet mojich omylov a nepresnosti ho musi ubezpecit ze si ich naozaj pisem sam a doma. ](*,)

MUDr.Tekla Pekarikova
    Účastník (Participant)

Naozaj to dosť často vyzerá, že to nie ste Vy, lebo ak sú prítomné preklepy tak to sa dá ospravedlniť rýchlosťou písania, ale ked už behajú aj tvrdé y či mäkké i, tak to stojí za úvahu…

Phuong
    Účastník (Participant)

nechcem Vam do toho hovorit, ale nemam tu zakonm o staznostiach, takze si to neviem overit, ale nie je povinne sa zaoberat aj anonymnou staznostou?

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate