lekári-podvodníci

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve lekári-podvodníci

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #477
    mikes
    Účastník (Participant)

    V televíznych novinách TV Markíza nedávno uviedli skutočnosti, že niektorí lekári, konkrétne zubári zinkasujú pacientov a ešte si to nechajú preplatiť aj od poisťovne. Na to, že sú to obyčajní lekári podvodníci z toho vyviaznu pomerne dosť ľahko.
    Ak sa to vôbec prevalí, lebo povedzme si rovno, že pacienti už majú strach a zdravotné poisťovne šafária kadejako a často ich z nepochopiteľného dôvodu tento problém netrápi.
    Z čoho má mať teda vlastne strach lekár-dôchodca? Zo zrušenia zmluvy s poisťovňou? No tak je tu ešte tucet ďalších, alebo zo straty licencie? No tak zbalí prax a pôjde do dôchodku. Pravdepodobnosť týchto následkov je nižšia ako malá, takže sa im vyplatí ryžovať na systéme a ľuďoch. Keď obyčajní zlodej ukradne nejaký mobil za 10 litrov, hrozí mu basa. Ak lekár-podvodník „natiahne“ pol melóna alebo aj celý melón, tak do basy nemusí, dokonca musí vrátiť len tie prachy na ktoré mu prídu, čo môže byť zlomok skutočného lupu.

    #4655
    Danohor
    Účastník (Participant)

    I ked som lekar, suhlasim. Pozeral som v telke aferu s proviziami riaditelov, 15 miliard korun. Bol by blbec kazdy riaditel, co by nebral. Zaopatri sa na cely zivot, ked ho odvolaju, bude sa balit dalsi. Keby sa za spreneveru zatvaralo, uz by nemal kazdy taku odvahu. A tie firmy, co bonzovali na riaditelov robia to iste. Behaju a podplacaju. Tiez by to bolo na basu. A v poistovniach to iste. Nechcem urazit autorov, ale uspesnost reformy skrachuje na korupcii a nezakonnosti. Nie je sita pre sucasny stav.

    #4656
    imported_sefka
    Účastník (Participant)

    So vsetkym sa da len suhlasit, nic sa nezmeni. Ale nasla niekde niekedy nieco nejaka ministerska kontrola? Nemaju za co trestat, ci nemam pravdu?

    #4657
    Danohor
    Účastník (Participant)

    Neviem ci provizie sa daju kontrolami dokazat. Asi nie. Ale nasadit navnadu, to uz by bolo. A hovorim, co firmy bonzuju ked oni provizie davaju odusu. Co keby nedavali?

    #4658
    radovan
    Účastník (Participant)

    “ V televíznych novinách TV Markíza nedávno uviedli skutočnosti…“ … prepáčte, ale v tejto televízii už toho uviedli ….

    Ale k veci, asi som dobre nerozumel … Lekár-podvodník omráčil svojho pacienta kladivom po hlave a následne mu z peňaženky zobral peniaze ?? Tak Ste to mysleli ?? V takom prípade je to na prokurátora a nehovoril by som o podvodníkovi ale dokonca o zlodejovi

    Ale ak pacient vytiahol peňaženku sám, zaplatil lekárovi podľa platného cenníka, zobral si bloček, pozdravil a s kľudom odišiel tak neviem v čom je problém… Pacient si vybral svojho zubára a prijal jeho cenník a nechal sa podľa neho ošetriť ! Doplatok tvorí rozdiel medzi nákladmi + ziskom a tým čo doktor dostane od poisťovne.

    Žiadna senzácia, len obyčajná m a t e m a t i k a, ale v uhorkovej sezóne je všetko dobré… Našťastie u zubárov už dávnejšie ceny určuje trh a nie poisťovňa – tá určí len to, akú čiastku si môže dovoliť uhradiť. Nabudúce môže ísť pacient k niekomu, kto sa zmestí do sumy, ktorú mu uhradí poisťovňa a nemusí doplácať nič … O tom je sloboda výberu …

    P.S. Dlho sa koketovalo s myšlienkou, že všetky zuby pôjdu na priamu platbu a prostriedky poisťovní pôjdu na „smrtelnejšie“ problémy… Predsa len, za zuby si môže každý občan sám… Už sa od toho úplne upustilo ?

    #4659
    imported_sefka
    Účastník (Participant)

    Viem aj o takych firmach, co nedavaju a …nepreziju alebo musia zacat zit z niecoho ineho.

    #4660
    imported_sefka
    Účastník (Participant)

    Preboha, tym som nechcela povedat, ze davat maju [-X

    #4661
    Dr. Poradovsky Juraj
    Účastník (Participant)

    😀 … ale inak neprežijú, vravíte… 😀 Tomu sa vraví slobodná voľba.

    Je nad slnko jasné, že v tom farma priemysel vie chodiť. Kongresová turistika beží všade po svete, systémové riešenie nie je v pristihnutí niekoľkých smoliarov, čo naletia provokatérovi, ale v jasnom vymedzení indikácií pre úhradu zo zdravotného poistenia. To je stále ešte viac-menej pole neorané, ale stav sa postupne zlepšuje.
    Slobodnú voľbu má aj lekár, či zobrať alebo nezobrať.
    Etika povolania nie je o príjmoch, ale o tom, či sa lekár zníži k tomu, aby predpisoval nie pre prospech pacienta, ale pre vlastný bakšiš.

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate