O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Vínimky predsa existujú
- This topic has 31 odpovedí, 9 hlasov, and was last updated pred 16 years, 11 months by Anonymný.
-
AutorPríspevky
-
31 januára, 2005 o 2:31 pm #388mircoÚčastník (Participant)
Dobrý deň!
Pán minister zdravotníctva Rudolf Zajac, vy ste tvrdili, že nemáte rád vínimky a predsa existuje jedna pre mňa nepochopiteľná vínimka. Kúpeľná liečba je pre deti a mládež do 18. rokov pre všetky indikácie bez doplatkov! Prečo je teda kúpeľná liečba pre deti a mládež do 18. rokov bez doplatkov? Uvediem ešte jeden kuriózny prípad, v kúpeľoch Štós, kde sa liečili deti do 18. rokov na choroby dýchacích ciest veselo 15.-16. ročný mládežníci fajčili.31 januára, 2005 o 9:30 pm #3546imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Asi preto, aby dostali vynimku 😀
2 februára, 2005 o 10:20 pm #3547Mata HarriÚčastník (Participant)Prispejem ďalšou kurióznou výnimkou:
Na metabolickej JIS hospitalizujeme pacientov privezených po alkoholickom excese . Do rána sa preberú, demolujú nábytok, techniku. Poisťovne nám ich niekoľkohodinovú hospitalizáciu odmietajú preplatiť.3 februára, 2005 o 7:50 am #3548Dr. Poradovsky JurajÚčastník (Participant)A vy sa im čudujete? Záchytky si účtovali 500-1000 Sk za noc ( občanovi, nie systému zdrav. poistenia ). Vy ho uložíte na JIS a pýtate od systému zdravotného poistenia za noc – odhadujem – asi 16 000? Alkoholizmus je choroba a má sa liečiť v odborných ústavoch. Ale ak sa niekto zrámuje pod obraz, má byť každý jeden individuálne zodpovedný za všetky následky a náklady, vrátane vymáhania spôsobenej škody na zariadení.
P.s.: Skúsili ste navrhnúť odlišnú cenu hospitalizácie za takéto prípady?3 februára, 2005 o 8:44 am #3549Mata HarriÚčastník (Participant)Áno, 550 Sk za hospitalizáciu. My sme nezrušili záchytky, myslím si, že výrobcovia alkoholických nápojov by mali investovať do podnikov a tie v rámci starostlivosti o svojich klientov by mali prevádzkovať nielen krčmy, ale i pridružené záchytky.
Raz som sa cestou regresu pokúsila vymáhať náklady od potátora. Bol to asociál, nevymohla som nič.8 februára, 2005 o 8:42 pm #3550mircoÚčastník (Participant)To má byť akože odpoveď pán minister? 😕
8 februára, 2005 o 8:54 pm #3551mircoÚčastník (Participant)Od 1. Januára 2004 prešla kúpeľná liečba zo sociálnej na zdravotné poisťovne a za deň pobytu sa doplácalo 50,-Sk teda za celý 21. dňový pobyt to činilo 1500,-Sk. Konečne to začalo mať ten správny efekt a mnohý kvôli tým „smiešnym“ 1500 korunám odmietali nastúpiť na liečbu. Som presvedčený, že úplne stačilo ponechať doplatky v medziach medzi 1500,-Sk a maximálne 3000,-Sk korún za pobyt. Ako hovorí jedno slovenské porekadlo:,, aj koza by bola celá aj vlk nažratý“, špekulantov by to odradilo a prijateľné. Jedná sa najmä o skupinu „C“ plného hradenia. V týchto prípadoch už drvivá väčšina pacientov ani do kúpeľov nepôjde, je to pridrahé. Ak ste tým chceli potrestať ,,mečiarových privatizérov“, ktorý sa v čase jeho vlády zmocnili väčšiny slovenských kúpeľov, tak sa Vám to čiastočne podarilo, zároveň ste potrestali aj občanov, pritom nemám na mysli len ,,babky demokratky“. Kvalita poskytovaných služieb v kúpeľoch zase neporastie, pacienti budú musieť byť zase radi, že sa do kúpeľov dostanú a budú ubytovaný v „štandardných izbách“ teda podštandardných. [-X
10 februára, 2005 o 3:05 pm #3552imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Otazka kúpelnej liecby je komplikovanejsia. O trestati privatizerov by som ani neuvazoval, nieto este robil. Z verejneho zdravotneho poistenia hradime ulne iba tie choroby, kde kupele maju evidentne charakter liecby a nie rekreacie. Inak povedane, kde je predpoklad, ze doliecenie v kupeloch bude lacnejsie, ako dlzka liecenia bez nich. Kategoria B ma v sebe viacej „motivov“ , c kategoria je skoro iste rekreakcia v kúpeloch. Pouzili sme klasifikaciu beznu v EU.
Mala poznamka k fajciacim detom: mali ioch ihned vyrazit z klupelov a rodicom douctovat pobyt
Mala poznamka k vynimke: tyka sa vynimky zo slov. pravopisu, ktoru autor pouzil v slove vynimka. 😀15 februára, 2005 o 7:09 pm #3553mircoÚčastník (Participant)Dakujem za odpoveď pán minister, stále mi však nie je celkom jasné prečo deti a mládež do 18. rokov má kúpeľnú liečbu zadarmo aj v tých ako Vy tvrdíte rekreačných indikáciách. Zdá sa mi to veľmi nespravodlivé.
15 februára, 2005 o 7:34 pm #3554imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Nuz deti sa zatial nevedia zivit, ani platiti poistne, ani nechcu byt zbytocne chore,a je este asi milion argumentov. A milion prvy: nie vsetko maju zadarmo. 😀
15 marca, 2005 o 8:16 pm #3555mircoÚčastník (Participant)Deti svojich rodičov… Sklársky robotník, ktorý ťažko pracuje za minimálnu mzdu, má zdravotné problémy nedá za kúpele x tisíc korún. Prečo? No, možno preto lebo je hlúpy a nedokáže oceniť investíciu do svojho zdravia alebo na to jednoducho nemá, keď žije aj s rodinou od výplaty k výplate. To však nič nemení na skutočnosti, že jeho zdravotný stav sa nezlepší. bude viac maródovať a možno časom skončí na invalidnom dôchodku.
Kto však vráti tie milióny, ktoré sa vynaložili na kúpeľné pobyty pre ľudí, ktorý boli úplne zdravý? To sú tie neukojené a vydaté! 40-tničky, ktorých pravý dôvod pobytu v kúpeľoch si môžete domyslieť. Ak po minulé roky chodili na úkor chorých do kúpeľov zdravé sexuchtivky a sexuchtivci, teraz budú chodiť do kúpeľov popri veľmi chorých už len solventný a možno aj zdravý.7 apríla, 2005 o 3:40 pm #3556AnonymousÚčastník (Participant)gramatika!
7 apríla, 2005 o 8:27 pm #3557imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Coze, gramatika je dolezita, ale ovela viacej dolezite je, ze MIRCO ma svoj nazor. 😀
8 apríla, 2005 o 2:03 pm #3558AnonymousÚčastník (Participant)no, o vlastne nazory u nas nie je nudza, horsie je ze tie ministerske za vela nestoja.
nemate zaujem o nejaky maly uvazok kusok na zapad?
8 apríla, 2005 o 2:08 pm #3559radovanÚčastník (Participant)Kúsok na západ, to akože do Čiech ?
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.