Transfuzna sluzba

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Transfuzna sluzba

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    gumi
    Účastník (Participant)

Som 11 nasobny bezprispevkovy darca krvy. S reformou zdravotnictva v podstate suhlasim. Nic nieje zadarmo, zdravie povazujem za najcennejsie co clovek ma. Osobne by som prijal aj liberalnejsiu formu, nizsie poistne v pripade dlhodobeho necerpania nemocenskej, ci naopak vyssie poistne v pripade fajciarov, ci moznost vobec nemat poistku, pripadne vedenie osobnych uctov, podobne ako sa v dochodkovom systeme. Vedie ma k tomu moja osobna skusenost, s pacientami vo Vyssich Hagoch, lieciacich sa z tazkych plucnych chorob, ktory napriek prisnemu zakazu fajcili jedna radost. Skutocne neviem, preco by som mal takymto ludom spolufinancovat ich „liecbu“. Na druhej strane ma vsak zarazil stav v transfuznej sluzbe. Ak mi nieco dava zdravotnictvo, je logicke, ze to treba zaplatit. Ak davam zdravotnictvu nieco ja, je to zadarmo? Nepoznam dnes totiz jedinny dovod, jedinu vyhodu, ktora by k darcovstvu motivovala. Ak teda idete zavadzat do zdravotnictva trhove metody, ratajte s tym, ze svoju krv vam uz poskytnem iba za trhovu cenu. Dufam ze moj prispevok oslovi aj dalsich darcov, zaujima ma Vas nazor. A tvorcov reformy primeje k zamysleniu.
    S pozdravom.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Ani ja, preto sme v novom zakone o rozsahu dali moznost pri nedorzani liecebneho rezimu zvysit ucast pacienta na svojej liecbne. mimochoidom krv sa skoro neda ocenit, tak je vzacna.

gumi
    Účastník (Participant)

Ako sa rozhodne lekár, ktorý má pred sebou nedisciplinovaného pacienta, patriaceho k slabšej sociálnej vrstve, lebo tý zanedbávaju svoje zdravie najviac, keď vie, ze rozhodnutím o zvýšení podielu pacienta na liečbe si privodí len problémy s týmto pacientom, navyše mu to priamo nikto nenariaduje, len umožnuje? Všetko ostane po starom. Ale pokus to bol.
    A krv je taka vzácna, ze sa darcovia dnes dostanu jeden gastro lístok a musia sa ponáhlať do práce. Poviem Vám kedy bude mať krv cenu. Keď sa bude musieť kupovať v zahraničí. Potom si jej cenu prečítate na faktúre. Ešte ma napadá jeden spôsob. Budem svoju krv ponúkať v e-aukciach, veď už dnes je jej nedostatok. O cenách Vás budem priebežne informovať, aby ste mali aspoň predbežnú predstavu, leba zdá sa že, teraz ju nemáte.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Dnes uz nemocnice dostavaju fakturu za krv a napodiv vyrazne klesla spotreba. Uznavam, ze darca nie je spravne oceneny, a tym nemyslim peniaze, s tym nieco budeme musiet urobit. Problem je, ze cast toho ma rezort prace a je to otazka Zakonnika prace. Uz som v tej veci pisal p. ministrovi Kanikovi, zopakujem to.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate