O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Transfuzna sluzba
- This topic has 3 odpovede, 2 hlasy, and was last updated pred 20 years by imported_Rudolf Zajac.
-
AutorPríspevky
-
8 septembra, 2004 o 6:56 am #358gumiÚčastník (Participant)
Som 11 nasobny bezprispevkovy darca krvy. S reformou zdravotnictva v podstate suhlasim. Nic nieje zadarmo, zdravie povazujem za najcennejsie co clovek ma. Osobne by som prijal aj liberalnejsiu formu, nizsie poistne v pripade dlhodobeho necerpania nemocenskej, ci naopak vyssie poistne v pripade fajciarov, ci moznost vobec nemat poistku, pripadne vedenie osobnych uctov, podobne ako sa v dochodkovom systeme. Vedie ma k tomu moja osobna skusenost, s pacientami vo Vyssich Hagoch, lieciacich sa z tazkych plucnych chorob, ktory napriek prisnemu zakazu fajcili jedna radost. Skutocne neviem, preco by som mal takymto ludom spolufinancovat ich „liecbu“. Na druhej strane ma vsak zarazil stav v transfuznej sluzbe. Ak mi nieco dava zdravotnictvo, je logicke, ze to treba zaplatit. Ak davam zdravotnictvu nieco ja, je to zadarmo? Nepoznam dnes totiz jedinny dovod, jedinu vyhodu, ktora by k darcovstvu motivovala. Ak teda idete zavadzat do zdravotnictva trhove metody, ratajte s tym, ze svoju krv vam uz poskytnem iba za trhovu cenu. Dufam ze moj prispevok oslovi aj dalsich darcov, zaujima ma Vas nazor. A tvorcov reformy primeje k zamysleniu.
S pozdravom.11 septembra, 2004 o 8:24 am #3079imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Ani ja, preto sme v novom zakone o rozsahu dali moznost pri nedorzani liecebneho rezimu zvysit ucast pacienta na svojej liecbne. mimochoidom krv sa skoro neda ocenit, tak je vzacna.
16 septembra, 2004 o 4:43 pm #3080gumiÚčastník (Participant)Ako sa rozhodne lekár, ktorý má pred sebou nedisciplinovaného pacienta, patriaceho k slabšej sociálnej vrstve, lebo tý zanedbávaju svoje zdravie najviac, keď vie, ze rozhodnutím o zvýšení podielu pacienta na liečbe si privodí len problémy s týmto pacientom, navyše mu to priamo nikto nenariaduje, len umožnuje? Všetko ostane po starom. Ale pokus to bol.
A krv je taka vzácna, ze sa darcovia dnes dostanu jeden gastro lístok a musia sa ponáhlať do práce. Poviem Vám kedy bude mať krv cenu. Keď sa bude musieť kupovať v zahraničí. Potom si jej cenu prečítate na faktúre. Ešte ma napadá jeden spôsob. Budem svoju krv ponúkať v e-aukciach, veď už dnes je jej nedostatok. O cenách Vás budem priebežne informovať, aby ste mali aspoň predbežnú predstavu, leba zdá sa že, teraz ju nemáte.18 septembra, 2004 o 9:00 am #3081imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)Dnes uz nemocnice dostavaju fakturu za krv a napodiv vyrazne klesla spotreba. Uznavam, ze darca nie je spravne oceneny, a tym nemyslim peniaze, s tym nieco budeme musiet urobit. Problem je, ze cast toho ma rezort prace a je to otazka Zakonnika prace. Uz som v tej veci pisal p. ministrovi Kanikovi, zopakujem to.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.