Strach

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    emed
    Účastník (Participant)

A tak som sa minule zamyslel. Prečo košickí „súkromníci“ tak vehementne vyjadrili odpor voči chystanej reforme? Prečo napríklad ja – mám obavy z chystaného postavenia poisťovní? Veď predsa stále nadávame , ako to nefunguje , ako poisťovňa v terajšej dobe nenesie za nič zodpovednosť, ….
    Čoho sa majú báť kvalitní poskytovatelia, ktorí majú rozsiahlu klientelu, poskytujú dobé služby a nerobia podvody?
    Už som nato prišiel.
    Bojíme sa “ slovenských pomerov“ – v ktorých sa reforma má uskutočniť. Na papieri to vyzerá pekne — zodpovednosť aj pre poisťovňu, zmluvu a verejné financie pre kvalitného a cenovo primeraného poskytovateľa. Toto je papier, ale ja som už z papierov vytriezvel. Slovensku vládne klientelizmus, kamarátske kšefty, provízie, politické tlaky a pahltnosť finančných dravcov majúcich len jeden cieľ – zisk. A tak sa aj ja bojím- že prídem aj o tú „malú a smradľavú guličku“ (poddimenzovaná zmluva s poisťovňou…), ktorú si síce pomaly a neisto – ale predsa len tlačím pred sebou…
    *
    Podelím sa o moje terajšie pocity, ktoré vykresľujú túto dobu
    -pôsobím v 2 ambulanciach v 2 okresoch ( 1 je moja , v druhej som zamestanec)
    -tam – kde som zamestnanec je v mojom odbore absurdná situácia ( prvý volný termín na vyšetrenie mám 27.12.2004 o 11.30 hod), denne vyšetrím cca 50-55 pacientov , a mesačne mi pribúda 60 nových dispenzarizovaných.. Sme vysoko ziskoví . ….
    -Rozhodol som sa v tomto okrese s obrovskými návalmi pacientov a nízkym počtom odborníkov zriadiť súkr. ambulanciu. Pracujem na tom a mám stiahnutý zadok:
    –chcem peknú ambulanciu , lebo aj „prostredie lieči“. na vybavenie ambulancie som si zobral úver
    — zamestnám šikovnú “ starú“ sestru, ktorú som si vychoval ( matka 4 detí, manželka nezamestnaného).. Srdce by mi puklo, ak by som túto ženu finančne podviedol a tak má sľúbený slušný plat
    — Takže si zhrňme – obrrrovská klientela, návaly nových pacientov, chuť pracovať na svojom, snažiaci sa doktor, super sestra. Tak prečo ten „stiahnutý zadok“. POISŤOVŇA. Ukáže palcom hore a či dole?

Strach, strach, strach . Je v terajších pomeroch , bude aj po uplatnení nových reforiem. Poistenec by mal byť tým , kto rozhodne kde sa nechá ošetriť . Pokiaľ to necháme na poisťovňu pôsobiacej v slovenských reáliach korupcie — tak sa nečudujme strachu .poskytovateľov. ( Od jesene budem platiť nájom za dve ambulancie, platiť dve sestry,… Bojím , bojím ( ale nie či sa užívím, ale toho či mi bude dovolené sa uživiť..) (Ale nielen bojím, ale aj teším – veď život je výzva..)

Mata Harri
    Účastník (Participant)

No vidíte, je to celkom rovnaký problém, ako máme my. Roky som sa musela vyrovnávať s prehláseniami o vyhnití Rooseveltky a dennými telefonátmi zo všetkých kútov Slovenska – prosíme vás, zoberte pacienta, sme presvedčení, že ho zvládnete, nikde nám ho nechcú zobrať, potom nasledujú telefonáty plačúcej rodiny a samozrejme i papalášov.

Hrozba „slovenských pomerov“ je reálna, ale pán minister je veľký hráč. Zákonmi nás dokope k tomu, aby sme tie slovenské pomery začali odstraňovať. A to sa bude dať urobiť iba tak, že prinútime všetkých prijať otvorenú hru s jasnými pravidlami. A na rozdiel od pána míinistra si myslím, že právnici nebudú snoriť po nemocnici a hľadať , čo sme pre pacienta neurobili, alebo urobili zle, ale budú pracovať pri vymáhaní toho, čo sme výkonmi zarobili.

Nedávno sme prijali 2 pacientky, čo pojedli muchotrávku zelenú. Ledva sme stihli urobiť nevyhnutné, už ich vysnorili novinári a TV. Odvysielali malý dramatický šot, v ktorom ale neuviedli všetko, podstatné informácie scenzúrovali. Že prvé hodiny liečby stoja niekoľko desiatok tisíc Sk, my sme ich poskytli, ale u jednej pacientky nám ich poisťovňa neuhradí. Neprepláca hospitalizácie kratšie jako 24 hod a my sme po 18 hodinách pacientku preložili do centra pre transplantácie pečene.

Strach nás prinúti vstúpiť do otvoreného boja a to nie štrajkami, hrozbami , že zastavíme prevádzku, ale dôsledným vymáhaním si úhrady toho, čo sme do poistencov investovali.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Este dobre ze MH nenapisala, ze pan minister je „velky srac “ 😀 😀 😀

Mata Harri
    Účastník (Participant)

@Rudolf Zajac wrote:

Este dobre ze MH nenapisala, ze pan minister je „velky srac “ 😀 😀 😀

Hm, tu som v pomykove. S mäkčeňom na konci, to by som si nedovolila, s mäkčeňom na začiatku, to málokto by vedel, čo to slovo znamená.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

S makcenmom na konci slovo hodne pouzival emeritny riaditel BB Bucek. Na zaciatku vie kazdy „presburgerischer kind“.

Mata Harri
    Účastník (Participant)

@Rudolf Zajac wrote:

S makcenmom na konci slovo hodne pouzival emeritny riaditel BB Bucek. Na zaciatku vie kazdy „presburgerischer kind“.

Pozor, Presburg nie je celé Slovensko.

emed
    Účastník (Participant)

Všetci sme “ hráči “ a od kolísky až po hrob sa hrajeme. Je jeden pekný výrok nejakého stredovekého filozofa : “ Príroda sa radostne hrá s prírodou, príroda víťazí nad prírodou, príroda panuje nad prírodou“. Sú medzi nami takí, ktorí sa celý život neprestanú so svojim bytím hrať, víťazov a nedajbože panovníkov je medzi nami len zopár.

( takže niekedy je lepšie byť “ múdry srac „- ( na mäkčeni nezáleží) , než velký hráč hrajúci hru, ktorej pravidlá nepochopil) .

A čo sa týka strachu? Úzkostlivým ľuďom – zvyknem hovoriť: “ Obava z poruchy je už poruchou – a skôr či neskôr sa vlastným strachom prepracujeme k tomu, čoho sme sa báli…“. Takže milý emed aj ostatní strachujúci sa — hlavy hore, a skúsme od hrania sa- prejsť k ovládnutiu situácie a prebraniu kontroly nad ňou. Pekný týždeň.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Hraci, stvaci, sraci, svaci / specificky pre MH/ staci 😀

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate