Poplatok pre matku hospitalizovanú s dietatom

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Poplatok pre matku hospitalizovanú s dietatom

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    janna
    Účastník (Participant)

Dobrý den,
    som matka 18 mesačnej dcéry a 10.02.04 som s nou bola hospitalizovaná na chirurgickom odd. Nemocnice s poliklinikou vo Vranove nad Toplou,kvoli dg.Hernia ing.l.sin incarcerate.Pobudli sme v nemocnici 3 dni.Bola som v tom čase plne dojčiaca matka 9 týždnového dietata.Pri odchode som platila 600 sk/200sk na den za stravu,50sk za ubytovanie pre dojčiacu matku som neplatila/Chcela by som vediet či tento postup bol správny,nakolko po narodení dcéry som s nou bola hospitalizovaná na Novorodeneckom-nedonoseneckom odd. NsP A.Lena v Humennom cca 2 týždne a pri odchode som neplatila za ubytovanie ale ani za stravu.Velmi pekne by som Vás poprosila o odpoved a vyjadrenie sa k problému ako je to dnes,kedy sa pri hospitalizácii matka-dieta platí/kolko a za čo?/ a kedy sa neplatí.Rada by som ešte vedela či matka pri hospitalizácii može stravu odmietnut.Dakujem za Vašu odpoved,určite potešíte viacere mamičky,ktoré v tom majú zmatok ako ja 😳 .
    Pekný den prajem.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Neviem, zistim a odpoviem.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Tu je opdoved, kzoru pripravila Janka Ježikova

Odpoved :
    predpokladám, že je to preklep a správny dátum je 10.2.2005

pacient = dieťa
    sprievodca (ako služba súvisiaca s poskytovaním ZS pre dieťa) = matka

Rozsah oslobodení od úhrad za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti upravuje § 38, ods.8 zákona č. 577/2004 o rozsahu zdravotnej starostlivosti.
    Podľa tohto zákona je v ústavnej starostlivosti od úhrady 50 Sk oslobodené dieťa do veku 3 rokov.
    Matka dieťaťa (v tomto prípade ju považujeme za sprievodcu, tj. službu súvisiacu s poskytovaním zdravotnej starostlivosti) takisto neplatí, nakoľko dieťa do veku 3 rokov je oslobodené od úhrady za svojho sprievodcu.

Ak je spravny datum v roku 2004 boli by oslobodení aj dieťa aj matka – (ako dojča s matkou).

janna
    Účastník (Participant)

Dobrý den,
    dakujem za odpoved.Dátum rok 2004 je správny,ak som správne pochopila ani v minulom roku ako sprievodca pacienta /dojčeného dietata/,som poplatok za stravu /200 sk-den/ platit nemala.Ako je možne že si nemocnice učtujú ako uznajú za vhodné.Ak by sme boli hospitalizovaní v inej nemocnici tak by sme možno neplatili NIC!Ja osobne som za reformu a aj na Vás sa mi páči že nesedíte zo založenými rukami ale tiež by sa reforma aj ked nie konkrétne Vami,nemala zneuživat na úkor občanov.Tým práve Vy strácate doveryhodnost.
    Pekný den prajem.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate