O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › poctivost
- This topic has 8 odpovedí, 7 hlasov, and was last updated pred 19 years, 7 months by bepo.
-
AutorPríspevky
-
28 februára, 2005 o 9:21 pm #409imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)
Som zvedavy , ako zdovodnite burlive diskusie n nasej stranke Po- Pia a „klud zbrani“ So a Ne. Vari nie pristupom na „erarny internet?“
28 februára, 2005 o 9:59 pm #3818radovanÚčastník (Participant)Na našom pracovisku sme problematiku využívania internetu na „osobné“ účely vyriešili strhávaním 100 Sk každému lekárovi zo mzdy mesačne. Sestry platia menej. Asi je to efektívnejšie ako sliediť po spolupracovníkoch, či si prezerajú odborné články alebo …. diskutujú o reforme 😀 . Ale net mám aj doma. I teraz píšem z domu.
28 februára, 2005 o 11:37 pm #3819rodanÚčastník (Participant)Aj keď odpovedám z domu, zastávam názor, že je viac ako správne, že diskutujúci sa zaoberajú reformou ako takou a odpovedajú z pracoviska.
Nie každý má doma internet (aj keby bolo ideálne, keby sme mali väčšinu domácností zapojených na internet). Ale hlavný argument – je to súčasť profesie, súčasť vzdelávania. A každá organizácia by mala mať záujem, aby sa jej pracovníci vzelávali. Aj v pracovnej dobe.
Reforma zdravotníctva je proces dlhodobý. Aj napriek rozsiahlej diskusii a príprave sa vyskytli chyby a neodstatky. Tie sa musia odstrániť. A práve diskusia mnohé z nich odhalila. Ale súčasne odhalila aj fakt, že niektoré postuláty boli riešené teoretikmi, že mnohé nedostatky sa dali už v prípravnej fáze eliminovať, ak by sa návrhy dali ako POVINNÉ čítanie a vnútrorezortné pripomienkové konanie nielen úradníkom MZd, ale aj praktikom v teréne a až potom na medzirezortné pripomienkové konanie. Je isté, že niektoré názory, implementované do reformy , sú viac domnienkami ako overenými faktami (napr. ZP konateľov, nepoberajúcich príjem, ZP dobrovoľne nezamestnaných, rozsah ZP autorov….. atď).
Že v SO-Ne v diskusii mierne klesá účasť? Nuž a to máme o práci premýšľať aj doma? Nevenovať sa rodine? Športu? Relaxu? Akí by sme boli potom v pondelok v práci? Boli by sme plnen výkonní na pracovisku? [-X
Mimochodom: vlastne by som sa diskusie ani nemal zúčastňovať, keď nepracujem v zdravotníctve. Môžem? Nemôžem?
P. minister: podľa Vami nastolenej logiky by potom účasť na odborných seminároch a kongresoch mala byť len na úkor dovolenky, alebo výlučne cez SO-Ne. A to nemyslíte vážne, že? 😀1 marca, 2005 o 9:14 am #3820LujzaÚčastník (Participant)P. minister: erar nemám som súkromník 😆
Doteraz som o tejto diskusii nemala potuchy, čo je moja obrovská škoda 😥1 marca, 2005 o 2:59 pm #3821bepoÚčastník (Participant)Na MZ by ste mali dať príkazom aby sa riadiaci pracovníci aspoň 1 deň v týždni venovali tejto stránke.A vo Všeobecnej a Spoločnej detto.
1 marca, 2005 o 8:16 pm #3822imported_Rudolf ZajacÚčastník (Participant)K Bepovi : este to. Maju svoje stranky.
1 marca, 2005 o 8:41 pm #3823Mata HarriÚčastník (Participant)Ja prispievam z domu, často v neskorých hodinách, cez deň nemám čas.
1 marca, 2005 o 10:23 pm #3824LacoÚčastník (Participant)to je dobre, takmer vsetci am block rychlo komentovali svoj pristup.TII ktori to mali komentovat su ticho: ach, aka nesloboboda /povedal Dostojevskij/
2 marca, 2005 o 8:26 pm #3825bepoÚčastník (Participant)Myslím že tu by sa im to viac zišlo.Na svoje asi ani nechodia.A je to tak dobrá stránka že by sa účasť tu asi dala považovať za rozumné využitie prac času.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.