Opatrenie 07045 a okolo neho…

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Opatrenie 07045 a okolo neho…

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    minarm
    Účastník (Participant)

V opatreni konkretne v -9/2005 platnom od 1.4.2005 boli uvedene zoznamy vykonov.
    Ako je mozne ze napriek terajsej oprave -10/2005 tam aj nadalej zostava vykon 5746a s 2 roznymi bodovymi hodnotami a zaroven s dvomi roznymi popismi.

Posielam ziadost o napravu na office@health.gov.sk

Dr. Poradovsky Juraj
    Účastník (Participant)

Jedným z možných vysvetlení môže byť, že deti sú obvykle menšie.
    Preto asi kardiológ dostane 500 bodov a detský kardiológ len 300.

Ale ani takýto prístup mi nepomáha pochopiť, prečo je výkon 169
    – Odber a mikroskopické vyšetrenie natívneho preparátu – steru z pošvového sekrétu, prípadne z cervikálneho sekrétu
    za 50 bodov, keď výkon 168
    – Odber na mikroskopické vyšetrenie natívneho preparátu – steru z pošvového sekrétu, prípadne z cervikálneho sekrétu
    – teda len odber bez mikroskopického vyšetrenia, je za 120.

marek
    Účastník (Participant)

pretoze to robili ludia, ktori si dane opatrenie pred tym ako ho vypustia z MZ von ani neprecitali

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Spytam sa ich na to.

minarm
    Účastník (Participant)

Dakujem.
    Zaroven nech si to naozaj pozru ked uz robia opravy,
    dalsie perlicky…. zabudli…

V prílohe č. 4 v časti C – Zoznam výkonov a ich bodové hodnoty v časti XIX. DIABETOLÓGIA, PORUCHY LÁTKOVEJ PREMENY A VÝŽIVY v úvodnej vete sa vypúšťa slovo „818a“. (podla bodu 26 Opatrenia-10)

V prílohe č. 4 v časti C – Zoznam výkonov a ich bodové hodnoty vo VŠEOBECNÁ ČASŤ – SPOLOČNÉ VÝKONY III. PODROBNÉ PREHLIADKY 1. VYŠETRENIA v úvodnej vete sa vypúšťa slovo „1530“. (podla bodu 23 Opatrenia-10)

V prílohe č. 4 v časti C – Zoznam výkonov a ich bodové hodnoty v časti XXXIV. VÝKONY V CHIRURGICKÝCH ODBOROCH v riadku s kódom 2006 sa vypúšťa veta „Pri odstraňovaní sutúry pri výkone pod kódom 2860 sa výkon pod kódom 2006 účtuje pre každú končatinu najviac šesť ráz.“.
    (podla bodu 22 Opatrenia-10)

čo s vetou v časti 7. OPERÁCIE BEZ DEFINÍCIE VÝKONU: (vykony 99a, 99b už nie sú…)
    Pri vykazovaní uvedených operačných výkonov pod kódmi 99a až 99b je potrebné indikácie a operačný postup predložiť na určenom formulári ako podklad na zúčtovací doklad o ošetrovaní.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Aj to zistim. Ale hadajte kolko je v lastne tych vykonov a kodov a navyse ako to mohlo fungovat za 98/1995 Zz? [-X

minarm
    Účastník (Participant)

podla kontingencnej tabulky je celkovy pocet vykonov 3028
    – predchadzajuce fungovanie – fungovalo…

Som informatik, preto sa venujem tejto oblasti viac z oblasti informacneho systemu ako z odborneho lekarskeho hladiska.
    Mozno tu by pomohla medzin. klasifikacia vykonov… mozno aplikacia IR DRG, neviem lebo oblast v ktroej pracujem je moc uzka.

Napr. vcera som dostal otazku preco je:
    250a 80
    Odobratie krvi venepunkciou do jednej striekačky alebo do jednej skúmavky, vrátane odberovej súpravy, za každú súpravu.
    a
    250d 160
    Odobratie krvi venepunkciou do jednej striekačky alebo do jednej skúmavky, vrátane odberovej súpravy, za každú súpravu.
    – rozdiel je 1. ambulancia 2. SVLZ, v rámci hodnoty bodu to ale vychadza skoro rovnako

PS: dopocul som sa ze nieco okolo informacnych systemov ma byt v BA na MZ SR 31.5.2005. Je to tak?

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Je ich vyse 9600, robenych po etapach / preto pismenka a, b- to boli novely/. Chyby odstranujeme, dalsie robime. nuz to je zivot.

minarm
    Účastník (Participant)

@Rudolf Zajac wrote:

Chyby odstranujeme, dalsie robime. nuz to je zivot.

ZIAL NA „VASE“ CHYBY DOPLATIA VSETCI LEKARI, ktori si myslia po precitani uvodnej vety ze to je OK. A tu uz je naozaj viac o zivote, pri oprave viac ako 1000 riadkov v davkach pre poistovne.

v časti XXV. REUMATOLOGIA v uvodnej vete
    – vykon 511 opravit na 511a
    – vykon 523 opravit na 523a
    – vykon 544 opravit na 544a – ale problem su 2 bodove hodnoty toho isteho vykonu (zial aj pri vykone 546)
    – vykon 547 opravit na 547a
    – vykon 555 opravit na 555a
    – vykon 556 opravit na 556a
    – vykon 561 opravit na 561a
    – vykon 562 ostal a pribudol vykon 562a – rovnaky popis, rovnako bodov

Ako hovorim som uzko zamerany a nemam cas studovat vsetko, o rehabilitaciu som bol iba poziadany, tym chyb tam bude asi dostatok…

Tentoraz na office mail neposielam, doteraz od nich neprisla ziadna odpoved.

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate