No, Rudolf Zajac, to som necakal tak rychlo

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve No, Rudolf Zajac, to som necakal tak rychlo

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Laco
    Účastník (Participant)

CITAJTE POZORNE – LEKARI = PZS ku dnesnemu dnu plati:
    581/04 v § 6 odsek 2 znie:
    (2) Ak zdravotná poisťovňa nie je schopná uhrádzať
    zdravotnú starostlivosť v čase jej splatnosti, je povinná
    vytvoriť zoznam poistencov čakajúcich na poskytnutie
    zdravotnej starostlivosti. Ak zdravotná poisťovňa vytvorí
    takýto zoznam, je povinná ho viesť podľa jednotlivých
    chorôb a pri zaradení poistenca do takéhoto zoznamu
    ho informovať o zaradení bez zbytočného
    odkladu. Zdravotná poisťovňa je povinná dodržiavať
    vytvorené poradie poistencov v zozname podľa jednotlivých
    chorôb.

Navrh podla ministra Rudolfa Zajaca za dna 7.3.05 = pozri:
    http://www.health.gov.sk/redsys/rsi.nsf/0/FF5BF0CFC3378EC8C1256F80002F03E3/$FILE/pk2005.htm

581/04 v § 6 navrh RZ odsek 2 znie: „citat“ ku dnu 7.3.05:
    „(2) Zdravotná poisťovňa môže vytvárať na návrh poskytovateľa zdravotnej starostlivosti zoznam poistencov čakajúcich na poskytnutie zdravotnej starostlivosti. Ak zdravotná poisťovňa vytvorí zoznam poistencov čakajúcich na poskytnutie zdravotnej starostlivosti, je povinná….atd

BRAVO, BRAVO, BRAVO RZ, teda sme ani nemuseli dlho cakat na zmenu novelizacie, slovo povinna sa elegentne, bez zdovodnenia zmenilo na MOZE, teda nemusi… naco je ta reforma RZ?
    Je priam neuveritelne, co dokazete, …
    taky hnus
    bez urazky, nie ste to schopny zrealizovat ani vami presadene zakony 09/2004, ale po precitani vaseho navrhu novely… no, zdravotnici /PZS/ su v peknom srabe, …
    okrem toho: mame neodkladnu ponuku reagovat na navrh za par dni….medzi nami vie o tom len par ludi je to teda o nicom, ale viem si predstavit ako oznamite svetu ze to bolo predsa na internete. par dni, …hm,
    MH, Orsagh, emed, radovan a.i. = vyuzita skupina ludi na zaujmy RZ a nasl.

bepo
    Účastník (Participant)

Veď na toto slúži diskusné fórum-zistí sa čo je nevyhovujúce a zlé a zmení sa to.Ak by boli všetci ticho a začali dodržiavať zákon,poistovňa nedopadne moc dobre.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Ale Laco ak hnus tak iste je to ludska hlupost.
    Poskytovatelia pozadovali od ZP aby im preukazala platobnu neschopnost inak nedavali navrh na waiting listy. V tejto verzii sa slovo moze cita ze ak potrebuje / leba nema dost zdrojov/ tak moze, inak MUSI financovat ihned ZS. Pozor na silne slova, do hlupakov mozem /musim vynadat pomerne kvalitne a lege artis.

Laco
    Účastník (Participant)

Citujem…RZ…V tejto verzii sa slovo moze cita ze ak..

cita sa ako sa cita a ma vyznam aky ma. V zmysle slovenskeho jazyka. Bud som povinny alebo musim. Predpokladam, ze nie sme obidvaja taki hlupi aby sme boli vztahovacni. Sme nad vecou, kazdy zo svojho pohladu. Pretoze nie sme ani jeden odkazani na slovenske zdravotnictvo..
    A teraz k veci. Svojho casu som sa pytal na DUCH zakona. Odpoved bolo ticho, no, teraz viem preco. Duch zakona 581/04, sa okrem ineho javil, ze zamedzime korupcii, predbiehaniu pri vysetreniach, operaciach /aj ked len iluzorne/ ale ten duch tam rezonoval, teda vyznam zakona sa dal akceptovat ako rovnost. Navrhom novely, nebudem teraz skumat preco, je predkladana novela super rychlostou /co sme predpokladali/, veta, ze zmenim slovo „povinný“ za „môže“, zlikvidovala svojim navrhom reformne zakony, ich celu dusu. Snad boli zakony „dobre“ na to aby sa ZP dostali do sukromnych ruk. Nie bezvyznamny ciel z pohladu SB. Asi len o to slo. Nie o pacienta.
    PS bolo take stretnutie patologov s ministrom v decembri 04, predtym ako k tomu doslo, pribehla nejaka pani s poznamkou, aby sa velmi nediskutovalo lebo RZ je velmi prchky…Aby som uviedol veci na pravu mieru, tiez som velmi prchky, moj prispevok 07/03 je toho prikladom, ak sa niekoho dotkol, prepacte, ale merito veci ostava.
    PS 2 ked som si precital ako pozaduju ZP waiting listy /WL/ na www, som zvedavy na reakciu Uradu, jasne, dikciou zakona je to v pravomoci ZP, ale ked si tam pomaly daju cisla topanok pacienta…len aby znechutili a zbyrokratizovali system WL… a takto im to MZ trpi – v dikcii zakona predlozenej RZ, ziadaju napr. adresu a i… aj ked ju maju vo svojom systeme a pod. Teda zaver: cim viac zatazit PZS aby nevystavovali WL /lebo ONI tusia ze PZS su tak vypluti, ze to nestihnu alebo sa to jednoducho neda, alebo aby PZS zaplatili dalsie tisice za zmenu svojich softverov medzi nami ZP by to vybavila za par desattisic, takto da kazdy PZS par mnoho tisíc za upgrade. /
    Len tak, Vam by sa to na mieste PZS pacilo? Skoda ze ste sa verejne vzdal dalsej cinnosti ako lekar, sme predsa nad vecou. A lege artis si dokazovat hlupactvo? Vid Vase stanovisko 08/03.
    Akosi vam uslo ze podstata veci je nas klient a nas pacient, aj vo vasom obchode nakoniec. Ak vas to upokoji, som ovela, ovela hlupejsi ako vy. Moje meno a kontakt poznate, pisal som vam osobny list z tejto stranky.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate