dobry den, ja by som sa chcel opytat, ze preco je to tak zvlastne vyriesene s komunikacnou sietou izs, napriklad v banskobystrickom kraji funguju sanitky s operacnym systemom ako som zistil – cez mobil. kedze by to mal byt INTEGROVANY zachranny system, mal by byt spojeny aj s hasicmi, aby bolo mozne RYCHLO cez vysielacku riesit situaciu. ako viem, tak v bystrickom kraji to tak nefunguje. stare frekvencie, ktore pouzivala zachranka patria nemocniciam, tie vyuzivaju len nemocnice na koordinaciu prevozov na vysetrenia a pod. a pravdepodobne novi poskytovatelia niesu vybaveni natolko, aby svoje vozy vybavili vysielackami, pripadne postavili na vyhodnom mieste /na vysokom kopci/ aby bola pokryta oblast, kde pracuju. uzasna digitalna siet, ktoru vyuzivaju policajti je kvoli mnohym nevyhodam a vypadkom nepouzitelna a obrovsky nakladna na prevadzku, ale stacilo by postavit analogovy prevadzac a naklady by neboli astronomicke. preco ministerstvo nieco taketo nevybuduje? keby sa spolupraca ovela viac preplietla s hasicmi, bol by to naozaj INTEGROVANY zachranny system. nedokazem si predstavit, ako sa operacny nevie dovolat mobilom do sanitky, lebo je pretazena siet, alebo vypadol nejaky mobilny vysielac.. to musi byt radost. pri ohlaseni o nehode na 112 by automaticky mali ist na nehodu aj hasici, zatial je to tak, ze ide zachranka, pride na miesto a ked nevedia otvorit dvere, tak volaju hasicov /ak sa dovolaju mobilom/ a kym ti pridu na miesto, tak zase pride zraneny clovek o x% sance na prezitie. akoby 112ka fungovala len pre zachranku..