Dohoda – pohoda

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Dohoda – pohoda

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    rescue
    Účastník (Participant)

Veľmi doporučujem do Vašej pozornosti dohodu, ktorú sa rozhodol pán minister uzavrieť s riaditeľmi zdravotníckych zariadení.
    Ukladá v nej viacero revolučných opatrení a súčasne geniálne odporúča, ako ju naplniť. Najlepšia je jej posledná veta. [-o<
    Komentár k nej neskôr, keď sa spamätám. 8-[

P.S. Pán minister, verím, že autorom nie ste Vy osobne, ale snáď nedopatrením istý ekonóm v amoku.
    r.

http://www.health.gov.sk
    Iné útvary MZ SR – Personalistika – Dohoda o prevzatí plnenia úloh hmotnej zainteresovanosti riaditeľa zdravotníckeho zariadenia

Anton Hanusin
    Účastník (Participant)

Ukladá v nej viacero revolučných opatrení a súčasne geniálne odporúča, ako ju naplniť. Najlepšia je jej posledná veta.

Presne tak. Tieto riešenia síce nie sú síce geniálne (normálny menežérsky nástroj), ale určite sú revolučné. Bohužiaľ, v tomto prípade s dikciou príspevku rescue nemôžem súhlasiť. Produktivita práce je to, čo vedie k bohatstvu. Pozrite si stránky západných nemocníc, uvidíte počty zamestnancov, s ktorými pracujú oni. Čo zaráža mňa, je to, že to títo naši menežeri museli dostať takto polopate, nesvedčí to veľmi o ich schopnostiach, času na zmeny mali väčšinou dosť.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Ono to naozaj pisal ekonom a jeden z najlepsich. Amok dostanu ti,co to maju plnit. Ale priklad na liecbu amoku. Stahujeme gynekologiu a porodnicu. Maju 112 posteli, obloznost za posledny rok 0,34, 800 porod, na to potrebuju 132 zamestnancov, z toho 8 neonatologoiv, 20 gynekologv / navyse 11 skolskych / sestry atd. Maly spital. Ratajte ako ma efektivitu a aku robia stratu rocne / pouzite cenovy vymer pre FN/ a kto sa trafi najblizsie potriasie ruku tomu ekonomovi, alebo dostane amok. 😆

rescue
    Účastník (Participant)

Plne podporujem Vaše opatrenia v mestách so zdravotníckou prezamestnanosťou a prenemocničnosťou (ako napr. Bratislava). Nepostrehol som, či dohodu uzatvárate aj s riaditeľmi nemocníc I. a II. typu.

Pre kolegu Hanušína vyššie: za súčasného systému financovania je jediným možným riešením dohody zníženie platov lekárom (štátnym). Ak ste súkromný kolega, zrejme ste už na také niečo, ako tarifný plat zabudli. A pokiaľ nemáte vlastné priestory, zrejme Vám nebude problém zvýšenie platby z 250 na 750 Sk/meter štvorcový za ich prenájom.
    Západné nemocnice ste s našimi porovnávali snáď žartom? Veď sa líšime len drobnosťami: úrovňou financovania, platmi a vybavením.

P.S. Som rád, že nie som riaditeľom a ani tak skoro nebudem 🙂
    Iba ak by sa hore nejaké miesto uvoľnilo… 😆

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

rescue, rescue, mali by ste vediet. ze NsP I a II typu so mnou, resp. MZ nemaju ake dohody uzatvarat, lebo patria pod obce a VUC, Pozor na ten amok. 😆

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Teraz vazne.
    Prosukcne naklady na vybudpovanie metra stvorcoveho su cca 30.000,- Sk. Odpisova sadzba na budovy sa skratila z 40 na 30 rokov, takze linearne odpisy su cca 1000 Sk na meter stvorcovy. Kto dnes prenajima za 0,75 odpisov? navyse ked vecsinou zdravcotnicke ambulancie su v inych, bzvalych statnych zdrav., zariadeniach. Prijem surkomneho lekara (l.a.) je cca 700.000 rocne, 60 metrova ambulancia bude stat 42.000 rocne co je menej ako 10%. navyse danova sadzba klesne asi o 10 % netto lekarom. Preto od januara stanovime MAXIMALNU cenu na 1500,-. Sk.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate