Dilema

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Mata Harri
    Účastník (Participant)

Dnes bol nádherný slnečný horúci deň.

Dnes na traumačke bolo veľmi horúco.

2 autohavárie, 8 zranených. O záchranu zranených sa bojovalo s plným nasadením do pozdných večerných hodín. A v tejto chvíli boj pokračuje.

17 ročný chlapec okrem vážnych mnohopočetných zranení má rozbitú tvár. C hýba nám stomatochirurgia, bolo zamietnuté jej zriadenie.

Ako môže existovať trauma centrum bez stomatochirurgie, resp. orofaciálnej chirurgie?

Rozsah zranení je veľký, výkon neznesie odklad. Čo teraz?

Pustiť sa do výkonov non lege artis ?

Transportovať kritického pacienta (čo je non lege artis) na niektorú stomatochirurgickú kliniku?

Zohnať nejakého stomatochirurga a požiadať ho, aby pac. odoperoval len tak, z kolegiality?

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Ani jedno, staci zabezpecit cinnost. A myslim oi vazne, nakoniec manazmentr Vasej nemocnice musi argumentoivat a presadit svoje.

Mata Harri
    Účastník (Participant)

@Rudolf Zajac wrote:

Ani jedno, staci zabezpecit cinnost. A myslim oi vazne, nakoniec manazmentr Vasej nemocnice musi argumentoivat a presadit svoje.

Zabezpečiť činnosť bez povolenia MZ sa nedá. Poisťovňa nám stomatochirurgických pacientov nepreplatí bez povolenia.

@Rudolf Zajac wrote:

nakoniec manazmentr Vasej nemocnice musi argumentoivat a presadit svoje.

No, to v tejto chvíli začal robiť 😀 😀 😀

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

A preco azh teraz, riaditelom je min 5 nesiacov, nie?

Mata Harri
    Účastník (Participant)

@Rudolf Zajac wrote:

A preco azh teraz, riaditelom je min 5 nesiacov, nie?

Na prvú žiadosť sme dostali odpoveď minulý týždeň. Zamietavú. Takže teraz bude nasledovať opakovaná žiadosť s dôraznými argumentami.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Stale nerozumiem preco az teraz, co predchadzajuci riaditel, ten tam bol 5 rokov, co novy, podobny problem mala BB pokial viem aj s transfuzkou. Kde je chyba?

Mata Harri
    Účastník (Participant)

@Rudolf Zajac wrote:

Stale nerozumiem preco az teraz, co predchadzajuci riaditel, ten tam bol 5 rokov, co novy, podobny problem mala BB pokial viem aj s transfuzkou. Kde je chyba?

Tak to je originálna otázka. Požiadali sme MZ o súhlas so zriadením malého stomatologického oddelenia (niekoľko postelí), dostali sme Vami podpísanú odpoveď – zamieta sa.

rodan
    Účastník (Participant)

Len tak na okraj:
    FNsP opakovane inzerovala ponuku na prijatie stomatochirurga, ergo aspoň mnimálne úsilie vyvinula ešte prv, ako došla zamietavá odpoveď (inzercia v SME z júna a júla).

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

OK, poziadal som som VR zdravotnej staroslivosti, aby ma informoval co sa stalo s tym zamietnutim ( nie je to vyhovorka ale denne podpisujem vyse 200 dokladov).

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

Dilema sa vyriesila: Davam mierne upravenu odpoved vrchneho riaditela zdravotnej staroslivosti.
    :::::::
    Hovoril som telefonicky s BB, Bývalý riaditeľ Bucek v minulosti požiadal o zrušenie stomatochirurgie, vzhľadom na ekonomiku a následne nový riaditeľ Rusnák požiadal o jej znovuzriadenie. My sme zriadenie lôžkového oddelenia stomatochirurgie zamietli. Ale bol poučený, že to neznamená, že nemá zabezpečiť (zamestnať) stomatochirurgov, na výkon stomatochirurgických výkonom počas hospitalizácie na oddelení traumatológie alebo onkológie. Pani namestnicka sa v podstate zhoduje s nami v tom, čo dnes telefonicky potvrdila, že stomatochirurgické samostatné oddelenie ani nemajú záujem zriadiť, mimo iné na to ani nemajú v nemocnici miesto. Spracujú po návrate riaditeľa návrh, ako by dané služby dokázali zabezpečiť a predložia nám ho.
    ::::::::::
    A teda BB ma hned viacero moznosti.
    1. Uzavriet zmluvu so sukromnym stomatochirgom o kooperacii podla potreby a platit ho na fakturu za vykonanu cinnost
    2. Zamestnant stomatochirurga
    3. Kombinancie 1 a 2
    alebo dalej nadavat na ministerstvo – to doporucujem v ramci prevecnie vzdy 😀

Svatorvaotnej starostlivosti k dipsozicii:

Mata Harri
    Účastník (Participant)

Ďakujem za operatívne riešenie problému. Prečo by som mala nadávať na MZ, keď takto pohotovo reaguje na problémy praxe?

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

No tak trochu vazne, operativne rfiesenie uz davno mala spravit nemocnica BB a nie MZ.

Mata Harri
    Účastník (Participant)

@Rudolf Zajac wrote:

No tak trochu vazne, operativne rfiesenie uz davno mala spravit nemocnica BB a nie MZ.

Úplne vážne, požiadali sme MZ o schválenie reprofilizácie 2 postelí na traumačke a 2 postelí na ORL pre stomatochirurgiu, dostali sme zamietavú odpoveď. Teraz to požiadame znovu. Riad. Hlavačka si myslel, že chceme zriadiť oddelenie s vrchnou, primárom, zástupcom, sekundármi atd, to na tých 2 + 2 posteliach bola odvážna predstava.

imported_Rudolf Zajac
    Účastník (Participant)

OK dielam konci, ja si iba ked budem doma pozriem ako je ta Vasa ziadost napisana, ked riaditel Hlavacka ju nevedel spravne interpretovat. 😀

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate