Ako na to ?

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    MUDr.Pavol LICHANEC
    Účastník (Participant)

Stále dúfam, že na Slovensku je dosť zdravotníkov, ktorí majú internet a i keď sme poväčšine unavení a to nielen z celodennej práce, stále dúfam, že v hlavách mnohých, ktorí denodenne svoju prácu smerujú k tomu, čo je najpodstatnejšie a to pacient, ktorý nás vyhľadáva preto lebo to potrebuje. Samozrejme výkon zdravotníckej práce je náročný nielen na profesionálnu pripravenosť, rutinu, výdrž … ale v poprednom mieste na financie, ktoré tak ako iných živia, ale sú nevyhnutné na technické zázemie akejkoľvek zdravotníckej praxe.
    Ako na to, aby mal istotu pacient ale aj zdravotník, že tento vzťah môže fungovať pre radosť oboch strán, resp. celej spoločnosti, veď ide o najskloňovanejšiu oblasť aj toho najprostejšieho bytia.
    Skúsme to čo vieme, že by pomôhlo, aj presadiť. Blížia sa voľby a tak už teraz by sme mali hľadať ľudí, ktorí budú schopný položiť zásadný fundament stále škrípajúceho vzťahu: štát-zdravotné poisťovne-poskytovatelia zdravotnej starostlivosti-pacient. Skúsme ich hľadať a skúsme im otvorene odkryť naše konštruktívne nápady.
    Ako na to? Snáď aj takto.

zuzana
    Účastník (Participant)

Súhlasim s Vašimi názormi a možno aj toto je spôsob ako nájsť ľudí, ktorým skutočne bude záležať na tom, aby zdravotníctvo fungovalo a pracovníci v zdravotníctve budú svoju prácu vykonávať s radosťou a budú aj adekvátne ohodnotení, bez toho to nepôjde.

Anonymous
    Účastník (Participant)

Idea iste velmi dobra. Som zvedavy, ci si ju niekto vsimne. Ma vsak svoje uskalie, ktorym je tristny osud interneru v zdravotnictve. Zrejme je mnoho NsP, kde maju pripojenie, ale ako funguje? Vsetci vieme, ze je tak isto mnoho nemocnic, kde v ramci setrenia znemoznili aj zakladne telefonovanie. Casto sa mi stava, ze mi kolega posle SMS z privatneho mobilu, aby som mu zavolal, pretoze od nich to nejde. Zici potom riaditel takejto nemocnici internetu?
    Privatni lekari pracuju od svitu do mrku aby vobec prezili. Ak sa dokazu udrzat vecer pri vedomi, tak za vlastne z domu pouzivaju internet.
    Prekazkou vo vseobecnosti su vysoke naklady na pripojenie. Surfovanim som sa dostal napr. k informacii, ze v Prahe je uz asi v 13 obvodoch Internet cez kablovku za cca 800-900 CZk na mesiac. A to pri rychlostiach obvyklych pre kabel. Zaujemcom mozem premailovat odpoved z nasej kablovky, ked som na nich vzniesol dotaz na tuto temu.
    Technologiu ISDN tak ako je servirovana nam uz vyspely svet davno opustil.
    Na zaklade vlastneho zberu udajov mam nazor, ze premorenost nasho zdravotnictva Internetom je velmi nizka a pripojenie predstavuje Internetovy pravek, comu prispieva trvajuci monopol spojov.
    Nasa vlada si zrejme mysli, ze obcanovi staci mat kablovku len na TV aby bol pekne manipulovany mentalnym garbage, ktore na neho chrli vacsina stanic.
    Napriek tejto skepse drzim palce a len dufam, ze sem zacne pisat viac ludi a vznikne tak tlak, ktory konecne pichne do zadku kompetentnych aby konecne prehodnotili svoje blahoslavene stanoviska a zacali aspon dobre okukavat od susednych statov.

Anonymous
    Účastník (Participant)

Najpešie ako na to je nebať sa povedať svoj nazor a komunikovať. Uvdite, že to pôjde.
    R.Zajac

Anonymous
    Účastník (Participant)

obycajny obcan I definitely agree with yor argument.

MUDr.Pavol Vojtanik
    Účastník (Participant)

„Vláda presadí zásadné odbyrokratizovanie zdravotníctva“
    – toto je asi najjednoduchsia uloha, pretoze zrusenie rocneho zuctovanie ZP znizi byrokraciu asi o 46%. Kedze Fico tvrdi, ze ho zrusi iba v sucasnej podobe a ma novu „menej byrokraticku“ metodu, tak je to 26%.

MUDr.Pavol Vojtanik
    Účastník (Participant)

– toto je asi najjednoduchsia uloha, pretoze zrusenie rocneho zuctovanie ZP znizi byrokraciu asi o 46%. Kedze Fico tvrdi, ze ho zrusi iba v sucasnej podobe a ma novu „menej byrokraticku“ metodu, tak je to 26%.

MUDr.Pavol LICHANEC
    Účastník (Participant)

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Navigate