O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Ako najst dobreho postytovatela zdravotnickej sluzby? › Odpoveď na: Ako najst dobreho postytovatela zdravotnickej sluzby?
Na svoju otazku som si nasiel odpoved na http://www.health.gov.sk/redsys/rsi.nsf/0/A0DDFF33B6AD2FCEC1256C8400459FBB?OpenDocument
Dovolim si citovat:
Súpis informácií, ktoré nepodliehajú zverejneniu
podľa zákona NR SR č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov
(zákon o slobode informácií)Sekcia zdravotnej starostlivosti
– rozhodnutie ministra o konkrétnych transformačných krokoch v konkrétnych zdravotníckych zariadeniach (sieť zdravotníckych zariadení ústavnej starostlivosti),
– zverejnenie zmien a doplnkov opatrenia o sieti zdravotníckych zariadení (výnimky ministra),
– zverejnenie údajov z registrov zdravotníckych zariadení vedených okresnými úradmi a krajskými úradmi a centrálneho registra zdravotníckych zariadení ministerstva zdravotníctva SR vedeného ÚZIŠ, ktoré obsahujú aj osobné údaje:
Ake je zdvovodnenie pre utajenie udajov neodporujuce zakonu o ochrane osobnych udajov? Ako sa mozem ako pacient slobodne rozhodnut o tom, kto ma osetri, ak nemam pristup k zoznamu potencionalnych poskytovatelov. Ostanem aj po prijati novych zakon menezovany niekym (asi poistovnami),bez toho aby som mal pristup k informaciam pod heslom hlupaka lahsie zmenezujem.
Pan minister, ak chcete obmedzit korupcii na urovni poistovni pri rozsireni ich kompetencii, dajte nam pacientov/platitelom do ruk nastroj ako ich mozeme kontrolovat, napr. s kym uzavreli zmluvy, ake zmluvy, atd. System bez pristupu k informaciam funguje horsie ako ten s informaciami zabezpecujuci spatnu vazbu pre jeho korekciu.
Zdravim
Juraj Petras