Odpoveď na: Jednodňová chirurgia revisited

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Jednodňová chirurgia revisited Odpoveď na: Jednodňová chirurgia revisited

Mata Harri
Účastník (Participant)

Čo máte proti konštatovaniu , že podávanie anestézy je typický výkon SVALZ? SVALZ – spoločné vyšetrovacie a LIEČEBNÉ zložky – nepodávate anestézu pri výkonoch všetkých chirurgických i nechirurgických výkonoch? Samozrejme, že ide o špecializovaný výkon.

K propedeutike a „múdrejším doktorom“ – vy poznáte nejakého doktora, ktorý by si nemyslel, že je dostatočne mudry? 😮
Ja sa roky stretávam s paradoxom, že najistejší sú tí, čo toho veľa nevedia. (ja by som to slovo múdrejší nahradila slovom skúsenejší 😀 )

A keď pripravujete pacienta na anestézu, spoľahnete sa na konštatovanie napr. krčiara, že všetko je OK, nestane sa vám, že keď vy vyšetríte pacienta, že zistíte, že všetko OK nie je?
Aký máte názor na rutinné interné predoperačné vyšetrenie. Myslíte si, že má byť rutinné, alebo skôr iba na požiadanie operatére, alebo anesteziológa? Zaujíma ma to, u nás sa požaduje interné predoperačné vyšetrenie rutinne, dokonca u zjavne zdravých sa opakuje, ak je staršie ako 3 – 4 dni a nič sa u pac. nezmenilo. 🙄

Navigate