Odpoveď na: Reprodukčná medicína

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Reprodukčná medicína Odpoveď na: Reprodukčná medicína

stzuzi
Účastník (Participant)

Pripajam sa do diskusie ako laik. Dve veci ma zaujali. Po prve, nie je kratkozrake zrusit financovanie umeleho oplodnenia? Nemohli by sme zrusit liecenie alkoholikov, narkomanov (ved si to sposobuju dobrovolne…), pripadne liecenie rakoviny, sposobenej fajcenim… Neveriaco krutim hlavou, ci mate pocit, ze sme v Cine.
Po druhe, nie je to otazka zdravotnej poistovne? Preco stale stat riesi, co uhradit a co nie? Ako vlastne funguju na Slovensku zdravotne poistovne? Mne sa zda, ze absolutne nediferencovane. Ked nefajcim a nepijem, ma so mnou poistovna menej nakladov. Tak by mi mohla uhradit umele oplodnenie. Alebo snad ma poistovna prehlad o mojom chorobopise, pocte lozkodni v nemocnici… Stat nech netoleruje nedoplatky statnych podnikov do poistovni a nie riadi co ma a co nema poistovna preplacat. Myslim, ze vy pan minister mate poradcov, ktori sleduju, ako to funguje v zahranici. Tam maju poistovne presne pravidla, jedny su lepsie v tom, ine v niecom inom. Ale mne sa zda, akoby nase poistovne vobec nemali prehlad, za co platia, len nariekaju, ze maju malo penazi.
Pacientka, prajem ti uspech, dufam, ze sa ti podari otehotniet este pred zavedenim reformy. Ak chces, posli mi mail. My sme mali tiez dlho problem, hoci bolo vsetko z medicinskeho hladiska OK, momentalne cakam 2. drobca a mam 35 prec.

Navigate