Odpoveď na: genericka substitucia – pokr.

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve genericka substitucia – pokr. Odpoveď na: genericka substitucia – pokr.

imported_Rudolf Zajac
Účastník (Participant)

Celkom som si rad precital posledne prispevky. Nerad by som do toho zasahoval, tak len niekolko poznamok. Ak scitame svetovy obrat farmabiznisu a tazkej elektriky-elektroniky / CT,MR,RTG,SONO,EEG atd/ tak je vaesci ako obrat zbrojneho primeyslu. A to sa masti pol sveta po hlave zbranami a vyvoj novych. Ziadny model regulacie nie je idealny na fioxnom doplatku je zaujimave to, ze to farmafiormy prekvapilo a zatial nenasli protiliek, Ale najdu, najskor cez „free samples“. Tym, ze ceny nemozu ist do nekonecna dole, navyse vstup do EU otvori aj ked obmedzene podmienky pre reexport / hovori sa tomu pararelny vyvoz 😛 / potom genericka substitucia ma aj inu funkciu ako len ciste POVINNOST OBOZNAMIT KLIENTA. A to je napríklad rozptylenie ciela posobenia lobby pretoze tu bude problem na koho “ tlacit“ aby sa predavalo, na lekara /indiukovana preskipcia/, alebo na lekarnika /predaj iba moje lieky/. To nebude celkom jednocuche, navyse mame pripravene dalsie „inoivacie“. A tak na to ako poklesli vydavky na lieky som tak trochu hrdy.

Navigate