O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Popromočné vzdelávanie › Odpoveď na: Popromočné vzdelávanie
Neviem, ci je slovo trafika expresivne, budiz. Kedze vravite, ze niektorych ludi zo SZU obdivujete ( inak ja tiez a to sa vobec nevylucuje s tym, co som napisal ), skuste im poradit, nech teda idu do sutaze s lekarskymi fakultami. Ved pri kvalite, ktoru spominate, pre nich nemoze byt problem prejst akreditaciou. A preco by sa v SZU nemal robit audit ? Vsak chce peniaze aj od statu ! Skusme dat moznost atestovat aj na fakultach a taktiez dajme moznost fakultam vyberat peniaze za studium. Atestanti si predsa vyberu najkvalitnejsie vzdelanie. Aspon ti mudrejsi. Urcite mi nedokazete vysvetlit, preco atestant zo Starej Lubovne, alebo z Ciernej nad Tisou musi stravit x mesiacov v Bratislave – v sidle katedry – v ramci predatestacneho studia, ked by to iste mohol absolvovat na fakulte trebars v Kosiciach. Hlavne ked nechce. Dajme mu na vyber. Dajme moznost akreditacie jednotlivym pracoviskam – na poskytovanie vyuky. Dobre pracovisko si svojich ziakov lahko pritiahne ! Ziadny monopol kvalitu este nevybudoval. Spominal som tu katedru mediciny katastrof. Viete, ze posielali obeznik v tom zmysle, aby sa z kazdej nemocnice jedna sestra zucastnila na nejakom nezmyselnom kurze ? Na co je toto dobre ? Nikdy som nepovedal, ze vsetko na SZU je nanic. Ak sa vytvori konkurencne prostredie, zvysi sa kvalita. Co Vy na to ?