O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › utajenene odstatnenie patologii? › Odpoveď na: utajenene odstatnenie patologii?
Skoda ze sa RZ nezapojil do debaty, podla akeho predpisu by sa aj patologovia dozvedeli o moznosti odstatnenia.
Nepoznem PZS ktoremu ZS platia vsetko, vela o tom komunikujeme medzi sebou. Nie je pravdou, ze „sukromnici su zvyhodneni“ voci vam statnym. Napriklad dovera nam plati len 40-50%, a vcera ich hovorkyna veselo oznami do TV ze neeviduju ziadne nadlimity a platia za vsetkych pacientov. Len v tomto roku mam aspon tri ziadosti o zvysenie limitu, ani sa neunuvaju odpovedat. Pri mesacnych vykazoch veselo napisu ku preventivnym prehliadkam!!! ze uhrada je 0,00Sk. Aj ked podla zakona musia za prevenciu platit.
Vas problem je zrejme v tom, ze ste zdedili velke nehospodarne objekty, ktore vam nepomahaju prosperovat ale tahaju vas ako kamen dolu. Myslim zbytocne kubiky do prazdna kurene, zle izoalcie stien, hlinikoocelove okna cez ktore prekurite aj to co nezarobite, zbytocne svietenie 24 hodin v priestoroch ktore su zle navrhnute. Toto je rozdiel medzi statnym a sukromnym, sukromnik si prenajme len presne co potrebuje, svieti kolko potrebuje a stroje kupi za to co stoja. Nic viac nic menej. Ja tiez evidujem neuhradene nadlimity na miliony, ale nevyrabam startu. Ked nemam peniaze, prvy som ja ktory nedostane vyplatu, ale fondy platim riadne. Totiz, je scestne uvazovanie „dobre zaplatit manazment“ s odovodnenim ze dobre zaplateny riaditel urobi dobru robotu. Riaditel, ktory vyrobi stratu by mal dostat minimalnu mzdu.
Koniec koncov, vasa myslienka nie je absurdna s tou sro, veci by sa pohli.
Ale nie o tom som chcel, cakam ci sa minister ozve